Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Vzdycky jsem to chtel zkusit...

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 31 z 31]

(upravil mechanik 10. 4. 2023 20:47)

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Podla mna tie MSSOP 10 a 12 sú ešte v pohode. Neznášam AVR32 alebo ATmega2560. Ide o to je majú užšie vývody a tým pádom aj PADy. Bežne mám zem v TOP a jednu celistvú vo vnútornej vrstve a cez ten malý PAD mám problém tie rozliate zeme prehriať. Pravidelne mám GND piny zle zaspájkované (studený spoj) a nevidím to ani pod mikroskopom. Každopadne aj s mojou JBC je to nespájkovatelné. S hot air bez predhrevu je to nespájkovatelné. S predhrevom to chce prax a dobre nastaviť inak to tiež nejde. V peci som to ešte neškúšal. Ale ja nemám kde získať prax pretože tých pár vecí čo osadím sebe je na tú prax jednoducho málo... Verím že Rix s tým prax má a výsledok je opakovatelne dobrý. S MSSOP10 a 12 som problém nikdy nemal. Aj tie termal PADy idú dobre.

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Ty MSOP 10 uz uplne v pohode nejsou. Sirka pajeciho padu je 0,30 a roztec 0,50. To uz je rucne trochu nekomfortni. Puvodne mne napadlo napresdrzku -)))

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Jen takovou poznámku k použitému CS8416. Byl osazen u celé řady DA převodníků od Toppingu. A neobešlo se to bez problémů - výpadky ve zvuku. Ne s každým zařízením připojeným přes koax i přes optiku to fungovalo korektně. Vím o čem píšu, protože jsem byl jedním s postížených. Že tohle připojení člověk použije u nenáročných zařízení nemusí být až tak pravda. Co takhle streamer, či CD transport? 100% funkčnost byla jen s obvodem AK4118. Bohuže díky výpadku ve výrobě (požár) se doposud nenašla ideální náhrada. Pokud to máš jen pro sebe, tak to asi řešit nebudeš, ale vyzkoušej hlavně CD přehrávače.

(upravil mechanik 11. 4. 2023 19:23)

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

DIR9001 beží len asi do 92kHz. Alebo WM8804. Používal som oboje. Prípadne vymakanejší WM8805. Na TV vysielanie asi dobré ale streamer s S/PDIF výstupom by som na HiFi nebral. To S/PDIF je už dávno prekonané... Streamer jedine s USB výstupom. Ako nejake vyladené raspberry... Dobrý by bol I2S výstup zo streameru ale to sa nerobí smile Alebo kúpiť streamer s dobrým DACom... Na komerčný streamer by som sa vykašlal. Sú na trhu podla mna len preto aby firmy venujúce sa audiom neprišli o zisk. Kedže cd player si dnes takmer nikto nekúpi a gramofony sa rozmohli asi práve z toho istého dôvodu. Plus zisk z predaju vinylov. Streamer ide nahradiť akýmkolvek PC, NTB, raspberry. S tým že kedykolvek vymeníš operačný systém. Streamer bude postavený na nejakych obvodoch výrobcu a až skončí podpora tak ho môžeš vyhodiť big_smile Ja by som za to neplatil...

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Ja to vidim tak jak jsem to uz napsal. priorita je USB, toto je jenom vzorek na test. Pak to prekopu a doplnim nejake I2S na hdmi konektoru a vyresene. SPDIF je mrtvola pro nenarocny prenos. A ten problem bude nejspis v toppingu.

(upravil dawsoo 11. 4. 2023 20:08)

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

https://www.ranecommercial.com/legacy/note149.html
1.Proč všichni používaj debilní SPDIF se SCMS a omezeními když existuje mnohem lepší AES3id? některé profi zvukovky to umí i v ovladači přepínat
2.Většina receiverů a transmitterů umí obojí...
3.Jitter je přeceňován a nikdo ho ani neumí kvantifikovat ,pokud chce mít člověk nízkej vše se řeší při jakémkoliv přenosu mezi dvěma boxy bufferem a reclockem s extra čistými hodinami,pak je prakticky zcela jedno čím je zařízení krmeno,problém je jen nastavení tolerance clock deviation na Rx straně =to dělá ty výpadky u CS8416 když je nastaven na narrow..
4. USB není žádný standartní Audio rozhraní ale univerzální datový rozhraní, kromě počítačů a jejich odvozenin (nutnost driveru) se nedá připojit k ničemu jinýmu.

Není co dodávat...

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Tady pán taky něco letuje, třeba by to fungovalo.
https://youtu.be/czD5P63cE7E

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Nechápu co řešíš. Začal bych tím, že k desce si nechám udělat SMt stencil. Pak na něj nalepím mamutem zespodu kousky kuprextitu, abych měl fixovanou pozici (obvykle osazuju víc kusů), namáznu pájecí pastu špachtlí, vakuovou pipetou nasázím součástky a pak to celý zapájím horkovzduchem. Když náhodou musím pájet horkovzduchem i druhou stranu, tak to apsoň trochu polepím kaptonovou páskou, abych náhodou ty součástky neshodil. A nakonec řeším max. spojený vývody u těch malejch švábů (MSOP a pod), na to stačí tavidlo, odsávací licna a mikropájka s dostatečně velkou ploškou na konci hrotu. Pájet ručně MSOP by mě ani nenapadlo, to by musela být velká nouze. Při ohřátí horkovzduchem si součástky "zaplavou" na svoje místa bez dalšího domlouvání...

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Diky. Priste se asi uz tak bat nebudu. Mel jsem obavy ze ten power pad neprohreju tak lehce jao vyvody a zustane nezapajeny, cili bez tepelneho prevodu. Pokud bude nejake priste tak si ty male srace necham osadit asi cele. Nebylo to zase tak hrozne, ten druhy uz byl na pohodu...

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Když sem potřeboval letovat SMD, tak jsem upravil hrot pájky. Seříznul sem ho a udělal na něj závit M3. Z 1mm Cu plechu jsem udělal U, díru se závitem M3. Po našroubování na hrot to fungovalo dobře.

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Pomalu, ale jiste... Jelikoz jsem se hrube seknul s konektorovou listou pro USB modul a koupil se spatnou rozteci nemusim nikam spechat... Smutne je ze to neni vsechno, sekl jsem se i kdyz jsem kreslil patici relatka a mam vyvody o malinko bliz k sobe, takze lehce tam nejdou, uprimne jdou tam uplne napikacu protoze nozicky jsou dost tuhe a kratke.

https://i.ibb.co/jTnhpnJ/IMG-20230422-181146.jpg
https://i.ibb.co/2ynHYkH/IMG-20230422-181600.jpg

Příspěvky [21 až 31 z 31]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£