Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Vzdycky jsem to chtel zkusit...

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 31]

(upravil TomasT 11. 4. 2023 13:01)

Téma: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Tak kdyz jsem byl chvili nemocny tak jsem to proste zkusil... Smutne na tom je ze nez jsem vygeneroval gerbery a odeslal je do vyroby ubehly dalsi dva roky... Spis teda skoro tri... Ale jelikoz jsem zase byl opet nemocny a opet jsem se nudil, tak jsem to dorazil a odeslal. Nemyslim si ze to bude neco z ceho by si nekdo mel sedat na zadek, ale tajne doufam ze na pozvraceni to nebude. A taky ze to pojede, protoze na posrani tam je toho dost. 3 x koax, 2 x optika + 1 x USB. Z toho nejzajimavejsiho tam je CS8416, i2s over usb s oddelenim a reclockem, 2x AD1955 a nejaka ta omacka okolo... Vzhledem k tomu ze ta optika nebo i ten koax je tak na televizi nebo jiny nenarocny zdroj jsem tam pouzil toho dinosaura cs8416. Jsou tam pouzite slusne obvody v napajeni, nemusela by to byt uplna katastrofa. Akorat na to pajeni MSOP s power padama se uplne moc netesim, ale snad to dam. Dlouho jsem nic neubastlil, tak snad ve volnych chvili na to vlitnu a bude to driv nez za dalsi dva roky -))) Soucastky z mouseru nakoupene, uz budou mit na padech lehkou oxidaci. Ale tavidlo tomu nejspis pomuze -) Skoda ze jsem tam nepridal jeste BT modul, ale uz se mi s tim nechtelo tolik '' pracovat '' kdyz vlastne jeste vubec nevim jestli se to vubec rozjede. Ale pokud jsem se nekde fest neustrelil tak by melo. Nejake male dilci chybky tam jsou v referencich co mi unikly, kdyz jsem rovnal spodni stranu tak jsem nechtic posunul refernci IC7 a je po srande, uz je to ve vyrobe a stahovat to nebudu. Nezrcadlene spodni reference na hlavni desce jsem opravil. Tak smele do toho a pul je hotovo.


https://i.postimg.cc/1nqHHVVs/SSCJHJXORC06top.png


https://i.postimg.cc/MvDYdSHM/VTCWN89-I6-NLFtop.png

(upravil mechanik 18. 3. 2023 19:02)

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Pár vecí by som urobil inak. Napríklad regulátory dal čo najbližšie k obvodom ktoré napájajú a čo najviac využil feedback pin. Ak správne rozumiem tie LDO máš na doske zvlášť? Prakticky si z toho urobil 3 pinový regulátor s jeho nevýhodami... Inak sa mi páči že si vybral AD1955 s prúdovým výstupom na miesto all in one čipu od ESS ktorý meria aj v mizernej implementácií z DAC čipov asi najlepšie. Tiež mám nakreslený DAC s AD1955 len ma odradilo to SW konfigurovanie mono režimu a nechcelo sa mi to programovať...

Kedže vedla je téma o tom ako dobre meria ESS napriek uplne obyčajnej implementácií s minimom prvkov okolo čo ta viedlo dať si viac práce s AD1955 s prúdovým výstupom?

Inak to USB je asynchronne? Na bázi XMOS? alebo AVR32 s použitím toho free kodu ako má Luta DAC?

Nevšimol som si na tej doske hodiny, sú tam?

Inak to vyzerá na peknú poctivú prácu smile

Keď tak mi napíš súkromne ukážem ti čo som navrhoval sebe a môžeme pokecať o doskách a DACoch celkovo smile

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Čau Tomáši! Prozradíš alespoň takhle po letech, jaké mají být správně součástky ve filtraci PLL smyčky toho cs8416 ?
Viz tato debata:
https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=90148#90148

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Ty LDO na hlavni desce mam proto aby se ty fajnove chudinky na desce prevodniku tolik netrapily, v podstate tam klidne narvu 78xx a 79xx ktere jsem tam puvodne asi narval a ta deska je jen legrace z nudy Dokonce mam dve, jedny s lt3045+3093 a druhou s tps... Ja mam AD rad a jak jsem to napsal, vzdycky jsem to chtel zkusit... USB je samo ze asynchroni s peknyma recenzema http://jlsounds.com/i2soverusb.html . Myslim si ze hodiny nebude treba vic resit, sice by to asi slo, mam na to vsechno pripravene myslim ze mam i nejake crystecy, ale myslim si ze realne k tomu asi nikdy nedojde protoze na cem zalezi nejvic je prehravani z usb a to ma slusne oscilatory a nejsem si jisty ze by vynalozene usili s dalsi deskou a nevyrazne lepsim clockem melo zavazne vyznamny prinos. A nejaka obnova z spdif mne nechava uplne chladnym, myslim si ze je to mrtve rozhrani, na telku dobre, spis jsem byl debil ze jsem tam nenarvall nejaky i2s in Ale stejne bych pro ne asi nemel vyuziti... Na druhou stranu byt tam mohl, nic to navic nestoji... Ale zadny pripadny zdroj na i2s nemam a ten BT muze klidne jet pres optiku a nemam s tim zavazny problem.

Normalka jsem se po tech dvou letech musel pomazlit s tema soucastkama, uz se na to fakt tesim, ty audio kondy od panasonic jsou fakt moc pekne. Uvidime jak to bude vypadat az se to rozjede, taky to muze skoncit fiaskem ze jsem neco podelal a na tech 4 vrstvach se to moc lehce ve vnitrnich vrsvach upravovat neda. Ale zase to je pomerne jednoduche, ale seknout se je lehke, taky bych nerekl ze muzu pohnout refenci ve zneviditelnene vrstve a ejhle, stalo se -)

(upravil mechanik 18. 3. 2023 19:52)

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

TomasT napsal:

A nejaka obnova z spdif mne nechava uplne chladnym, myslim si ze je to mrtve rozhrani, na telku dobre, spis jsem byl debil ze jsem tam nenarvall nejaky i2s

Uplne súhlasím to asynchronne USB audio je uplne inde než S/PDIF aj z takej Lynx L22... a hodiny do zvukovky z DACu som nikdy neskúšal. Dnes už nie je dôvod. Ako píšeš je to mrtvé rozhranie dobré tak na TV a ten BT modul smile

Ten modul je dobrý, používa ho viac ľudí... Ak je tam aj I2S izolátor tak nie je čo riešiť a ak tam nie je, môžeš ho dať na svoju dosku DACu.

(upravil 18. 3. 2023 20:06)

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Ja tam mel tohle. Docela se divim ze jsem to po tech letech jeste nasel... https://i.postimg.cc/QdWV9sKM/hsdac.png

Izolator na desce je, tezko rict jak dalece to bude funkcni nebo nebude. mne to lezelo doma nahazene v krabici a nejak nebyla politicka vule...

Nasledna synchronizace zvukovky lepima hodinama z dacu je citelne zlepseni, mel jsem lynxe aes locknuteho na word, v te dobe to nebylo uplne marne, rozhodne citelne lepsi nez bez synchra. Ale s prichodem asynchronniho usb a i2s na hdmi konektoru v tom proste nevidim zadny smysl

Mel jsem ho tam dat, zacina mne to mrzet -)))) Tak treba za dalsich patnact let -)

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Tak a sranda muze zacit... Snad jsem se nikde vazne neseknul. Potreboval bych zapajet power pady na tech stablikach, nemam pristup k peci, asi budu muset lehce improvizovat. Napadlo mne rozehrat troubu na 150°C, vrazit to tam a spustit ohrev na 210°C, minutku upcect, vypnout a otevrit dvirka at se to rychleji ochladi. Jelikoz je mam z  obou stran tak nozicky zapajim cinem a na power pad pastu a po zapajeni upecu. Mate nekdo nejaky lepsi napad?

https://i.ibb.co/gg7YyXt/IMG-20230403-092722.jpg https://i.ibb.co/Fs2mFFz/IMG-20230403-101928.jpg https://i.ibb.co/BVKG08D/IMG-20230403-102809.jpg

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Proč to nejde horkovzduškou jako to dělají na YT videích?

(upravil TomasT 7. 4. 2023 11:19)

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Ono to asi jde, ale bude to mit nejakou tepelnou setrvacnost si myslim a neuhlidam kdy se spece. Tak strcim teplotni senzor a prohreju to komplet. Nemam zadne levne integrace s power padama alni zadne desky kde bych si to odzkousel, ta trouba si myslim ze je jistota napoprve, Nikdy jsem power pady rucne nedelal... Jedna se mi jenom o ten power pad, s nicim jinym problem nemam.

(upravil DJ_Rix 7. 4. 2023 11:23)

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Proč jsi neprostrčil tím padem prokov ? Takhle to stejně moc chladit nebude.... jinak bys to zapájel obyč mikropájkou přes ten prokov z druhé strany... Ty zlatý kondíky jsou nichicon muses ?

Já to dělám s PP takto:
https://thumbs2.imgbox.com/dd/b5/2xxTOtJL_t.png

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

S tou troubou je to zajímavý nápad, ale předem bych to vyzkoušel s jakýmkoliv kouskem cuprextitu a jakoukoliv součástkou. Přece jen tolerance na SMD a pečení bábovky mohou být jiné. Také ohřev ze 150 na 210 bude určitě trvat pár minut, nejenom jednu.

(upravil 7. 4. 2023 12:25)

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Prokov tam nemam protoze si myslim ze to uchladim uplne v pohode a hlavne proto ze ta pasta prokovama vytece dolu a uz ji tam nedostanes. U vykonovych veci to beru, ale tady si myslim ze je to zbytecne. Na TPAcku to prospikovane samo ze mam.

Myslel jsem ze jsou od panaka, ale omyl, je to nichicon. Hezke jsou.

Elox - no je to takovy hardcore postup, ale videl jsem ze lidi maji z trouby udelanou pec, cidla uvnitr a krivky na procaku. Asi na to rezignuju, prcnu tam pastu, nozicky zapajim a odvezu to kamosovi at mi to protahne peci a mam jistotu. Samo ze se toho bojim to prehrat, muzu jim dramaticky zkratit zivotnost a nejsou to uplne nejlevnejsi brouci. A mouser je ma v kusovce patricne nacenene a od cinana mam tak nejak obavy.

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Nevydrzel jsem to... Prdnul jsem pastu na power pady, priplacnul integrace, priletoval nozky... Uplne moc dobre mne ten prvni hajzlik nesel, ten druhy uz je lepsi. Chtelo to proste trochu dostat do ruky a vzhledem k cene jich mam presny pocet a zkouset to s nema na necisto neni uplne nejlevnejsi cviceni. Jak jsem je zapajel, rozhicoval jsem troubu na 190°C, sup tam desku na dve minuty, na volne plosky jsem si kapnul pastu a dival se pres sklo jak se tavi... Nechal jsem to o fous dyl, asi dve minuty pro zichr, vytahl opatrne ven, nechal zchladnout a muzu pomalu osazovat okolo a zacit to postupne privadet k zivotu... Nemyslim si ze bych je nejak extremne moc potrapil.

https://i.ibb.co/2hndqyt/IMG-20230410-170514.jpg https://i.ibb.co/R2HhqBp/IMG-20230410-171541.jpg

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Mel jsi nejaky duvod, proc jsi nedal vsude 3045 ale na tu druhou pozici osadil 3042 ?

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Nevim, mozna nevychazelo misto... Kreslil jsem to pred nekolika rokama. Zapajet to jde, jen to chce trochu potrenovat. Nepajel jsem poradne patnact let. Zacit tim nejmensim hajzlikem nebylo ode mne uplne nejchytrejsi.

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Hlavně nezačít elytama, když to jde do trouby smile

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Fakt si myslis ze jsem debil? Byly tam jenom posazene protoze jsou hezke, bez pajeni...

(upravil mechanik 10. 4. 2023 19:51)

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Ja mám radšej THT elyty/polymery. Zaberajú menej miesta než SMD. Tie vývody pri SMD trčia do strán a prakticky sú ešte dlhšie o tú plastovú podložku... Pri použití prekovov do dalších vrstiev to zaberie ešte viac miesta. Pri THT automaticky získam dva skryté prekovy cez všetky vrstvy takže to rovno vedie na vnútornú vrstvu so zemou a podobne... Skúšal som v designoch oboje... Ale je to len môj názor.

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

TomasT: hele, to 12ti pinový MSOP je za trest i pro zkušený páječe smile Navíc, když víš, že je tam polovina pinů k prdu, říkáš si, proč to nemohl být osmipin.

Re: Vzdycky jsem to chtel zkusit...

A bude hur... Vsechny rozumne a fajnove veci maji vesmes miniaturni pouzdra, ja se divim ze jeste jsou nejake veci v soic...  Rozumim tomu proc to delaji a radost z toho uplne nemam. Myslel jsem ze jsem koupil vsecky soucastky a jako ze jo, v tom napajeni neni nic co bych nemel. Az na ty odpory kteryma se nastavuji napeti... Nemam... Jsem zvedav kde je ted sezenu -)))

Příspěvky [1 až 20 z 31]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Vzdycky jsem to chtel zkusit...

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£