Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 5)

Audioweb.cz » Nezařaditelné » jaký vhodný repro kabel?

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 91]

Re: jaký vhodný repro kabel?

Nevim,asi mám na něco pomalejší myšlení ale co je to ta CYSY a kde se to dá koupit?To je normální kabel(reprodutuktorovej) předpokládám,že asi ne....

Web

Re: jaký vhodný repro kabel?

Klasicka 4 zilova kabel. Nic na tom neni.

Re: jaký vhodný repro kabel?

mě by zajímal pojem "bezkyslíkatá měď" to jako že není zoxidovaná (to není ovšem žádný Cu drát)nebo jako co to znamená?.

(upravil Thales 20. 11. 2007 15:29)

Re: jaký vhodný repro kabel?

CYSY není normální reproduktorovej kabel, není na to primárně určený. Používá se jako pohyblivý přívod ke třífázovým strojům jako jsou cirkulárky a podobně. Koupit se to dá v libovolné prodejně s elektroinstalačním materiálm, někdy v běžném elektru a vždy v Hornbachu, OBI nebo Bau. Ale tam to mají vždy předražené a to jako že dost (to platí speciálně pro bau kde jsem viděl i dvojnásobné ceny oproti normálním!). Lepší zajít do prodejny s elektromatrošem. Mám tu i nějaké zásoby ale staré a nepříliš vzhledné, nicméně funkční. Jak se to značí nově bych se musel kouknout (to ještě nemám v hlavě a stejně na to prdím) ale když přijdeš a řekneš že chceš CYSY 4x2,5 tak ti bude rozumět každej (pokud nenarazíš na prodavačku která umí předvést leda tak rachlovarnou konvici - té musíš říci že chceš tlustý kabel k míchačce), maximálně se tě zeptá jakou barevnou kombinaci chceš (myslím barvu vnitžní izolace jednotlivých žil). Je to úplně jedno ale doporučuju provedení s co nejvíce barvama (myslím že se mu říkalo 4D) abys pak když to budeš kombinovat nemusel zkoumat která žíla je která. Vnější provedení je obvykle černé ale dá se méně často sehnat i v bílém provedení a kdyby to někomu jo vyhovovalo v jeho vkusu pak i v oranžovém ale ten je o dost dražší protože je nehořlavý. Vše se prodává zcela běžně na metráž.

A měď může být klidně i od Omnitronicu - je to pořád jen měď. Ale už jsem se nejednou setkal s tím že průřez kabelu neodpovídal uvedenému. Mám třeba vyzkoušeno že u nás v Hornbachu berou kabely z Kablo Kladno a ty jsou kvalitnější než kabely Prakab (Pražská kabelovna) které mají v místním elektru. Mají kvalitnější izolaci (měkčí, silnější pevnější a zároveň ohebnější a jakoby víc mastnou nebo silikonovou nebo jak bych to nazval) a rovněž mají skutečně udávaný průřez. Kabely od Prakabu jim trvale měřím menší průřez. Pokud kupujete jen pár metrů tak vás cenový rozdíl cca 5Kč/m nezabije. Pokud s tím děláte celý barák (pochopitelně ne CYSY) tak už je to rozdíl ne zcela zanedbatelný.

MARTINE tady platí fyzika stále dokonale. Takovýto kabel má smysl protože omezuje vliv indukčních vlastností kabelu. Pracuje to úplně stejně jako telekomunikační kabely po kterých běhá třeba ADSL nebo místní počítačová síť. Po nekroucených kabelech by to neběhalo nebo jen po velmi krátkých vzdálenostech a velice špatně. Proč asi?
Nicméně to že nějaký malý přínos bude neznamená že je tak drastický jak ho popisuje Frank. Tam za to může jistě něco jiného a nebo to prostě moc prožívá.

Ještě bych pro jistotu znovu zopakoval že paralelně se zapojují vždy páry které jsou křížem proti sobě - proto se tomu také říká křížová čtyřka.

Re: jaký vhodný repro kabel?

Protoze dnes musi vsecko mit nejaky prvlastek. Nejuzasnejsi, nejdokonalejsi, s Vitacalem, Vitactive, vyvazeny. A co s medi? To je proste med... Tak bude bezkyslikata, aby jako byla lepsi nez obycejna, o ktere tim neprimo rikame, ze je kyslikata. smile

Do krize s to zapojuje kvuli tomu, ze to pak ma lepsi odolnost proti vnejsim polim, zcela logicky. Ty zily tam jsou totiz zkroucene jako stare telefonni draty. Oni nebyli tehdy tak blbi...

Re: jaký vhodný repro kabel?

Má smysl "křížová" 4linka na tažení několika málo metrů (2-5m) k reprobedně?, ale něco jiného to asi bude třeba v sálech.
Dají se sehnat stíněné 4linky? (mě se doma pár metrů stíněné 5x1,5 válí).
Pokud bych táhnul dráty v autě k zesíku a repru, tak bych zvolil svářecí kebel (ale to už se tady řešilo).

Re: jaký vhodný repro kabel?

Na co stíněnou linku k repro??? To je přece zbytečné leda bys chtěl zabránit aby ti do výstupu zesilovače a pak někudy vnitřkem do vstupu lezlo rušení třeba od mobilu.

A ta tvoje stíněná 5x1,5 není stíněná ale je to jistě ocelové opletení na odolnějším kabelu na stavby a podobné účely kde se po tom šlape nebo se přes to jezdí kolečkem a pod. Není to jako stínění. Je to pro zvýšení odolnosti. A pracuje se s tím dost blbě yikes/ Krom toho by si z toho udělal jen 2x3mm2 a to tedy není nic moc.

Vidím to tak že pokud doma nemám žádný pořádný kabel a budu si teprve něco kupovat pak lépe udělám s tou čtyřkou. Jestli mám doma ale už dvoulinku 2x4mm2 o délce 2 metry tak bych se na to asi vyprdnul.

Re: jaký vhodný repro kabel?

Thales: budeš se divit, ale největší highendisti připojují repra koaxiálem. Zkus si v případě zájmu něco na dané téma vyhledat v v diskusi na lopuchu http://www.lopuch.cz/klub.php?klub=high_end nebo na http://hifi.slovanet.sk/bb/. Vhodné heslo je třeba RG213. Má je, myslím, ve svých čtyřpásmovkách i P. Komp, je to soustava laděná dr. Sýkorou, takže tam bych se nějakých iracionálních hifistických postupů neobával.

Re: jaký vhodný repro kabel?

Thales, já neříkám, že s tím chci napájet repro, já se jen ptám.
Kábl mám stejně na chalupě a časem z něj bude prodlužka do garáže.
Já jenom teoretizuju, jestli není lepší kabel se stíněním, tedy jak píš opletením pro odolnost, přeci jen to opletení je dost nahusto, takže by to mělo stínit.

(upravil Frank 20. 11. 2007 18:13)

Re: jaký vhodný repro kabel?

Jo, Petr má něco takovýho na vnitřní spoje v bednách. K bednám vedou tlustý koaxy Andrew, který používal svýho času i Dudek - Eridany (myslim). Těch andrewů je pár typů, podle vnitřního vodiče - hliník, měď (nebo poměděnej hliník, taky si nejsem jistej) a asi nejohebnější je model, kterej má vnitřní vodič složenej z několika měděnejch drátů... Mám oba typy měděnejch, celkem 3 několikametrový páry lol

Ve článku o kabelech v elektroamatérovi, kde Dr. Sýkora chválí CYSY, vyzdvihuje i nesehnatelný (nebo moc drahý) výkonový koaxy, který jsou teď už krásně dostupný. RGčko třebas v GESu, ale prej je to šíleně neohebný.


Dingo, oplet nebude stínit, když ho neuzemníš.

(upravil Thales 20. 11. 2007 18:17)

Re: jaký vhodný repro kabel?

>Lada
Já o tom vím ale jsi si jistý že se ten koaxiál používá kvůli stínění a ne třeba kvůli jeho nízké indukčnosti a kapacitě a tedy schopnostem přenášet vysoké frekvence?

A jen tak mimochodem - s těmi koaxy jsem se nějakou dobu nejen potkával nebo on nich četl ale reálně s nimi pracoval.

(upravil mechanik 22. 3. 2014 17:32)

Re: jaký vhodný repro kabel?

moje posledné otázky smile je na tom opletení nejaka akustická výhoda?má to zmysel?
čo tak použiť koax na CD a zosik? smile

Re: jaký vhodný repro kabel?

Mezi CD a zesem se snad nic jinýho než koax nepoužívá smile

(upravil mechanik 22. 3. 2014 17:34)

Re: jaký vhodný repro kabel?

potom tie tenké (tkaničky) za cca 60sk tenučké tienené kábliky tri krát ohneš a máš studený spoj najhoršie je že ich mám doma lol

čítam článok od Sýkory http://minus.com/lSZ6uhGpOoPZ5

bezkyslík je na h* lol

Re: jaký vhodný repro kabel?

Pánové nezatracujte iracionálně bezkyslíkatou měd.... Kyslík je jeden z hlavích činitelů koroze mědi, takže jeho přítomnost ve vodičích není dlouhodobě příznivá. Nevzniká tam mezikrystalická koroze?
Nejde jen o zvuk, ale taky o životnost a dlouhodobou ohebnost.
Jinak můj typ na repro kabel je SCY z Prodance. 2x4mm - 17kč/m.
http://www.kabloelektro.cz/CZ/katalog_sdelov/X/9.pdf

Re: jaký vhodný repro kabel?

OMG, Mechaniku, je to Sýkora!

tkaničky zahoď, dej normální kabely a bude...

(upravil mechanik 20. 11. 2007 22:52)

Re: jaký vhodný repro kabel?

Frank:ten tovj CYSY kabel je takto okolo seba obkrútený??asi si ho kupim lol
nejaka zmienka v tom článku o nom bola...že sa oplatí...

(upravil Thales 20. 11. 2007 22:17)

Re: jaký vhodný repro kabel?

Sakra je to CYSY ne CISI! Je to normované a alespoň opsat to můžeš správně zvlášť když je to na této stránce několikrát!

Kabel je kolem sebe obvykle mírně zakroucený. Ale nečekej totéž jak u síťových kabelům LAN.

Jo a kaničky zahoď. I pitomý RG58 kterého se teď všude zbavujou je 100v lepší než tkaničky. když jsem vyměnil signálové kabely nečekal jsem že rozdíl bude tak dramatický. Koukal jsem na to jak Frank na CYSY smile

Re: jaký vhodný repro kabel?

no neviem prečo som to napísal z mäkkým v mojich predstavách to bolo z tvrdým smile
a aký mám kúpiť teda ten koax??
ja mám pocit že to nikde nekončí,daléj mám rozne drahé koaxy okrem CYSY a podobne,prepojovací píšeš RG58 že neni ktovie čo sad

Re: jaký vhodný repro kabel?

ja som menil 2x1,5 bezkyslik za 2x4 nejaký čina repro šrot a nečakane sa to zlepšilo smile na prepojovanie mám najradšej spek-ony , plánujem kúpiť tiež 4x2,5 CYSY , mám 4-pólové speak-ony a tak to tam krásne napchám...
ešte keď sa tu tak o tom bavíte, aký máte prierez vodiča v cievke ? ja som mal pôvodne 1x1,5mm, potom som cievku zdvojil a mám to 2x1,5mm paralelne,to bol OVE¼A väčší rozdiel ako výmena reprokábla,zvuk spevnel, stvrdol, tak ako to mám rád wink
čo sa týka signálových káblov, áno, je to dostatočne počuť, tiež som nechápal, menil som "tkaničky" za nejaké thomson home cinema smile má to priemer okolo 8mm, prečistilo sa hlavne vysoké pásmo a bassy sú presnejšie, tam to tak počuť nebolo ale výšky vystúpili vpred... tie tenučké šunky už nepoužívam, každé čo som mal sa časom polámaly a začalo to brumieť, reproduktory to vyhadzovalo na Xmax... to fakt nepotrebujem smile signálové najčastejšie kupujem v hudobninách + cinche neutrik

....nejak sa to tu moc audiofilizuje lol

Příspěvky [21 až 40 z 91]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

Audioweb.cz » Nezařaditelné » jaký vhodný repro kabel?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£