Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 7 z 9)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Seas 27TDFC + WG300

  Stránky: ««« 1 ... 5 6 7 8 9 »»»

RSS

Příspěvky [121 až 140 z 170]

Re: Seas 27TDFC + WG300

Vertikálně se Ti to mimo osu musí rozfázovat vždycky, pokud máš měniče umístěné v ose nad sebou a v ose, to je jasný. Stejně, jako se Ti to rozfázuje horizontálně, pokud máš měniče vedle sebe.   smile
Taky mi chvíli trvalo, než jsem se naučil měřit fázi korektně...ale povedlo se a teď je měření jednoduché a rychlé. Měřím v ARTA.
DT-300 jsem měl doma asi 100ks...momentálně jich mám doma 20ks. big_smile Každý jeden je potřeba upravovat, no po úpravě se dá dosáhnout relativně dobré konzistence...asi na úrovni levnější vify. Jasný, nějaký lepší projekt s tím nikdo soudný stavět nebude. Já jsem s tím udělal několik low-cost projektů se slušným úspěchem (s ARN5604 apod.)...z těch cca 100ks bylo asi 5% úplně děsných. Našel jsem i kmitačku poflusanou lepidlem, i jinou tuhost závěsu i díru uprostřed kmitačky. Že si to vychytal Ty zrovna u těch 3ks je prostě smůla. Problém je ten, že nemáme nic lepšího - myslím tím velkou nízkodělitelnou kalotu za podobné peníze, navíc s možností origo WG.

Re: Seas 27TDFC + WG300

Vetsinou je to o sziti se s nejakym SW a o zvyku na zpusob prace. Ale jak jsem zavedl dvoukanal mereni tak mi sedely faze z vice sw. Rychle jsem presel na REW a pak to vice nezkoumal, ale vzpominam si ze mi sedela Arta, Holm i REW co se fazi tyka.
Tobe ani dvoukanalove mereni nedavalo rozumne vysledky?

JeF111 napsal:

Ohledně akustických středů - záleží na tom jestli máš přesně změřenou fázi a z jakého programu. Mě to málokdy sedělo, takže jsem se na to přemlouvání softvérů vyprd a radši si to ručně odměřím a je to smile

ruzne DIY repro

Web

Re: Seas 27TDFC + WG300

Petře já si zase za boha nemůžu zvyknout na REW i když se mi líbí...

Re: Seas 27TDFC + WG300

Každý má svoje...já slyším nejvíc pozitivních názorů na Holm. Já k němu nepřešel kvůli nějakým počátečním problémům s dřívější zvukovkou (ono to sice nebylo zvukárnou, ale mnou...ale to už je dnes jedno). Zvykl jsem si na artu, tak už jsem u ní zůstal.
A proč jsem měl v začátcích problém s fází? Používal jsem polodvoukanál. Pak jsem si udělal takovou univerzální krabici (uvnitř je předzes pro mikrofon s fantomem, výkonový zesilovač, regulátory + měřiče úrovní a přepínání měření impedance/frekvenčky), kde už mám všechno zapojené tak, jak má být a od tý doby no problem.

Re: Seas 27TDFC + WG300

V Holme nevidim problem s fazou ani pri jednokanalovom merani. Aspon moja skusenost. Faza sa nezmeni aj ked to zmeriam o tyzden neskor.

Re: Seas 27TDFC + WG300

Ale to sa Ti nezmení ani s Artou. Zužovať problematiku meraní na merania fázy, je amaterizmus.

Re: Seas 27TDFC + WG300

Prebehol dalsi pokus a to seas u22rex + SB26adc + WG300.Prechod medzi wg a sb bol vyfrezovany zo silonovej gulatiny + vytmelene a nastriekane.

https://i.postimg.cc/LhxnTvJm/2237543.png https://i.postimg.cc/jDtf3Csb/2237542.png https://i.postimg.cc/DS6X9FZb/2237544.png https://i.postimg.cc/5HkFt384/2237545.png https://i.postimg.cc/94f7VSRg/2237546.png

Re: Seas 27TDFC + WG300

Tak tohle se mi libi, myslim ze to k sobe sedlo pekne. Hladky roll-off na obou stranach, jednoducha vyhybka. A ten ADC vypada velmi dobre. Nahore sice trochu rozhazene ale v 15st primerene rovne. Uz jsi to poslouchal?

ruzne DIY repro

Web

Re: Seas 27TDFC + WG300

Mas pravdu vyzera to vazne dobre a obzvlast v tych 15tich.Asi ani ten peak nebudem davat dole.Zatial mam trosku inu vyhybku ale chystam sa spravit tuto a uvidime.Stredne pasmo sa o proti 27 tdfc viac zvyraznilo,je realnejsie ale ten vrch mal seas o nieco detailnejsi.Aspon podla mna.Celkovo je to dost slusne.Divne mi je ze s a bez phaseshieldu nie su vobec velke rozdiely,pravdepodobne to ma za nasledok to WG.Chcelo by to este zmerat aj skreslenie ale to budem asi robit az doskladam tuto vyhybku.

Re: Seas 27TDFC + WG300

Podotykam ze faceplate bol odstraneny a namontovany bol ten prechod zo silikonu.

(upravil Kocour 29. 2. 2016 10:06)

Re: Seas 27TDFC + WG300

Aha takze jedes bez toho phase shieldu? Posli mi pak prosim foto, do mejlu.
Libi se mi tak to drzi frekvencku rovnou az lehce nad 10k i mimo osu.

ruzne DIY repro

Web

Re: Seas 27TDFC + WG300

Pravdepodobne ano.Ako vravim su tam len velmi male zmeny.Dobre poslem poobede.Alebo to hodim rovno sem aby mali predstavu aj ostatny.Nemam foto ako som to robil ale uz iba hotovy sem mozem dat.

Re: Seas 27TDFC + WG300

Delicka vychazi kolem 1700? Az budes merit zkresleni tak zmer i vyskovou sekci samostatne s vyhybkou a bez vyhybky.

ruzne DIY repro

Web

Re: Seas 27TDFC + WG300

Zhruba ano.Ok spravim.Vies mi povedat ako najlepsie zmerat to skreslenie.Ako daleko mikrofon od repro a podobne.Rad by som cez steps ale este som to neskusal.

Re: Seas 27TDFC + WG300

STEPS je asi nejlepsi, vzhledem k tomu ze na jedne frekvenci meri delsi dobu, ale je to utrpeni, a aby ty grafy vypadaly tak to chce nastavit jemny krok.
Pro vyskac bez vyhybky omez mereni na nizkych frekvencich treba od 500Hz, at je netrapis.
Ja pouzivam REW, vzorkovani 96kHz, delka sekvence 512k myslim, zkousel jsem 1M ale davalo to stejne vysledky.
Nastav si nejakou metodiku mereni, tzn hlasitost a vzdalenost. Pokud nemas zkalibrovany absolutni SPL (ja to udelal v REW pres externi SPL metr), tak to mer pro 2.83V na zesiovaci. At mas pro vice repro a mereni porovnatelne vysledky.
Ja merim pro hlasitost 90dB z 1m, a merim ve vzdalenosti 1m a 20cm. 1m se hodi pro cele reprosoustavy, 20cm pro jednotlive repro.

ruzne DIY repro

Web

Re: Seas 27TDFC + WG300

Dik.Potom sa podelim o vysledky.Ak vobec nejake budu big_smile

Re: Seas 27TDFC + WG300

Ten hrb v ose tam určitě nech, mimo osu máš díru tak by to tam chybělo (vyzkoušeno). Je to vlastnost WG300, může za to ta téměř skoková změna tvaru zaoblení v blízkosti membrány. Když jsem si s tím hrál tak se mi podařilo skoro úplně zbavit se té díry, no ale je z toho vlastně jiný zvukovod smile Měření je dělaný ještě na upraveným WG300, pak jsou tam fotky novýho zvukovodu ze 3D tiskárny, ten po vytmelení pórů epoxidem měří ještě o chlup líp...
http://postimg.cc/gallery/eb27fl98/77903a7d/

Mě přijde nejsnesitelnější měření zkreslení v Holmimpulse rozmítaným sinem. Je to rychlé takže to uši moc nebolí smile Někdo tvrdí že holmimpulse je na zkreslení špatný, nepřesný a já nevím co, ale mě dává prakticky stejné výsledky jako Steps jen s tím že je asi 100x rychlejší smile

Re: Seas 27TDFC + WG300

Mat pristup ku 3D tak by som to tiez takto riesil,vyzera to dobre.Najradsej pouzivam Holm ale je pravda ze dost ludi tu pisalo ze je na skreslenie nevhodny tak som sa do toho ani nepustal.Takze dik za nazor.Skusim to potom porovnat.Mas nejaky postup v Holme alebo je to ako u steps?

(upravil JeF111 29. 2. 2016 13:08)

Re: Seas 27TDFC + WG300

Ten 3D tisk ale není moc dobré řešení, u mě je to jen zkušební vzorek abych si ověřil že mi sedí 3D model s realitou. Tisk z ABS je křehký, špatně tlumí vibrace a při větším tlaku např. šroubů rád praskne. Povrch byl velice nerovný a pórovitý, musel jsem jej vyhladit a zpevnit epoxidem, bez toho zvukovod vůbec nefungoval - byl to spíš jakýsi nelineární pohlcovač smile Na jednorázovou zkoušku je to ale dobré. Mimochodem, tisknul se cca 25 hodin...
Finální podoba bude frézovaná z černého silonu.

Ke zkreslení v holmu:
Chce to vybrat měřící signál sweep sine, nastavit těch 2,83V na výstupu a měřit z 20-40cm podle citlivosti beden, tak aby nebyl přebuzený mikrofon respektive preamp u něj. Samozřejmě je nutné aby bylo v místnosti ticho a žádné vybavení nějak výrazněji nedrnčelo (třeba skleničky ve vitrýnce obývákové stěny jsou průšvih a obecně veškeré skleněné předměty) Je dobré pak zkusit i větší výkon, jestli v okolí děličky nestoupá zkreslení. Musel bys ji pak posunout kousek nahoru. Ale s tímto zvukovodem by neměl být problém. 27TBC dělím asi na 1800.

Re: Seas 27TDFC + WG300

Ja som nastriekal wg bodykitom na podvozky aut ktory je tak isto porovity.Takze tvrdis ze to takto nebude dobre?Pacil sa mi totizto vzhlad a meranie neukazuje nejake nezrovnalosti.Alebo to ani neukaze?Striekal som to asi z 100cm vzdialenosti aby som vytvoril taky vrubkovany efekt ale ked to bude zle tak to asi budem muesiet dat prec.ale dufam ze nie.

Příspěvky [121 až 140 z 170]

  Stránky: ««« 1 ... 5 6 7 8 9 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Seas 27TDFC + WG300

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£