Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktory » Staršie reproduktory + notebook

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [2]

Téma: Staršie reproduktory + notebook

Zdravím,
mám doma staršie, no stále funkčné reprodutory značky SONY model ss-sr 125 a ss-rxd10av. K druhému modelu je aj veža. Pôvodne bola celá sústava používaná spolu s vežou pri púšťaní hudby a teraz by som repráky rád spojil v notebookom (ASUS pro5dij) ale keďže som technicky veľmi málo zdatný, tak prosím o radu. Ževraj to ide nejak pomocou externej zvukovej karty (netuším ako, ani akú kartu) alebo potom prostredníctvom samotnej veže (opäť nemám poňatia ako sa to s notebookom prepojí. Vopred ďakujem za odpoveď smile

Re: Staršie reproduktory + notebook

Bedny púřímo na notebook nejdou zapojit a to dokonce ani přes externí zvukovku.
Externí zvukovka bude mít lepší parametry, ale výstup bude víceméně stejný jako u té integrované a určitě máš na notebooku výstup na sluchátka.

Ze zvukovky leze cca 1-2V se zatížitelností kolem 100R, takže z toho dostaneš maximálně stovky mW do vysokoimpedančních repráčků s vysokou citlivostí. A i ty budou hrát relativně potichu.
Zatímco bedny pro hlasitý poslech potřebují řádově desítky W do nízké impedance (podle repráků třeba 4R) a obvykle mají nízkou citlivost. Takže mezi repráky a notebook musíš připojit ještě zesilovač, nebo tu věž co máš.

Příspěvky [2]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktory » Staršie reproduktory + notebook

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£