Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 4)

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Nový audio začiatok - gramo

  Stránky: ««« 1 2 3 4

RSS

Příspěvky [61 až 77 z 77]

Re: Nový audio začiatok - gramo

stejně tak se mi může líbit ta 470..  a nebud nikomu cpát že je nejlepší, když sám vím že není...

Ale já si chci hrát a mně se líbí vzhledově, hi-end neočekávám..

Je ale stejně zajímavé, jak se ta věc pod nápisem tesla prodává tak za 3-kkč, přičemž jako NAD5120 se prodává kolem tisícovky..

mno klidně mně ukamenujte... každým dnem by měl přiletět NAD smile Kterého jako teslu z dřívějška znám smile

Spíš by mne zajímalo jak vyřešit, aby se mi do gramce nechytala  rezonance 50hz, když bych ho chtěl mít položenej na zesáku. Když jsou vedle sebe, je to ok, ale jak jsou na sobě, je zle.

Re: Nový audio začiatok - gramo

nestavej je na sebe...:-)

(upravil reeb 20. 11. 2013 9:14)

Re: Nový audio začiatok - gramo

sagitarius napsal:

Spíš je spousta lidí, která prostě už ze sportu bude tvrdit, že je to špatný, protože je to český, nebo nedej bože Tesla, že. To jsou holt pitomci kteří podlehli současný komerční propagandě.

Na druhou stranu je spousta lidí kteří budou tvrdit že to je supr, protože je to Tesla (nejenom gramce, ale obecně- zesilovače atd.). Přičemž neberou věcnou, technickou argumentaci.. použité součástky a materiály (plošné spoje v zesilovacich), tolerance dílů (vlnění talíře), různé nedomyšlenosti atd.

Web

(upravil kudlibabka 19. 11. 2013 19:49)

Re: Nový audio začiatok - gramo

moje zkusenost je,ze s vyrobky Tesla byla potiz co se tyce spolehlivosti...v roce 1985 nebo tak nejak jsem si po letech trapeni s Tesla kotoucaky koupil Rexox A77 a bylo po starostech...:-)

Re: Nový audio začiatok - gramo

kudlibabka: zajímalo by mne, jestli by to šlo nějak odrušit, zesák je ve třídě2, ale dělá to i ve třídě 1

Re: Nový audio začiatok - gramo

s tim ti bohuzel neporadim...

Re: Nový audio začiatok - gramo

Posledné trochu solídne ČS kotúčáky bola rada Sonet a B4. Kvalita tých od prelomu 70./80. rokov bola katastrofálna, nepoznám prakticky nikoho z okolia (2xB100, B73, B93, B113), komu by normálne bez nekonečných tortúr s výmenami a servismi fungoval. Na rozdiel napr. od Tuzexových jednomotorových Soňákov (377, 378) - to bol presný opak, od vybalenia do dnes bez chybičky, odhliadnuc od výmeny remienkov, v najhoršom prípade kladky po 25 rokoch. A to nehovorím o lepších strojoch, typu spomínaného Revoxu. Holt, gramce Litovel ako-tak vedel, Přelouč magnetofóny absolútne nie.

Re: Nový audio začiatok - gramo

Pech.: Na hřející zesilovač bych leckteré gramo nedával.

Re: Nový audio začiatok - gramo

Takhel, mám tu překopanej zetawatt ve třídě 1(L+N+PE) a pak azs 223 ve třídě 2(L+N), nejsem až takovej extrémista, takže zesák moc netopí (zvlášť když mám nyní už 8Ohm bedny). to bych jako problém neviděl, ale to rušení.

Re: Nový audio začiatok - gramo

Já teda provozoval NC470 taky na zesilovači a nevšiml jsem si nějakých problémů . Ona se k tomu svojí šířkou perfektně hodí...

Web

(upravil RasťoSK 12. 1. 2014 10:32)

Re: Nový audio začiatok - gramo

Do prd... prečo sa vadíte??? Si potrebujete niečo dokazovať???
Každý z vás má svojim spôsobom pravdu, ale že by ste si to navzájom priznali, kua to nie...
Nik tu netvrdí, že Tesla robila v svojej dobe gramce lepšie ako Thorens, Dual a podobne. Bavíme sa ale stále o nejakom tom low-ende - proste žiadne plastové SONY "supergramce" dnešnej doby. Osobne si myslím, že gramo už svojim princípom je o tom "tuningu" a hraní sa s ním. O chápaní princípov jeho fugovania a hlavne o chápaní fyziky. Nik nepopiera že Rega sa dá posupne "dotuniť" z low-end až ku high-end stroju - je to politika Regy ako takej. Keď vyrábali Tesly nik nerátal s nejakými home made vylepšeniami. Dnes to našťastie už nie je problém a dostať kúpiť aj "honvo z ďatla" (s prepáčením)...a čo s tým bude človek robiť, je fakt jeho vec. Aj to či to má zmysel, alebo nie, je jeho vec.
Venoval som sa dlhé roky autám, takže viem čo znamená keď niekto nasype do bezcennej plečky 20 tisíc € a o dva roky ju predáva za 3 litre a nie a nie ju predať (našťastie to nebol môj prípad - ja svoje autá našťastie nepotrebujem predávať a vždy som skôr reparoval teenagerský tuzzing do pôvodného stavu s miernymi rozumnými vylepšeniami). A to, či to malo pre dotyčného zmysel, je čisto jeho osobná vec, takže komenty či to má, alebo nemá zmysel a čo by sa dalo za aké peniaze, sú skôr OT debata.

Inak už 2 týždne celkom pozorne sledujem ponuky a ceny gramcov a že by sa na ebay predal nejaký Planar za 150€ som veru nevidel - áno - deň pred uzavretím ponúk (bids) tam býva smiešna cena okolo 50-70€, ale verte mi že za poslené munúty dražby u každého takéhoto gramca letí cena značne "do neba"...

Re: Nový audio začiatok - gramo

odvolávám poptávku, na nc470.

Sehnal jsem NAD5120, což je prakticky totéž, s přenoskou z4s.

Re: Nový audio začiatok - gramo

Taky myslím, že je zbytečný, a nic se nezmění, nějakým hádáním. Každýho prostě baví něco jinýho, každý má jiný zájmy. Mě by třeba nebavilo poslouchat ani referenční gramo Cear Audio za 3,5 milionu, kdybych si ho nevyrobil sám. Někdo zase koupí starý Tesla gramec, třeba z velmi dobré řady 45* a tuní. A udělá z toho krásnej a hodně kvalitní kousek. Jinýho zase baví koupit hotový a hrát. Já osobně i kdybych měl peníze, nekoupil bych si HighEnd, ale raději tu Teslu a tunil. A když si vyhraju, dostanu z toho lepší výsledky, než z jaéhokoliv Aukro-hájendu. A o tom to je. A každýho, koho tohle tunění baví, taky obdivuju, protože dnes už je takových lidí málo. A navíc pak mají z toho větší radost, než když koupí hotový a navíc mají doa originál, který nemá nikdo jiný, a to se taky počítá.

Web

Re: Nový audio začiatok - gramo

2sagitarius:pekne jsi to napsal...jen si myslim,ze lidi ktery si veci radi delaji-ladi podle svyho zase tak malo neni...v dobe minuly jich u nas bylo samozrejme vic,ale to bylo dany tim,ze nabidka byla nedostatecna a spousta lidi v tom byla z donuceni...dneska se venujou necemu jinymu a je to tak v poradku...naopak ve svete pocet ladicu,DIY freaku, za poslednich desetileti prudce narostl...je to totiz "trendy"...

(upravil kemo87 23. 11. 2013 11:20)

Re: Nový audio začiatok - gramo

A přesně to jsem se tady snažil celou dobu říct. Prostě každému co jeho jest ať už je digitálista, analogista, bastlíř, lampář......

Je to asi jako se hádat jestli je lepší auto combi nebo sedan. Pes nebo kočka. Barák nebo byt. Všechno prostě záleží na osobních preferencích a pokud to někdo nedokáže pochopit tak je zbytečný rejpat. A hlavně....do toho co si dělám s penezma není nic ani mojí ženě a už vůbec né někomu koho vůbec neznám, takže si za ně koupit co chci. Což o to kdyby to alespoň řekl normálně, ale přihasí sem a začne tady plivat jaký jsme šílenci a že si mám koupit to a to.....Tak to se na mě nezlobte, ale z tohohle prostě pěním. A teď už oprvadu konec OT z mojí strany.

Web

Re: Nový audio začiatok - gramo

Tipuju že se proda tak za 6 litru smile
http://aukro.cz/lenco-l-450-vzacna-expo … 62331.html

Web

Re: Nový audio začiatok - gramo

me osobne tahle verze prijde jeste nevkusnejsi nez bezna NC450....:-)

Příspěvky [61 až 77 z 77]

  Stránky: ««« 1 2 3 4

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Nový audio začiatok - gramo

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£