Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 16)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

  Stránky: ««« 1 2 3 4 ... 16 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 312]

(upravil Jan16 20. 1. 2013 18:31)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

40 korun jsou pro mě jako pro studenta velké peníze, a zvlášť za naprosto zbytečné zenerky, které tam nejsou nutné (a potřeba taky ne).
Po přiblížení obrázku už to vidím - 8V. I tak je to málo! Nezapomeň, že 10,5V je napětí, kam se ot nabije bez zátěže. Při zátěži to bude padat, a při 4A až k 6,3V na straně před stabilizátorem. Zcela 100% na sekundáru trafa nebude vždy 8V, zcela jistě kondenzátory budou pod jmenovitou kapacitou. Proto jsem říkal 9V, nebo/a zvětšit filtraci, aspoň na dvojnásobek, má-li to mít smysl.
Podle mě to smysl nemá, žhav to z 6,5V střídavých, rovnou!  Jeden vývod žhavicího sekundáru se pak na vhodném místě uzemní.

Jinak uPC je moje "krevni skupina" ... tady pozor. Mám na to tento názor: Programovatelná číslicovka by měla být výsadou lidí, kteří již mají zvládnuté nějaké základy analogové i číslicové techniky. Protože dneska programuje každý kdo má do ... díru, tak tu to máme poslední dobou samé krámy typu arduino a tamtu ostružinu. Nikdo naprosto nerozumí tomu, jak to vlastně funguje, ale hlavně že je to naprogramované (ještě kdovíjakým způsobem).
Nikoho nenutím s tímhle souhlasit, ale někteří určitě souhlasit budou lol

Na opožděné připojení relé pro anody ti stačí jediný tranzistor a pár smetí okolo, stejně tak na přepínání vstupů lze téměř 100% vyřešit bez MCU. Chcešli se vyřádit na polovodičích, pak nechápu, proč stavíš flaškový zesilovač. Mám jednoho takového kamaráda, který když něco s vakuem, tak jedině celé.  Včetně usměrňovaček.

(upravil maras 20. 1. 2013 20:37)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Jo honzo , ale kazdy neni jako Ty a nebo tvuj kamarad - nekdo ma rad holky jiny vdolky. Rozhodne mi prijde elegantnejsi vyresit VSE okolo  "obsluhy" zesilovace jednim svabem + par prkotin okolo. Navic mi nejak nebere ze rikas zadne polovodice a hned na to "zvladne to i POLOVODICOVY tranzistor". Takze to je prvni vec co nechapu. Druha vec co nechapu je , ze sis asi vubec neprohlidnul schema zdroje - nebudu to dal rozvijet a poradim koukni na R9 a R 10 .....
Navic  roky co se zivim vlastnima rukama a hlavou me naucili jednomu: Nedelej zadne kompromisy - udelej to vzdy jak to nejlepe pujde a pokud mozno vse nadhodnot a predimenzuj - casem se Ti to bohate vrati. Ja se timto pravidle uz hezkych par roku ridim a vzdy se to vyplatilo, at se jedna o servis, vyvoj nabo treba rekonstrukci baraku.   A Az treba nebudes student, tak byt bys nebyl zaden bohac, tak poznas ze 40 Kc je dneska UPLNE HOVNO. smile
Marek

EDIT: Jeste mne napadlo  jak muzes tvrdit kde bude to napeti padat kdyz nemas sajn jak tvrde trafo to bude ?  Fakt je ten  ze i kdyby to spadlo na 6V tak po vyfiltrovani to je  stale 9V a to si myslim, ze staci pro stablik, prepalit to  akorat zvysim teplotu stabilizatoru a jak spravne pise Sendy by to nemuselo byt uplne jednoduche uchladit (i kdyz rezerva v tom vykonovem PNP je znacna).

A jeste jednu vec.  Nerad bych aby se to prelivalo do jine roviny nez technicke - uz v uvodu jsem psal , ze s Elktronkama zacinam, coz ovsem neznamena ze nemam za dobu co se v elektronice vrtam (od svych cca 11 roku a dneska mi je 36) zkusenosti s NF - ale neni to uplne moje parketa. Nejakou dobu sem se venoval jinym vecem ktere mne zivily, ale neco mi doufam snad v hlave zustalo .... smile

EDIT2: Opravdu mozna to zni divne uPC do elektronkoveho zesilovace , ale znovu rikam  jsou tam polovodicove diody, polovodicovy stabilizator proudu, mozna stablik napeti na zhaveni , tak nevim proc by tam nemohl byt jeden elegantni obvod, ktery presne ohlida vse co ma a zabezpeci bezproblemovou fukci Zesilovace. Jeste jsem uvazoval ze by sly hlidat veskere Napeti, zhaveni  atd a pokud by se to dostalo mimo povoleny rozsah zasahne ochrana. Atd. Mozna by stalo za uvahu se nad tim zamyslet a zvazit benefity z tohoto reseni

M.


Edit3:  Svym prispevkem me k tomu nakopnul Sendy :

Ted se jeste zamyslim nad moznosti stabilizovat napeti jen pro vstupni  elky a zbytek by zhavil stridave.

Tedy vstupni napeti 6.3V po vyfiltrovani 6.3*1.414= 8.9 V - ubytek na prechodech (muzu pouzit treba schootkyho diody) takze +- 8V zarucene.

Potom treba LM1085 - Low Drop stablik (max. 1.5V)  na ty vstupni triody  eventualne korekce kdybych se rozhodl zabudovat do tohoto zesiku ?


Edit4:
Nedalo mi to a prolizal jsem ruzna zahranicni fora, weby hotovych a fukcnich projektu a SPOUSTA lidi se potyka s brumem a to jak z Anodoveho napeti, tak z napeti zhaviciho.
Jen tak namatkou:
http://www.valachnet.cz/lvanek/diy/tubeamp/index.html

http://home.tiscali.cz/flashedbrain/tubeamp/


Tak me prosim pochopte, ze jako elektronkovy zacatecnik mam z brumu obavy a snazim se konstrukci i  v tomto smeru "predimenzovat" a vyresit pripadne problemy drive nez nastanou ... smile, kdyz to ctu na ruznych mistech jak  s tim bojovali. smile 
Marek



Co na to rikate chlapi ?

Web

(upravil Jan16 20. 1. 2013 21:43)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Tak mi pověz Marku, co je na tom elegantního. To, že se to bude muset ještě naprogramovat?
Promiň, ale používat MCu na zpožděný připojení relé a přepínání tlačítkem dvě relátka mezi sebou, to je overkill a prasárna. Aneb hustý, v MCU bude asi 10 řádků kódu.
Jasné, nerozvíjet, na otázky zásadně neodpovídat. Dělej si co chceš, je to tvůj zesilovač.

Schéma zdroje jsem viděl, i ty dva odpory jsme viděl a přešel jsem to bez komentáře, neb byhc musel být rýpavě hnusný, co to tam má znamenat.

Jeste mne napadlo  jak muzes tvrdit kde bude to napeti padat kdyz nemas sajn jak tvrde trafo to bude ? - ty zas evidentně nemáš šajn, jak funguje usměrňovač s filtrací. Tak si tu nastuduj, jak vypadá průběh napětí na filtračním kondíku a jak se to mění s rostoucím odběrem. Pak si nastuduj, jak se to počítá. Do té doby si na mě prosím neotvírej přijímací otvor.
Ty čísla, co sem si dle tebe asi vycucal z prdele, sem počítal po pro ideálně tvrdé trafo (Ri 0ohm), pouze sem bral v úvahu Udrop 1,6V na grecu a počítal jsem to pro odběr konst. proudu (stabilizátor) a tvých 8800uF. Odběr jsem počítal snad 4A (2x 1,3A koncovky a něco k tomu za tu malou)
Kdybych tam započítal jak bude padat napětí na trafu, tak mi ty čísla vyjdou ještě menší.

Nevadilo by mi mít uP v lampáči, vadí mi to, na co ho tam chceš použít, protože je to naprosto zbytečné. Zpožděné připojení relé, včetně přepínání vstupů jedním/více tlačítky jde vyřešit jedním integráčkem řady 40xx.
Přesně jak jsi řekl, 40Kč je dneska hovno, a proto šetřím na věcech, kde šetřit možné je. Nevidím důvod dávat tam procesor byť za 2 pětky, když za 3 koruny seženu náhradu se stejnou funkcí.

Jeste jsem uvazoval ze by sly hlidat veskere... Není jednodušší ten zesilovač navrhnout spolehlivě tak, aby to nebylo potřeba hlídat?

SPOUSTA lidi se potyka s brumem - rozdíl je, když to někomu bručí jako nasraný medvěd že je to slyšet v sousední místnosti (díky blbému zapojení), a když se někdo snaží o HighEND a snaží se dostat odstup s/š >100dB. (tam má pak smysl začít cpát všude ty stabilizátory). Sám píšeš, že jsi v tomhle začátečník, tak nechápu, proč si to tolik komplikuješ ?

Z tvého počínání spíš vidím, že peněz máš evidentně dost, a času ještě víc. Budiž ti to přáno. Své názory na to jsem ti řekl, dál se k tomu vyjadřovat nebudu. (Protože k tomu, o čem něco trochu vím, jsem se už vyjádřil, o zbytku vím prd a nechť ti k tomu poví víc někdo kompetentnější)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Odstup od brumu se dá udělat velmi dobrý i se střídavým žhavením vstupních elektronek, jenom se to musí umět. Když to jde u Marshallu 2203 se vstupní citlivostí pár mV...

Web

(upravil Dalča 20. 1. 2013 22:33)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Vzorec máš dobrej, ale platí jen por napětí v podstatě naprázdno.
Tj 1,4 násobek napětí stř. strany. Pošítej jinak úbytek napětí napětí na grécu 1,3V jen to mrskne, při jmenovitým proudu docela hyc... trafo po zatížení padne krapet taky dolů a můžeš mít problém.
Brum od žhavicího vlákne se do signálu dostává nejvíce kapacině F/K, nebo rozptylovým mg, polem žh. lvákny nejmíň svodem meji F a K.
Sere tě jen tam, kde signál ve svý nejmenší úrovni je už blízko tomuto pronikajícímu brumu.
Tj pokud brum by udělal 10 mikrovolt na mřížce a přitom při jmenovitým výkonu tam bude 1V signálu, není třeba proti brumu bojovat.
Pokud bude užitečnej signál v milivoltech, vyplatí se na toto hledisko myslet.
Brum od žhavení koncovejch elek se vzájemně vyruší.
takže pokud to chceš mít ultračistý, SS napájení dej vstupní flašce, u invertoru je to už sporné, u koncovek je to zbytečné plýtvání. Něco jako lejt 100 oktanový benzín do Jawy 50 sériové produkce.
o to líp se věnuj svodům, vedením spojů a drátů, a vyfiltrování napětí pro předpětí atp - nejvíc brumu se ti leckam vecpe díky tomu, že má flaška hooodně velkej vstupní odpor a tímpádem je citlivá na každej prd.
Napájení:
Když použiješ k napájení doutnavkový stabilizátor, budeš mít dost napětí s jediným společným srážecím odporem..
mrkni na tohle:
http://alfaelektronky.cz/teorie/doutn.html   (ono to jde udělat stejně i s zernerkama, že..)
Odměnou za toto řešení ti bude napájecí napětí zatížený menším šumem, než stabilizace jen zerneřicí.
A je to poctivé elektronkové takové to svítící řešení smile

Jo 40 krun, to je 1,2 litru nafty.... a ne hovno... chtěl bych mít párkrát opakovaně takovýhle hovno a mám plnou nádrž.. :-P

já třeba měl zesík v B 2x EL34, Ua 350V, v čistý pentodě, Ug2 ze svýho zdroje, Ug1 taky. Anody invertoru, předzesíku (1/2 ECC802, EF86 - proč? protože jsem je měl v šuplíku....) odpíchnutá od Ua EL34, Odpor, kondík pro invertor, další odpor kondík a doutnavkový stabilvolt pro EFku. 6havení střídavý, s odbručovačem (poťák mezi řhavení, běžec na zem a nakroutit na nejnižší brum. V II. verzi SS napájení tý EF 86 a o moc se to nezlepšilo - teda spíš vůbec. U vstupní klasický triody s obyčejným vláknem by to mohlo mít asi větší vliv.
Gréc, 100mikro, tlumice co se vešlo do okýnka 1čkou drátem, EI s mezerou co bylo v šuplíku - jen jsem kontroloval, jestli nepřepísknu sycení, pak 200mikro + svitek naletovaný na prostředku primáru 2mikro /630V. Stabilizovaný jsem měl napětí pro Ug2 stabilvoltem a předpětí pro mřížku jsem bral z "Hnsu"  -polovodičovej stabilizátor se LEDkou jako referencí a 3 trandama, tuctový schéma
Nehrálo to nejhůř!!!!

CO píše MARAS, můžu jen podepsat.
Pořádně dimenzovat, kondy na vyšší napětí,, odpor když vyjde 250mW, píšu 1W a vzhledem k potenciálnímu hycu z flašek kupuju 2W. Jo a bacha, mnohé miniaturní odpory nejsou na moc velký napětí.. bacha na to. když rozvod žhavení, tak pořádným drátem a pěkně kroucenej, bacha na svody na DPS, pokud to chceš stavět na DPS a na izolační vzdálenosti! Flaška má velkej vstupní odpor... to umí hodně potrápit...
I když jsem bastlil na DPS tak žhavení dycky drátama a luftem, aby se mi to na plošňáku nemotalo...

Co se tejče jednočipu, nejsem zásadně proti, ale já bych si ho do svýho zesíku necpal, a už vůbec né flaškovýho. Nějak mi tam nesedí. JO mít pořádnej předzesilovač, hodně vstupů, relátka i na fiziologickou regulaci, to si o jednočip přímo říká!!
Sklo, leštěnej (nebo kartáčovanej) nerez, lakovaná mosaz, elektronky, možná k tomu pěkný dřevo nebo černý lak ve vysokým lesku. To je podle mne "kompatibilní" s elektronkovým zesíkem. Hlavně žádný blikací modrý ledky, když indikátor, tak buď klasika magický oko, nebo itorn.

Jo a probůh, co chceš hlídat na elektronkovým zesíku??? Teplotu, tlak, rosnej bod? to nech moderním polovodivejm zapojením, které třeba jedou hodně na hraně, teplotně, napěťově, kdy je třeba lecos hlídat, abys neodpráskl při chybce třeba o brepták a všechno vůkol..
Tu je třeba hlídat hlavně to, abys zesík nevybudil bez zátěže na sekundáru výstupního trafa.

(upravil Dalča 20. 1. 2013 22:39)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Sendy:
Ono u toho maršála nejvíc brumí snímač v kytaře...
S dobrým návrhem, odbručovačem a rozumnýma flaškama uděláš tichej zes i se střídavým žhavením.
Já nepoznal ani nenaměřil změnu, když jsem u vstupní EF 86 předělal z střídavýho na setjnosměrný žhavení
U koncovejch flašek v pušpůlu A ani AB třídě  je to taky zbytečnost, ta 50 potenciálně se tam vsírající se v tafu navzájem vyruší...

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Ale tak ono když se to neumí, tak bude bručet cokoliv, stačí špatná topologie nebo neumět síťové trafo...

Web

(upravil maras 20. 1. 2013 23:50)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Chlapi  vsem Vam dekuju za prispevky.
Honzo zacnu Tebou - muzu Te ujistit, ze penez nemam vubec nazbyt prave naopak - tretim rokem rekonstruuju svepomoci barak a kazda koruna se pocita. Dlouho sem se rozmyslel jestli je zrovna ted ta spravna doba na postaveni toho zesiku a nebo mam treba radeji dobetonovat posledni sklep co mi chybi, ale nemuzes porad jen drit je treba si sem tam udelat i nejaou tu radost a proto zvitezil zesik. A o mem volnem case to nechtej ani vedet....  Jelikoz ses asi jeste mlady kluk tak asi jen neumis poradne zvolit formu, Verim, ze pises dle sveho nejlepsiho vedomi i svedomi , ale mozna je se treba trosku zamyslet. Nikdo chytry jen tak z nebe nespadl.  S tema 40 korunama sem to mozna blbe napsal - myslel jsem tim, ze radeji "proinvestuju" 40 Kc, nez se pak trapit a hledat treba zbytecny trabl, ktery by ty "ctyri petky" vyresily.  A ta stabilizace neni z me hlavy - nez jsem se do neceho takoveho pustil a nez sem vubec neco tady hodil na forum, tak jsem cca 14 dni kazdy vecer dlouho do noci studoval na netu a cetl knizky. Takze si myslim, ze jsem se snazil sebevzdelat a nechcu tady po nikom aby mi nalil rozumy do hlavy, jen aby mi zkuseni harcovnici pomohli dobre mirenou radou.  Chlapi vsecko co mi tu postujete poctive studuju - mozna vse nepochopim hned, ale snazim se.  A proste spoustu rad a zkusenosti na ktere jsem narazil  je sobe navzajem odporujicich a pro mne jako elktronkoveho "osla" - matoucich a proto se to snazim tady konzultovat.

Navic SKUTECNE nechapu proc kdyz sem napsal jen ze UVAZUJU o moznosti pouzit uPC tak se hned certis - je to prece jedna z moznosti a NENI to prece nejake dogma a vse muze byt Uuuplne jinak ! Zase postuduju  co mi tu postnul Sendy a Dalča udelam si z toho pro sebe nejaky zaver a zkusim to tu postnout a kdyz to blbe pochopim  tak se to da prece rict "normalni" mluvou - snad chapes co sem tim chtel rict.

M.

Edit: S tim "hlidanim" to je asi trosku uchylka z dob jak sem konstruoval ruzne vyrobky pro "ruzne" spotrebitele - snazil jsem se tam vzdy osetrit vsechny mozne poruchove stavy co me napadly a asi mi to zustalo ... smile
Navic uPC me napadlo taky proto , ze jich mam v supliku "x" sou levna a treba v tom "posranym" arduinu to mam naprogramovane asi za 3 minuty.

Web

(upravil Dalča 20. 1. 2013 23:37)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

případně indukční vazba mezi síťovým trafem, tlumicí a výstupákem....

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

tyhle "zernerky" mám já osobně nejraděj.
http://dalca-zbrna.rajce.idnes.cz/Stabiky#IMAG0090.jpg

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Dalca: nekde jsem tady uz daval odkaz na mereni sumu LED diod,  zenerek, monolitickych sabilizatoru a doutnavkovych. Vysledek byl, ze pro nizka napeti jsou na tom nejlip nizkosumove zenerky kolem 8V, pak spec. nizkosumove IO stabliky, pak LED a pak ostatni. Zenerky kolem 3-6V ovsem sumi jak prase, tady jsou lepsi LED. Pro vysoka napeti jsou sumove lepsi doutnavkove stabliky nez zenerky. Se stabilitou a zavislosti na proudu je to ale naopak, zenerky jsou v tomhle lepsi. Takze zalezi, jak a na co, jak uz to tak byva.

Web

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

jj pravdu díš. stabilizovat stovky volt pro anodu předzesíku je optimálka na doutnavku, majel šum, odběr předzesíku v podstatě konstantní...
U zernerek závisí jak tam zrovna funguje "průraz" v závěrným směru. lavinovky jsou na tom hůř s šumem než ty, co jedou na zernerův průraz, jestli se nepeltu.
Pro audio to není zas to nejdůležitější, protože ve zdroji by měly být kondíky který i kus šumu "vyžerou".

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Dalca: poslal jsem ti mejla...

Web

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Resite tu blbosti a pritom to cely zapojeni je kravsky.
Konec v A tride, pritom klidovy proud 125mA, napajeni "na krev" 500V, to je 63W ztraty, 5W na "zdroji proudu", 29W na anodach, ty budou temnorude zhnout.
A to by to jeste vylepsoval stabilizaci zhaveni, pres 50% ucinnost se dostane sotva, takze dalsich 25W tepla navic. Celkem to bude zrat v klidu pres 200W !
Flasky musi byt dobre parovane, protoze nelze nastavit symetrii. Predpeti je kolem 45V, pri vybuzeni do zavrena bude na tom LM317 az 70V, tedy nebude, protoze zdechne.
Vubec to asymericky buzeni je na picu, ale jestli chce elektronkovej zkreslovac, tak je to ono smile
Budic je SRPP z triod pri 1mA proudu - to lautr nic neprinasi, linearitu to ma stejnou (tedy spis malinko horsi) jako kdyby ta trioda jela do 150k odporu.
Proste je to : jedna pani povidlala, tak to tak slepim smile

(upravil maras 21. 1. 2013 17:11)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

2Danhard :  Postoval jsem odkud jsem cerpal cele toto zapojeni (neni to z moji hlavy) - tam to hraje a dokonce to nabizeji jako KIT.  Na koneci stranky jsou i nejake vysledky z mereni atd... Dostal jsem doporuceni stavet overene a funcni zapojeni a tohle neni ? !?! Dneska mi psal na meila pan. co to ma postavene s Ua pres 500V ovsem  s lampapa 6L6  (ja jsem koupil na Ebayi PAROVANE 6P3S-E -otazka jestli to je nebo neni pravda smile )a napeti na stabliku je 29V.  Takze opet PROTIKLADNE zkusenosti a nazory Poprosim Te  pokud mas jiny navrh co je dle Tebe OVERENE a funkcni rad se na nej podivam a nastuduju, ebentualne to tady radi uvidi dalsi co by se treba rozhodli stavet  podobny zesik.  Jinak tan proud ECC83 (coz je ekvivalnet 6n2p) se prave nastavuje kolem tech 1mA (alespon snad ve  vsech zapojenich na ktere jsem narazil to tak je) Pro 6n8s by se musel Ia zvednout.  Chlapi  to je takovy problem to napsat nejak lidsky ?  To se musi vzdycky vlakno  zrhnout  do diskuzi typu "mas to na picu,hovno ....(dosad si libovolne slovo). Prave proto tu je snad diskuzni forum aby se diskutovalo a zkuseni pomohli lidem mene zkusenym - aspon ja se to tak vzdycky snazim delat. No a ted sem na te "druhe" strane oslu a z velke casti te diskuze jsem trosku znechuceny - par dobrych rad a doporuceni tu zaznelo  a za ty jsem skutecne rad. Mozna by bylo fajn pokud je nejaka cast schematu nahovno rict proc a hendka treba navrhnout mozne obvodove reseni atd...  Proste at se to vyvyji spravnym smerem. smile
No snad se to zmeni a budeme se bavit konstruktivneji, protoze jinak to vlakno nebude mit zaden smysl.
Marek

Web

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

A co tam mam psat, ze to neni nejlepsi reseni ? ja bych to tak nedelal ? mozna by to slo trochu lepe ?
proc, kdyz je to zpiceny ?

Co je konkretne spatny tam mas celkem podrobne vysvetleny, a jestli chces nejaky osvedceny zapojeni, tak studuj literaturu asi od roku 1940.

(upravil maras 21. 1. 2013 17:49)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Jak jsem psal studuju uz vice nez 14 dni a mam stazene a prohlidnute  MRAKY zapojeni.  SRPP s ecc 83 kolem +-1mA proudu je skoro vsude.  Taky je mi jasne ze je rok 2013 a nektere veci jdou udelat mozna lepe nez sly udelat v roce 1950 (zrovna ten stabilizator proudu me napadl  ze to je elegantni reseni).  Navic kdyz uz sem studoval , tak jsem tu X krat postoval, ze na webu a nejenom tam je spousta PROTICHUDNYCH informaci a jelikoz nejsem rentier abych mel neomezene casove a financni zdroje, tak  opravdu nevim jak mam vsecko vyzkouset. Proto sem to napsal tady aby se tady vyjadrili chlapi co  si jiz treba prosli necim podobnym.

Jen  namatkou :

http://diyaudioprojects.com/Tubes/KT77- … -Tube-Amp/

http://diyaudioprojects.com/Tubes/EL84-Mini-Block-Amps/

http://diyaudioprojects.com/Tubes/5751- … e-Amp-Kit/

http://diyaudioprojects.com/Tubes/EL84- … -Tube-Amp/

http://diyaudioprojects.com/Tubes/KT88- … -Tube-Amp/

http://diyaudioprojects.com/Tubes/EL84-Push-Pull/



.....  ti vsichni to maji na picu....

A ja jako elektronkovy zelenac, kdz si toto prectu a vidim fukcni stroje mam vedet jak, ze to je na p..u ?

EDIT:  A  ano,  pokud si myslis, ze znas  lepsi reseni ve tride A  tak budu moc rad kdyz mi das na nej Tip.

Edit2: napriklad tady ECC83 v srpp

http://www.valachnet.cz/lvanek/diy/tubeamp/charts/srpp.png

Nebo tady :

http://www.machmat.com/sales/kits/article/images/ecc83infi.gif

Web

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

A kde tam je ten SRPP v těch malůvkách ?

(upravil maras 21. 1. 2013 18:52)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Ten prvni je URL tady  od toho druheho sem si zdroj neulozil.

http://www.valachnet.cz/lvanek/diy/tubeamp/


Marek

Web

(upravil danhard 21. 1. 2013 19:47)

Re: Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Je tam vynesený (nikoliv graficky konstruovaný) přibližný pracovní bod v charkách ECC83.
Potom zmínka, že SRPP má poloviční výstupní odpor, než je Ri ECC83, to je ale v podstatě s odporem v anodě také a na co mu tato vlastnost je, když je zátěží invertor s vysokou vstupní impedancí ?

Takže zase JPP a je to tam, protože je to zrovna in smile

Příspěvky [21 až 40 z 312]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 ... 16 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Elektronkovy zesilovac SRPP Ultralinear

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£