Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Vhodný PA zesilovač

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 21]

Téma: Vhodný PA zesilovač

Zdravim,chtěl bych Vás poprosit o vhodný,kvalitní,spolehlivý zesilovač na PA bedny zesilovač by měl dosahovat výkonu až 2x400W/8R minimálně 2x300W/8R.Chtěl bych to jako stavebnici nebo podklady na stavbu takového zesíku cena: tak pokud možno co nejlevnější a za moduly jsem ochoten dát 5-6tisíc(za oba) zbytek není problém.Měl bych to na ozvučování všelijakých akcí,dnů dětí atd. konkrétně ze začátku budu mít bedny s 12'' basákem a 1'' driverem a co nejdříve doplním suby.Určitě se někdo z Vás najde kdo by byl ochotný a poradil co za zes,přeci máte jen větší zkušenosti.Veškeré otázky co jsou ktomu nutné zodpovím.Pokud možno,vůbec by nebylo špatné kdyby to byl nějaký LEACH.Zesilovače můžou být zmůstkované.Děkuji všem za rady Lukáš

Re: Vhodný PA zesilovač

Tak zrovna všelijaké akce a dětské dny zvučit nějakým samo-domo exponátem... autobusák, co ty děti bude vozit, taky shání stavebnici autobusu ?

Web

(upravil mira 2. 8. 2012 19:58)

Re: Vhodný PA zesilovač

Sendy, můžeš to trochu podrobněji vysvětlit? Když bude aparát doma stavět odborník s požadovanou kvalifikací a dodrží při návrhu a stavbě všechny příslušné normy a předpisy, pak je to OK? Samozřejmě sám uznávám, že lidí s kvalifikací projektanta podle §10 vyhl. 50/1978Sb. na DIY fóru moc nebude. Díky za odpověď.

Re: Vhodný PA zesilovač

Mirku,i kdyby to stavěl sebelepší odborník a kvalifikovaný člověk,je to vždy jen DIY,bez příslušných testů a potvrzení,můžeš být odborník jaký chceš,ale pokud do toho zesilovače kupříkladu naprší,některé nebohé dítko dostane ránu,zabije ho to,tak zcela jistě nikoho nebude zajímat že jsi to sestrojil dle nejlepšího vědomí a svědomí a že to odpovídalo normám,zkončíš v kriminále protože jsi to způsobil svým amatérským výrobkem. Taktéž pojišťovna dá od toho ruce pryč,protože to byl amatérský přístroj.
Něco podobného se stalo chlapíkovi,co mu shořela garáž od amatérské nabíječky z upraveného PC zdroje-jak měli vyšetřovatelé jasno ohledně příčiny požáru,měl ještě opletačky kvůli obecnému ohrožení a od pojišťovny dostal prd.

Re: Vhodný PA zesilovač

No dobře,ale já od Vás potřeboval poradit smile mimochodem jsem chtěl,aby jste mi doporučili nějaký kvalitní zesilovač,který je spolehlivý a nezklame mě smile a né něco o autobusákovi big_smile.

Re: Vhodný PA zesilovač

Jo zapomenul jsem to napsat: Kup si za ty peníze co jsi ochotný dát za moduly nějaký tovární bazarový zesilovač.

Re: Vhodný PA zesilovač

Já nechci bazarové šmejdy big_smile ono odborník blbec no já jsem chtěl podklady že bych si to postavil sám doma a poslal to tady nejlepšímu odborníkovi myslím že ho každý zná je mi jedno co za to bude chtít,prostě bych byl ale fááákt rád,kdyby už jste přestali probírat autobusáky,odborníky,děti atd a poradili mi.Nevím proč by to mělo nějaké dítě zabít? když tam nesmí chodit? a proč by na to sahalo?tak jako tak se pořád hraje pod stodolou a zesíky budou v racku tak jak by na ně mohlo asi pršet? leda že by na ně někdo chrastnul kybel s vodou,ale potom bych mu chrastnul já a pak by to teprve začalo big_smile,ale myslím že to nikdo neudělá,protože jsou jakš takš normálí a musel by si dotyčný zaplatit škodu ale tohle nebudu řešit a byl bych rád kdyby jsme se vrátili k tématu: poraďte mi kvalitní,spolehlivý zesilovač berete? myslím že nemá cenu se tady hádat a pro Vás by bylo jednodušší,kdyby jste mi poradili nějaký dobrý funkční zesilovač a neměli by jste nervy smile mimochodem je to jednodušší.

Re: Vhodný PA zesilovač

Ty nechceš radu od odborníků. Ty sis vymyslel blbý způsob, jak proinvestovat čas a peníze a chceš, abychom ti v tom pomohli a odkývali to.

Web

Re: Vhodný PA zesilovač

Sendy: +1 smile

lukyn: Nejlepší by bylo kdyby sis koupil nějaký pěkný bazarový kousek. Pokud jsi ochotný dát 5-6k za moduly, pak se cena takového zesilovače bude pohybovat mezi 11-14 tisíci. Za to koupíš celkem pěkný stroj, který bude daleko lehčí, daleko menší a především bezpečnější než tvůj výrobek.
Také jsem uvažoval nad stavbou nějakého parního zesilovače, ale větší výkony jsou v domácích podmínkách a především třídě AB špatně dosažitelné a když, tak má takový zesilovač 40kg.

Pokud ale přesto chceš stavět, neporadím ti nějaký ověřený projekt, protože je to prostě blbost. Řeknu ti jen k tomu že pokud chceš stavět zesilovač pouze do 8 ohmů, zauvažuj nad tím že se třeba časem vyskytnou 4 ohmové bedny (nebo více 8 ohmových beden), v takovém případě je ti takový zesilovač k ničemu. Já to chtěl vyřešit přepínáním odboček na primáru transformátoru kdy bys mohl částečně řídit napájecí napětí modulů zesilovače a tak docílit chodu i do čtyř. Dobře si to ale rozmysli, podle mě je tahle stavba taky zbytečná ztráta času a peněz.

Web

Re: Vhodný PA zesilovač

Sendy, Ty budeš mít asi s legislativou víc zkušeností. Mě by zajímalo, jak se postupuje v případě, že firma vyrábí elekronické zařízení, ale jedná se o zakázkovou výrobu pouze jednoho kusu (dejme tomu zakázkový aparát pro jednoho muzikanta). Co musí taková firma splnit, aby vyhověla požadavkům EZÚ a mohla výrobek oficiálně prodat? V takovém případě se asi těžko bude vyrábět ověřovací série několika kusů určená k provedení příslušných zkoušek v akreditované laboratoři... Díky za vysvětlení.

Re: Vhodný PA zesilovač

To se nedá vysvětlit na pár řádcích. Existuje k tomu brožura asi 170 stran, tam jsou rozebrány jednotlivé postupy - je to myslím rozšířený výklad prováděcích předpisů.

Web

Re: Vhodný PA zesilovač

Mira:
Lze to mnohými způsoby, závisí, jaká máš výrobek na mysli.
Jestli bude na malé napětí ) s továrně vyrobeným a koupeným zdrojem (B) nebo na nízké napětí, jestli to bude rozvodnice nebo rozvaděč, nebo přístroj... Legislativa má na to povícero "šaktulek" jak podobné věci "třídit" a podle toho se zařídit.

To není na pár řádek v diskuzi...

(upravil Klasikk 3. 8. 2012 10:41)

Re: Vhodný PA zesilovač

Kluci nemohli by ste dat link na nejaku literaturu kde je to to popisane? Celkom by ma to zaujimalo.

Desktop: EVE Audio SC203+ sub EVE TS107, Asus Xonar. HT: ELAC AM180, Pioneer VSX-924-K

Re: Vhodný PA zesilovač

Klassik, v SK to bude krapet odlišné - myslím, že už mají v lecčems jinou legislativu.

Re: Vhodný PA zesilovač

Podmínkou není zesilovač aby pracoval pouze v 8R,podmínkou je aby do 8R dodal 300-400W jasné?

Re: Vhodný PA zesilovač

Jestli sis tu stavbu prostě umanul, tak si postav Leache, na internetu najdeš hromady takovýchto konstrukcí. Zde asi nenajdeš příliš podpory tvého nápadu. smile

Web

Re: Vhodný PA zesilovač

No podpory ne,ale Leach není vůbec špatný,jen který že? něco co bude makat takže budu muset hledat,ale kdyby jste byli ochotni a poradili který ten Leach,budu velice rád.

Re: Vhodný PA zesilovač

Pokud chceš min 300 do osmi a podmínku aby to ustálo i čtyři,jedině jožiho 700W : http://zosilnovace.eu/Zosilnovac700W.htm

Re: Vhodný PA zesilovač

Jo díky na ten sem se už díval a nechám ho postavit a oživit Jožimu,protože by bylo sprosté to doma stavět a krást podklady.Já si to jen zabuduju do své kastle jinak ještě jednou díky smile

Re: Vhodný PA zesilovač

Jaképak krást,joži je dal k dispozici,jinak by tam na jeho stránkách ty podklady nevisely. Nicméně pokud bude ochoten ti prodat složené moduly,využij toho,budeš mít 100% jistotu že to bude fungovat.

Příspěvky [1 až 20 z 21]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Vhodný PA zesilovač

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£