MethMan napsal:Psal jsem, že to je krám. Nechápu potřebu si koupit vadný výrobek a pak ho snažit opravovat. Navíc ani jeho hlavní problém odstranit nejde. Hoď je do koše.
Njn, ale co sem mel koupit jinyho, dostupnyho, 8R na nizky deleni za cca 3-5 stovek? Prichazel este v uvahu ten IRT z Dexonu a o nem tu nikdo nic nevi. A DT-99 je spis na vyssi deleni a beztak je to Monacori kram... Rimrovi si tu zadny konkretni typ neporadil.
Hlavni problem nejde odstranit - tim myslis co?
Bobeš1 napsal:A to říkáte, že ARV zkreslujou?
Jo, dobra pripominka, ARV-104 tu ma kazdej za odpad, ale me na poslech nak nevadej, tusim ze mam este jeden volne lozenej, takze bych to mohl primo porovnat proti DT-300.
check napsal:Filcové mezikruží není potřeba. To zkreslení je ale příšerné, bzučet to nesmí - to jsou ty vysoké harmonické.
No neco tam dam, aby na cele nebyl tvrdej kov...
Este blbej dotaz, pri jakym vykonu/urovni to vlastne nejlip merit? Je jasny ze s rostouci amplitudou zkresleni poroste. Ja to mel pusteny pres zesilovac (charka srovnana do hladka loopbackem) na takovou uroven abych mel silnej signal ale este z toho piskani nezesilel. Na osciloskopu sem odecet tusim 800mVpp, coz mi ale pride jako naka blbost, protoze to by davalo na 8R pouhych 10mW, to by snad tak nervalo... Ale uz sem byl kapanek unavenej... Podotykam ze sem tam nemel zadnej kondik nebo tak neco, ze dostaval cely pasmo (od 200Hz) na plnej kotel, s vyhybkou by byla vychylka mensi. BTW kdyz do nej pustim hudbu, tak mi pride ze i sam o sobe docela "basuje" (pri rozumne maly hlasitosti nezkreslene) neco takovyho sem z ARV nevyloudil.
Nemas nahodou prosimte naky screenshoty z mereni zkresleni tech tvejch modu + zhruba podminky a vykon pro mereni?
Co este s tim muzu delat krom prohazovani 4 poloh, kde stejne dycky jeden reprak hraje hur?
Teoreticky muzu prevrtat otvory pro stredici koliky na veci prumer a pokouset se to nak x-y centrovat, ale z toho neustalyho sroubovani toho plastovyho vrsku bych se posral, to sem vcera udal snad 100x 
A co myslis s tim tlumenim, je lepsi zvyraznit na Z-char ten horni pik nebo dolni pik nebo vyvazit oba stejne? Takle tam mam takovej nepeknej propad u toho horniho, jesi to necemo nevadi...
EDIT ve vlaknu na slovanetu sem nasel ze je doporuceno "Měř proto při 2,83V" ale to plati pro cely soustavy kde bude este nakej utlum vyhybky. To bych bez protihluk. sluchatek asi neprezil