Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Kvalitní stereo zesilovač?

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 39]

(upravil Dix.Prodejce 12. 2. 2012 19:14)

Téma: Kvalitní stereo zesilovač?

Ahoj kluci,
včera jsem dokončil stavbu VMAII od Martina a jsem natolik nadšen stereo podáním zvuku, že přemýšlím, zda má vůbec smysl stavět také center + surroundy (převážně totiž poslouchám hudbu). Momentálně mám receiver HK AVR 645, který podporuje až 8 kanálů, což by mi ale pouze v případě stereo poslechu bylo na 2 věci.
Měla by koupě stereo zesilovače smysl (skutečně znatelný rozdíl ve zvuku - upozorňuji, že mám bedny v průměrném pokoji, bez nějakého většího ohledu na akustiku (= žádné molitany na zdech, poloprázdný pokoj s kobercem, apod.)), nebo by byl rozdíl znát, ale jen tak "aby se neřeklo"?
Pokud bude odpovědí, že je to "sakra rozdíl", co byste doporučovali? Předpokládám, že běžné značky nejsou nic moc, nejlepší kvalitu získám nějakým stavěným zesilovačem - či se mýlím? Finančně bych hledal něco únosného = ideálně tak do 20 tisíc (předpokladem bude něco použitého), samo, pokud by to v této cenové hladině mělo vůbec smysl.
Jinak zdrojem zvuku je PC, konkrétně jsem koupil Asus Xonar HDAV 1.3, otázkou je, zda by byla použitelná pro stereo poslech (ještě jsem ji nepoužil, má totiž jiný slot, čili čekám na stavbu PC), nebo bych si musel pořídit např. Esi Juli@..

Předem díky;)

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

DPA 223, DPA 380, HS DAC a k tomu třeba předek Dispre. S DPA 223 a zbytkem co jsem uvedl by jsi se mohl do 20000 vlézt. Rozdíl tam bude samozřejmě hodně velký.

(upravil Dix.Prodejce 12. 2. 2012 20:27)

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

supr, děkuji za tip, bude však asi hódně těžké to sehnat..

Co zvukovka - myslíš, že si můžu nechat tu Asus Xonar Hdav 1.3 (vyšla mně na 5500Kč a ještě jsem ji nepoužil - mám ji cca. 14 dní), nebo mi nezbude, než ji prodat (či já nevím) a koupit ESI Juli@?

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

Tak ještě zkus jestli by nešla vyměnit za Xonara ST nebo STX.

Web

(upravil mechanik 12. 2. 2012 21:11)

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

STX by som mohol predať pod cenu novej julie, je to perfektná zvukovka, ani pri zapínaní a vypínaní nepuká ako ostatné zvukovky, preto že má relé, má kvalitný prevodník aj OZ
ale to je pre teba zaujímavé skôr v prípade keby si DAC nekupoval

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

nó, ale to je přeci také 7.1 zvukovka, pokud se nemýlím? Mi jde především o kvalitu podání zvuku 7.1 zvukovek na stereo módu v porovnání s ESI Juli@, která je od počátku určená pouze pro stereo. Co se slotu týče, mám sice klasický PCI-e (karta je na PCI-e x1), nicméně v blízké budoucnosti plánuji stavbu nového PC, čili tím se to vyřeší, avšak bohužel budu muset vydržet asi ještě tak půl roku, než ji použiju sad

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

je to stereo zvukovka http://pc.zoznam.sk/megarecenzia-asus-e … x-akg-k701

(upravil Dix.Prodejce 12. 2. 2012 21:27)

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

tak to jsem blázen - já se řídil Alzou:
http://www.alza.cz/zvukova-karta-asus-x … 111881.htm

... tak, či tak, toto nespěchá, neb jak vidím, výrobci si ten PCI x1 slot nějak oblíbili roll

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

Harman Kardon Signature 2.1   Sice 5 kanálovej koncák pro kino, ale přednes ve stereu mě velmi příjemně překvapil na spodní části pásma. Lehkost, nenásilnost, prostor, ale s patřičnou energií, přesností  a důrazností. Za danou cenu pro basy a nižší středy výtečný zesilovač. Nutno mít kvalitní předzes, který podá kvality koncáku.

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

Pokud se ti PCI-e 1x nelíbí, kup ST, je to stejná grafika, jen je do PCI a má navíc možnost připojit další modul, na kterém jsou analogové výstupy pro 7.1. Bez něj je jen stereo.

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

jo, to by bylo OK, vesměs plně dostačující (kvalitou lepší, než Juli@?). Otázkou je, co s tou HDAV 1.3, byla opravdu drahá, mám to ve verzi deluxe s rozšiřujícím panelem pro cinch a na cestě mám profi HDMI kabel - takto exkluzivní zboží (celkem za skoro 9 tisíc) nebude chtít nikdo koupit ani se slevou, to bych musel jít x- tisíc pod cenu sad

(upravil Milan 13. 2. 2012 0:01)

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

Když si koupíš ST verzi, tak na ní můžeš ten přídavnej panel připojit. Měl sem to taky tak. Pak máš kompletní 7.1 analog out ve velmi slušný kvalitě. Na tvym místě bych to zkusil vrátit. Ta karta stojí 5,5, tak jakejch 9? myslím, že ale i tahle karta nebude mít tak špatnej výstup.

Web

(upravil Dix.Prodejce 13. 2. 2012 0:36)

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

hle, jak se koukám, kartu jsem zaplatil 31.1., faktura byla vystavena 30.1., čili ji můžu (snad) ještě v zákonem stanovené lhůtě vrátit smile
Hned zítra tam jdu (Alza) a snad se mi to povede
skoro 9 tisíc je vč. HDMI kabelu, který mi co nevidět přijde - ale i ten jim vrátím

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

tak si rovnou vem i ST verzi

Web

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=15373

Ovšem nevím kolik za to chce.

Proč nepřidat víc peněz a nekoupit rovnou HS DAC? Pro mě je to na hodně dlouho konečná, i když uznávám že může být problém jej teď sehnat. Přijde mi to lepší než se pitvat s různými zvukovými kartami i když je dražší.

(upravil Dix.Prodejce 13. 2. 2012 7:08)

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

Zvukovka: jasný, rovnou objednám tu ST.. Chtěl bych to propojit optikou (10m), nikdy jsem však optiku neměl, předpokládám, že záleží na kvalitě provedení, jako všude..? Na Alze mají jen toto: http://m.alza.cz/propojovaci-opticky-au … 102349.htm
...což mi moc kvalitní nepřijde - pokud se však mýlím, rovnou bych jej také objednal.. Optiku však musí podporovat i ten zesilovač...

Zesilovač: ono záleží na aktuální nabídce, hned nic nekupuji, po zvukovce a stavbě beden mám v plánu zase jiné investice, čili toto vyřeším časem, jen mně zajímal váš názor na věc, zda by se to vůbec vyplatilo a za kolik.. smile

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

OMG, myslím, že vůbec nevíš, kde ti hlava stojí....

Web

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

??

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

Jinak co se týče toho HK AVR 645,  nevím jak to hraje ale měl jsem před časem něco podobného asi za 50 000kč a pak k bednám připojil nějaký  stereo marantz z bazaru za 5000kč a ten hrál prostě o dost lépe ... takže bych začal zesilovačem a pak slušnou zvukovkou nebo nějakým DACanem.

Re: Kvalitní stereo zesilovač?

Ty kupuješ zvukovku s kvalitním zvukovým analogovým výstupem, aby jsi to táhl nekvalitní optikou do nějakého externího DACana? Asi si nerozumíme, propojuje se to cinch (RCA) kabelem. Analogovým.

Příspěvky [1 až 20 z 39]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Kvalitní stereo zesilovač?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£