Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Sluchátka » Tesla ARF 300

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [15]

Téma: Tesla ARF 300

Zdravím,
dostala se mi do rukou sluchátka ARF 300 v pohledově poměrně pěkném stavu. Místo pětikolíku mají přepájený 6,3 jack, takže předpokládám, že neležela ve skříni, ale že je občas někdo i poslouchal.
Zvukově se mi zdá, že jsou trochu zahuhlaná v oblasti vyšších basů (zkrátka zpěv hlubším hlasem je trochu nesrozumitelný) a že nehrajou výšky tak, jak by možná mohla. Neslyšel jsem ale žádná jiná taková sluchátka, takže nemám s čím srovnat.

Chci se zeptat, jestli je nějaký způsob, jak je rozehrát (ošetření membrány nebo něco podobného).

Pokud ano, předem děkuji za odkazy nebo řádky komentářů smile

Re: Tesla ARF 300

Uhodl jsi, že takto sluchátka hrála a byla hodnocena i v 80. létech kdy se prodávala.
Zde ti nic nepomůže.

Re: Tesla ARF 300

Dík za odpověď.
Jako každá věc, i tvá odpověď má dvě strany. Pokud bych byl pesimista, můžu být mrzutý z toho, že sluchátka nelze vylepšit. Jako optimista můžu mít radost, že hrají jako nová:-)

Re: Tesla ARF 300

Tahle sluchátka jsem si letos koupil na Aukru za 300 Kč ve stavu nového přístroje a provozuju je s Teslou Condor. Zvuk je asi takový, jak popisuješ, ale když se ty výšky trochu dotáhnou korekcema, tak mají lahodný a čistý zvuk. Navíc jsou vyrobené z kvalitních materiálů a jsou velice bytelné, dobře sedí na hlavě a výborně utlumí okolní hluk. Přijdou mi daleko lepší než třeba Koss Ur/29 - ty má spolubydla, tak jsem měl možnost přímého srovnání. Kromě toho, že nehrajou čistě výšky, tak se na nich furt něco kurví, už je několikrát reklamoval. Za ty peníze jsou ty Tesly prostě výborné sluchátka.

Web

Re: Tesla ARF 300

Já měl třístovky nebo ty novější 310 kdysi dávno taky, už ani nevím, jak hrály, každopádně dobře zvolený ekvalizér jakýmkoli sluchátkům jen pomůže. Zahuhlanost dole bude patrně prostorem mušlí - otevřít, polootevřít nebo vytlumit. A co se týče rozehrání, zkus, u některých to funguje.

Re: Tesla ARF 300

Ano, pomocí korekcí se dá zvuk poměrně dobře doladit. Včera večer jsem je něco přes hodinu nechal potichu hrát a potom jsem cca 2 hodiny poslouchal hudbu prakticky všech žánrů. Buď se sluchátka rozehrála nebo jsem si zvyknul, ale poslouchala se mi docela dobře. Já je sehnal za podobných podmínek a je fakt, že za ty peníze jsou přijatelná. Už jsem málem objednal sluchátka Audio-Technica ATH-AD500, která ale stojí 10x tolik, pak jsem si ale řekl, že zkusím tuhle českou legendu. Je mi jasné ty audio techniky hrají určitě nesrovnatelně líp, ale asi nějaký čas vydržím s těmi Teslami. Stejně toho na sluchátka tolik nenaposlouchám...

Re: Tesla ARF 300

... až přestanou ty Tesly bavit, a to přestanou, netřeba zoufat, a hlavně netřeba utrácet za první (zde druhá) sluchátka majlant. Slušná se dají pořídit při poctivém výběru již za 1000,-- až 1300,-- Kč. A pak, po získání zkušeností, to budou nějaká v rozmezí 3000,-- až 6000,-- Kč, pokud nezůstanete navždy věren poslechu z reproboxů.

Re: Tesla ARF 300

Sluchátka jsou pro mě, po pravdě řečeno, nouzové řešení. K poslechu se dostanu až večer, kdy už ale všichni doma spí a tak i když je asi tichá reprodukce neruší, přece jen bych se necítil příjemně, kdybych měl hluboko po půlnoci, byť velmi potichu, puštěnou hudbu. Náladu na noční poslech mám ale pouze párkrát do měsíce, proto píšu, že toho na sluchátka tolik nenaposlouchám.

BTW: Jaká sluchátka bys doporučil v Tebou vymezeném cenovém rozpětí? Neposlouchám metal, techno, jinak skoro vše. Převážně novější formy jazzu, akustickou hudbu a moje oblíbené Dead Can Dance:-)

Re: Tesla ARF 300

Mě osobně velmi překvapila Koss Ksc 75, nevyjdou s ostudou ani v porovnání s Grado SR 60i a Sennheiser HD 555. smile

Re: Tesla ARF 300

antonio: Zeptám se ohledně rozehrání - měl jsem za to, ze rozehrávat by se mělo při menších hlasitostech (nevím ale, kde jsem k tomu přišel, možná je to jen můj čistě subjektivní pocit), ty v recenzi píšeš o rozehrávání hodně nahlas (ovšem je to rozehrávání nových sluchátek).  Jak to tedy je správně?

Předem dík za odpověď.

Re: Tesla ARF 300

Samozřejmě vyšší hlasitostí, některá sluchátka snesou až překvapivě mnoho. Jde o uvolnění pnutí v materiálu, takže lechtáním ničeho nedocílíš, je to trochu sájensfikšn.

(upravil Digiting 20. 12. 2011 23:05)

Re: Tesla ARF 300

Bino, tedy pokud ses ptal mě ohledně sluchátek pro dané rozpětí: Kdybych Vám nějaká konkrétní sluchátka doporučoval, zpronevěřil bych se akustickému řemeslu. Každý to máme jinak, žádná univerzální sluchátka neexistují. Snad jen šířeji přijímaná, což pro Vás má být jen přibližnou směrovkou. Ne tečkou za výběrem. Zásadně vybírat sám, smířit se s tím, že hned ze začátku není tak docela každý obdařen slyšet rozdíly, ale nezoufat, a být trpělivý, protože pokud si na uši dáváme pozor, lze sluch dobře vycvičit a proposlouchat se ke slyšení lecčeho, co dříve bylo utajeno.
Já osobně na sluchátka takřka vůbec neposlouchám, používám je jen na odposlechy. Když nemohu standardně přes boxy, tak raději vůbec. Nehodlám si kazit sluch. Takže přeji citlivé bubínky a šťastnou posedlost dobrým zvukem.

(upravil Benazi 30. 12. 2011 20:32)

Re: Tesla ARF 300

Zdarec, tak vám to rozlousknu:ARF 300 nejsou špatná sluchátka, samozřejmě za ty prachy,ale Koss Ur/29 které vlastním jsou lepší po zvukové stránce.Proto jsem ARF 300 pustil P. Binovi.Snad bude pro začátek spokojen. Ještě mám  legendy AIWA HP 30 tak ty jsou krapet horší.

https://i.postimg.cc/9rpMw6c9/2017497.jpg

Re: Tesla ARF 300

Digitingu, v zásadě mám na poslech přes sluchátka shodný názor jako ty. Poslech přes reproboxy mi přijde přirozenější. Jako nouzovka jednou za čas mi budou ta ARF stačit a jiná sluchátka asi hledat nebudu.

Benazi, sluchátka jsem pořídil přes Aukro - takže to byl nákup od tebe? Tak to je náhoda:-)

Re: Tesla ARF 300

jo jo,hlavně  musí ještě posloužit.Někdy se to tak stává.

Příspěvky [15]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Sluchátka » Tesla ARF 300

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£