Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač" Hollywood Impact 600

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 26]

Téma: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Zdravím všechny co se vyznají dobře v zesilovačích, chtěl bych se zeptat co si myslíte o této čínské napodobenině zesilovače, a jaký je podle vás jeho skutečný výkon? Přilkládám pár fotografií vnitřku, na každý kanál jsou zde pouze 4 tranzistory. Údajně by měl mít 2 x 256W RMS. Nepíšou ani při jaké zátěži takže předpokládám při 4Ohm. Celé to vypadá dost jednoduše a ošizeně. Díky.


http://i43.tinypic.com/b86xle.jpg

http://i43.tinypic.com/2lsu1s4.jpg

http://i41.tinypic.com/k1vt5t.jpg

(upravil Dohnalik 17. 11. 2011 18:15)

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Výkon není tak nereálný, ale myslím, že víc než 2x150-200W hudebního z toho stejně nevytáhneš. Máš fotku toho, co je mezi chladiči? Vypadá to nějak moc jednoduše...snad dokonce nějaký integrovaný budič...

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

V jedné nejmenované firmě se na servisu ze zvědavosti jeden kousek měřil. Při buzení jednoho kanálu vylezlo 108W do 4ohm čistě odporové zátěže. Při buzení obou kanálů padl výkon na 2x84W.
Naprosto nepoužitelnej šmejd. Na reklamace se vracelo 7 z 10 prodaných kusů (odhaduji, že ty 3 se na reklamaci kvůli ceně vykašlali). Během půl roku jich přišlo snad 60 kusů a z 90% roztřelené trandy, nebo šílně hlučné trafo. Naprosto identické kopie najdeš pod názvy Skytec, Skytronic a XXL nebo tak nějak wink

(upravil wilamette 17. 11. 2011 18:56)

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Fotku toho co je mezi chladiči mužu pořídit ale bohužel kdyžtak až příští víkend. Jinak původně jsem ho používal s boxama Omnitronic TX-1520, které sem ale nedávno kompletně přestavěl, vlastně z nich nezbylo nic než bedny které sem musel pořádně vyztužit, poslepovat a prošroubovat big_smile. S tímhle zesilovačem to celkem hraje, nevim jestli ho někdo předemnou už neupravoval, ale zajímalo mě jak na tom je ještě než ho přestanu používat smile Že to je až tak špatný sem si tedy nemyslel smile

Edit: repro mám tedy teď podle měření na prodance - EM151, a ty bídné basové reproduktory jsem dočasně umístil do ozvučnice MB 115/B a přemýšlim jak to všechno využít.

(upravil danhard 17. 11. 2011 19:17)

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Ale kdyby jsi babakus nekecal !
Není problém s výkonem, i když je samozřejmě v parametrech nadnesenej, ale že se ten zesilovač bez problému dá přehřát, utavit, i když je tam větrák. Ty chladiče jsou úplně nedostatečný, tenký a malá plocha.
Nastavení předpětí a budiče nejsou v kontaktu s chladiči. Tišťák je zběsile zasmyčkovanej, ale to kupodivu až tak funkci nevadí. Diodová indikace ukazuje nesmysly, 100% vybuzení už při nějakech 30W.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/files- … 3_1201.jpg
http://svetelektro.com/modules.php?name … act#p87647

(upravil babakus 17. 11. 2011 19:38)

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Není proč kecat, takhle to skutečně bylo a u měření jsem byl osobně, i když jsem ho sám neprováděl... Ještě možná někde najdu zápis s přesnými hodnotami.

Edit: Tak se omlouvám, spletl jsem si "stroje". Naměřený výkon se vztahuje k zesilovači Hollywood Impact 240. Měřilo se do zátěže 4,1 ohm (drátový odpor na keramickém tělísku), kdy bylo naměřeno 21,1V výstupního napětí při buzení jednoho kanálu a 18,6V při buzení obou kanálů.
Dále jak již vyplývá z mého předchozího příspěvku, tak chlazení je skutečně nedostatečné právě díky nedostatečným chladičům. Proto většinou upálené trandy

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Prostě je to pravý čínský kentus smile a zároveň největší hnus který můžeš koupit.

Web

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Souhlasim smile Bohužel v době kdy sem to kupoval jsem se v tom ještě vubec neorientoval, a navíc na lepší jsem neměl ani finance. Takže pro začátek mi to přišlo jako zajímavá investice. Až časem sem pochopil že platí úsloví: Nejsem tak bohatej abych si mohl dovolit kupovat levné věci. Díky Vám za objasnění co to vlastně mám za šmejd big_smile

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Spousta lidí to kupovala a kupuje jenom kvůli ceně a protože netuší kolik vlastně stojí postavit kvalitní zesilovač. Bohužel jsou to vyhozené peníze a akorát nervy, když to zkape během nějaké "akce", byť se jedná třeba jen o rodinou oslavu a podobně.

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Impact 240 je ta samá plečka, v 2U krabici a osazená jen jedním párem koncáků na kanál, taky menší trafo, menší kondy.
Tranzistory jsou pěkně bez izolace, všechny NPN na jednom chladiči a PNP na druhém, jistění je až před usměrňovačem, nadproudovka žádná, takže šlus na kabelech je likvidační. To mohli ty pojistky zrovnatak vyhodit, zbytečně užírají watty big_smile
http://www.diyaudio.com/forums/attachme … 40_big.jpg

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Ještě se nabízí otázka co s tím? Jestli se to mu dá v rámci možností nějak pomoct, aby to bylo jakžtakž spolehlivé. Nebo rozebrat, nechat krabici, trafo, konektory a osadit komplet novou spolehlivou elektronikou.

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Ještě existuje atrapa s "2x250W" od Skytecu co má TDA7294 na konci chlazené chladiči ze starého procesoru s 40 nebo 60mm větráčky a EI tráfko cca 150VA. To je teprve PA zes jak má být big_smile

Web

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Co tam je za koncáky? 2SC5200/2SA1943? obdivuju jejich odolnost při 110°C na hladiči........ yikes

Web

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Jo tak myslim že ten si nedávno koupil kámoš i přesto že sem mu to rozmlouval big_smile měl sem to od něj pujčený, nevim jestli to byl přesně on ale vim že to byl Skytec, a měl v názvu taky nějakejch 600. Jen tak pro zajímavost sem to otevřel a vypadalo to tam ještě prázdnějc než v tom hollywoodu. Kvalita zvuku byla taky znatelně horší, při jakýkoliv hlasitosti bylo s výškama slyšet takový praskání a se zvyšující se hlasitostí přibejvalo zkreslení, výkonově (posuzuji jen podle svýho sluchu) bych řekl že to bylo znatelně horší. Rozhodně už bych si tohle nikdy nekoupil. Teď jsem dlouho zvažoval co pořídit jako náhradu ale bohužel nemám tolik peněz abych si mohl dovolit nějaký QSC RMX1450 nebo podobný, takže jsem to risknul a objednal na thomann.de t.amp TA1050. Sice to taky neni značka ale podle toho co sem četl po nějakých fórech aspoň ty parametry sedí, a až na vyjímky je i celkem spolehlivý.

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Mimochodem ještě k tomu hollywoodu, první co bylo když jsem to koupil, vyříznul sem v zadní části tu příšernou perforaci plechu za větráčkem, dal tam klasickou drátovou mřížku a větráček vyměnil za kvalitní počítačovou Noctuu. Možná se tim aspoň trochu zlepšilo chlazení a i hlučnost se dost výrazně snížila.

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Hlučnost se sníží, ale zrovna noctua průtokem nevyniká... chlazení si tím nepomohl, zlepšil jsi pouze úroveň hlučnosti. Mám Cresta CA18 a ventilátory v něm dělají slušný bordel (asi stáří) ale jejich průtok je neskutečný smile

Web

(upravil wilamette 17. 11. 2011 21:45)

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Ještě tedy následuje otázka jestli máte nějaké zkušenosti nebo ohlasy o tom t.ampu?

http://www.thomann.de/cz/tamp_ta1050ii_endstufe.htm

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Je to podobná mršina. Není to kvalitní ale rozhodně spolehlivější než hollywood a tolik to nehoří smile Má to i nadproudovku a ochranu repro proti ss + ochrana proti přehřátí... I takovéto vymoženosti se tam dostali big_smile Já bych to nekoupil.

Edit: tak nadproudovku to nemá...

Web

(upravil danhard 17. 11. 2011 22:10)

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Je to trochu lepší.
http://www.nexthardware.com/forum/galle … 80&w=o
http://www.guido-speer.de/Pub/images/so … 1050-2.jpg

Re: Zesilovač" Hollywood Impact 600

Právě, někde už sem četl že je to kopie něčeho, tady podle toho plánku to tam s nějakejma nepatrnejma rozdílama je to samý jako DAP. Otázka je třeba jaká je kvalita použitých součástek... vim že to nebude uplně to nejkvalitnější co se dá koupit ale pořád si myslim že to bude už lepší než nějaká odfláknutá čína. A pro moje nenáročné použití bude dostačovat. Snad to bude vhodný v kombinaci s těma EM151 (Eminence Delta 15 + selenium DT220Ti a HM25-25). Případně pokud to bude mít smysl tak ten hollywood zatim ještě můžu používat na ty subwoofery, vím že to neni nic moc čim se chlubit ale "nějak" to hraje a basy sou znát. Pro vesnické použití kde až na pár vyjímek spíš všichni vnímaj hlasitost a ani ne tak kvalitu, si myslim že to je dostatečný smile Výšky a středy za kvalitní už považuju, ty EM151 mě hodně překvapily.

Příspěvky [1 až 20 z 26]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač" Hollywood Impact 600

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£