Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Výběr vhodného zesilovače

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [20]

Téma: Výběr vhodného zesilovače

Ahoj, dobrý den

Měl bych na vás dotaz či prosbu. Narazil jsem na reprobox Skytek SM210 PA systém 2x 10"/600 W - http://sramus.cz/zvukova-technika/repro … 600-w.html a potřeboval bych poradit jaký zesilovač bych měl vyhledávat a především podle jaké hodnoty, protože v údajích o reproboxu je psáno " Výkon: 600W, Výkon RMS 300W " jsem z toho poněkud zmaten.

Mockrát děkuji za odpověď  smile

Re: Výběr vhodného zesilovače

Výkon:600 W
Výkon RMS:300 W
Woofer:2 x 10"/25 cm
Horna:piezo kompresní
Impedance:8 Ohmů
Frekvenční rozsah:40 Hz - 20 kHz
SPL max:89 dB
Konektory:2 x NL4/2 x 6,3 mm jack/2 x terminál
Rozměry:920 x 405 x 320 mm
Hmotnost:19,5 kg

Jaký důvod je ke koupi takové úžasné techniky ?

Web

Re: Výběr vhodného zesilovače

Drum n Bass party, Reggea a hraní podobných žánrů.

Re: Výběr vhodného zesilovače

Pro 4 kamarády ve sklepě když jsou rodiče v práci aneb být drumandbass hustokingem ze 7B. základky ?

Web

Re: Výběr vhodného zesilovače

Nevím co tím myslíš, ale už rok rozjíždíme soud system, 7.B jsem byl před 6-ti lety a ve sklepě rozhodně nehraju smile jenom žádám o radu, nebo doporučení jakej zesik k tomu mam schánět, každopádně děkuju za příspěvek  smile

Re: Výběr vhodného zesilovače

Tak to ti povím naprosto přesně, k takové bedně dát jakýkoliv, který bude ležet ve stejném kontejneru ve sběrném dvoře. Podle těch parametrů si ta bedna nic jiného nezaslouží.

Web

Re: Výběr vhodného zesilovače

I když parametry pro neznalého vypadjí "dobře" tak je to hrozný šmejd jelikož je to levné. Bude to hrát jak z hnus z kýblu a navíc to za chvilku bude jasně svitit plamenem jelikož ty repraky uvnitř budou ta nejhorší čína a ty na to zapojíš zesilovač který bude stejně levný a na nic .... a do půl roku ti odejde obojí.
Takže buď pošetříte případně seženete něco slušného bazarového a bude to nějak normálně hrát a nebo si koupíte levný činský šmejd s otřesným zvukem, který se stejně za chvilku rozbije a budete muset koupit další.

Re: Výběr vhodného zesilovače

a nemá ta citlivost tak být naopak ??:-) místo 89 dB bych doporučil 98 smile a s piezem jsem se setkal několikrát a jen z toho pískání bolí uši, když jsem nevěděl co to je řekli mi že je to nějaké pípátko z hodinek přibližně smile těch 600W je jen na chvilu než ti z toho asi začne hořet big_smile , nebud zmateny EDESY a radši to nekupuj !!! to tady je každou chvili takové příspěvky

(upravil e-man 29. 8. 2011 19:22)

Re: Výběr vhodného zesilovače

Je jasné , že prachama jako mládežníci neoplýváte , to by jste se tímhle vůbec nezabývali . Věc je o to horší , že uvnitř číhá čínskej drak , z držky mu šlehají plameny , kterými ty vaše těžce ( nebo možná lehce ) nabyté lováče během chvilky sežehne . Jinými slovy blbě hrající poddimenzované a materiálově o..bané "basáky" skombinované s piezovýškáči které bez vulgarizmů vůbec nejde popsat . O výhybkách v pravém slova smyslu nemůže být rovněž řeč , doplněné zesilovačem podobných kvalit . Navíc údaj o výkonu je jen zbožným přáním autora , zpravidla dosažitelný několik milisekund - těch posledních . Proti tomuhle mi přijde zatracovaná Tesla jako těžkej hi - end .
Navrhuji přišetřit nebo na to hodit bobeše . Za málo lováčů málo žalob za rušení soukromí  cool Zkráceně : P§P - Parodie na PA .

Re: Výběr vhodného zesilovače

Nekupuj to, jsou to zbytečně vyhozené peníze. Kdysi dávno jsem kupoval něco podobného a živil jsem to LM3886kou a po 15min. mi v jedné bedně upadnul magnet z basaku... byl to trapas big_smile  Raději ještě něco našetři a kup něco kvalitnějšího.

Re: Výběr vhodného zesilovače

jukni na prodance.cz , v sekci bazar se dají najít slušné nabídky, jak na bedny, tak na zesilovače.

Pokud chceš něco nového, tak kup  2x EM151 - satelity s  15" na spodku, to vám do začátku vystačí, ona ta  15 nějaké ty basy zahraje, ale jen uvnitř, na ven 100% pod to musíte dát subwoofery, takové  dva kusy  MT18SUB by snad nějak stačili.

Ohledně zesilovačů, minimálně QSC a řadu RMX ( řadu GX ne !!! ) , na satelity RMX2450 ( v případě budoucí upgrade-u satelitů např. na  2*12´+ 2´ nebo na  2 reproboxy na stranu ) a na suby RMX 1850HD ( zesilovač v můstku pro 2 suby paraelně )

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: Výběr vhodného zesilovače

Jste moc hodný, já Vám moc děkuju, pravda jest, že bych nerad hodil 5 tisíc jen tak pro nic za nic do konťáku smile
Ještě jednou moc děkuju za rady wink

Re: Výběr vhodného zesilovače

Radši bych prošel bazary smile nemusíš mít nové boxy...Stačej kvalitní starší. za těch 5000, za kterých bys koupil tyhle nové, koupíš slušné starší bedny. Taky jsem chtěl vždycky šetřit a kupovat za levno, ale nakonec jsem trochu zainvestoval a koupil na zmíněné basy DAP Audio X-18B a musím říct, že to splnilo moje očekávání. Samozřejmě koupit MT18SUB jak radí millano by bylo fajn smile ale to už je zase o úplně jiné ceně. A navíc si myslím, že pro jeho účely by to bylo až zbytečné.  Jinak v uzavřené místnosti si myslím, že by ti bohatě stačily pouze satelity bez subwooferů např s nějakou slušnou eminencí a seleniem.

Re: Výběr vhodného zesilovače

Na prodance.cz lze kdesi najit i stavebni navod na EM151 s reproduktorem Eminence Delta 15LF, ma to sice trosku propad na vyssich stredech, ale to je u elektronicke muziky spis vyhoda, original EM151 s Deltou 15 jsou na muj vkus dost ujecene a bez subwooferu nezahrajou ze spodku ani prd. Prodance jsou schopni k teto kombinaci /Selenium D220Ti+Delta 15LF/ dodat i prislusnou vyhybku a jako zesilovac vam k tomu bude bohate stacit Behringer EP1500, ktery se da koupit jety a ve slusnem stavu pomerne lacino.  Tipu na zesilovac je samozrejme daleko vice, doporucuju se ale vyhnout znacce QSA, Mackie take nejsou zadna slava, QSC GX3 nebo GX5 bych se uplne velkym obloukem vyhnul, pomerne spolehlive /daleko vic nez QSC GX/ jsou PSA31500, za rozumnou cenu a se slusnou spolehlivosti se daji koupit i zesilovace Phonic rady XP /2000 nebo 3000/ a nekolik slusnych znacek by se jeste naslo, pro zacatek treba CrestAudio CC1800-2800 a vyssi, velmi dobry zvuk maji CrestAudio CPX1500, protoze bezi v AB tride, rovnez slusny vykon i dobry zvuk maji CrestAudio CPX2600, rada CPX od Crestaudio ma vestaveny i crossover, takze pokud si casem poridite subbasy, je mozne usetrit na crossoveru. V prvni rade bych ale resil ty bedny, ale bacha na bazary, ne vsecko v nich stoji za koupi, osobne bych spis doporucoval bedny postavit vlastnimi silami /tu kombinaci, co jsem psal vyse, tusim ze Prodance ji vede pod oznacenim EM151LF/, da se tak dosahnout toho, ze budete mit spolehlive kvalitni bedny a nenalitnete nejakemu hajzlikovi v bazaru. Prodance tuhle bednu prodava jako rozlozenou sadu, tzn. presne narezane drevo, reproduktor Eminence Delta 15LF, driver Selenium D220Ti+prislusna horna, kompletni vyhybku, misku na konektory, konektory a tusim ze srouby i kovani na rohy a zapustne rukojeti na prenaseni, myslim ze i ochrannou mriz - ostatne nejlepsi bude se informovat telefonicky primo v Prodance.

Web

(upravil codex 13. 1. 2013 20:44)

Re: Výběr vhodného zesilovače

tady jsem se dočetl že psa31500 a behringer je spolehlivější než qsc gx ?? to snad ne.... qsc gx maji na prodancu za rozumnou cenu cca 7400 s dph... co je na řadě GX tak špatného ?

Re: Výběr vhodného zesilovače

GX je největší ojeb. Je tam poddimenzovaný uplně všechno a materiál použitej v těch strojích je taky pochybných kvalit. To co zaplatíš, dostaneš.
Radši bych se podíval po něčem ojetým.

Re: Výběr vhodného zesilovače

no ja to chtěl kupovat protože je to qsc a každý mi tu radil at koupim QSC atd....zrovna sháním už delši dobu zesík, ale objevil jsem jedno bv audio pa2000 cca za 6000kč tak uvidím zda to klapne

Re: Výběr vhodného zesilovače

QSC GX je hroznej hnůj, to nevydrží snad ani záruku. RMX je na tom líp se spolehlivostí, ale co se týče parametrů taky to není žádnej zázrak.

(upravil Kreuz 16. 1. 2013 1:18)

Re: Výběr vhodného zesilovače

Jinak hodně inzerátů na věci z oboru proteče touhle stránkou: www.midi.cz - dají se sehnat často hezké kousky pod cenou materiálu. Doporučoval bych ale vždy osobní převzetí, protože čas od času se vyskytují různí chytráci, co tě budou chtít oje.at. Taky záleží, kolik do toho chcete nacpat a na jaký použití to bude - kolik lidí, jaký prostor atd...

Třeba tady to máš skoro na podnose, jen se na to podívat a domluvit - určitě by šel s cenou trochu níž (vzal bys jenom ty EM151 + možná zesilovač) : http://www.midi.cz/ShowUser.aspx?i=13412&m=ca

To codex - tu PA 2000BM závidim, za 6 je to za hubičku... - mám 1000 a 400 - obojí v trochu "rozloženém" stavu, ale už se pracuje na renovaci, tak se těším, až to pojede hezky podle představ smile.

(upravil pp-2012 4. 2. 2013 10:44)

Re: Výběr vhodného zesilovače

Zdravim,mam moznost koupit za 6.500,- Denon pma 1080r,chci ho vymenit za NAD C 340....mam do toho jit?

Příspěvky [20]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Výběr vhodného zesilovače

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£