Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » napájení 100w zesilovače

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 25 z 25]

Re: napájení 100w zesilovače

#20 je jedno kolikj ti je, záleží spíš na zkušenostech, umu a zdravém rozumu. Čti, přemýšlej, naslouchej zkušeným mazákům, nestav se zády ke kritikům. Ta deska co máš stojí za hovno, stejnak to zapojení. Takže moje rada zní: vyber si spolehlivé a prověřené zapojení, udělej nebo kup pořádnou desku a možná o ty  tranzistzory nepřijdeš. Good luck.

Re: napájení 100w zesilovače

Možná zázrak možná štěstí ono to funguje akorát se nějaké součástky se trošku hřejou. Zítra pošlu video a rozpis.

Re: napájení 100w zesilovače

No ak máš 12, tak to je iné kafe... Sa divím, že v 12-tke si sa do niečo takého pustil. Chlapíci o ktorých som hovoril mali okolo 16-17 rokov, keď produkovali podobné príšery ako ty v 12-tich a pritom ich to učili ako odborný predmet. Takže ešte raz, držím palce!
A myslím si že za týchto okolností ti radiť aby si si kupoval dosku, alebo stavebnicu  za x-peňazí ani nie je úplne najlepšia rada. Veď ak zlepíš stavebnicu tak sa toho veľa nenaučíš. Nehovoriac o tom, že DPS je jedna z mála vecí na ktorých sa ešte dá uštriť nejaká tá korunka (akurát to chce lepšie zvládnuť techniku) a to je pre juniora možno dôležitejšie ako super hajend cool vzlad DPS.
Celkovo ma tento systém typu "dám si vyrobiť pozlátenú xy vrstvovú  profi  DPS u profíkov" trošku prekvapil, veď potom to už nie je o bastlení. Ale chápem, že tento web nie je prioritne určený pre pravých (a miznúcich) kutilov. Ale to je už iná rozprávka...

(upravil PavelTl 19. 3. 2011 4:07)

Re: napájení 100w zesilovače

Špatný DPS vidím jako docela reálnou věc. Studeňáků tam na první pohled vidím hodně - proto říkám přepájet. Ale žádný učený z nebe nepadá, zato blbců jako by shazovali úmyslně. (neber to osobně.)
Na první pohled to podle tý stránky je těžkej průser, hůř to snad ani nejde udělat.

Zkrátka jak říké Bil Gates - plug and pray: zapoj a modli se.

Na ten věk slušný začátek, přiměřený vyjadřování a zkušenosti se snad dostaví časem. Jen já bych začal něčím co zkušenější označí vyhovujícím. Začínat něčím co nezprovozní ani pokročilý amatér s léty praxe mi přijde jako zkratka do pekel.

Edit: ze stavebnice se nic nenaučíš.
Na druhou stranu tohle zvěrstvo ti taky nic nedá - ohřev rovná se zvýšený odběr, rovná se nestabilita a kmitání, pálení cívek výškáčů a celkový průser. To je právě důvod proč to ostatní nedoporučily a radily začít něčím lepším. Bez zkušeností se to těžko umraví a pokud ano stane se z toho líná mrcha co zvládá v lepším případě trojúhelník, ale ne audio. Ale každý se musí spálit sám, sytý hladovému nevěří - i když tady je to opačně bez vylastní zkušenosti nevěříš těm co je už daze zaplatily.

Hlavně to trap do umělý zátěže a nic dražšího k tomu nepřipojuj.

Ono to jakžtakž zesiluje, jenže to má příšerný zkreslení, kmitá to, hřeje se to, ničí to zátěž,.... zkrátka má to všechny zápory co tě napadnou. Jako zkušenost jak NE je to dobrý, dalším stupněm vzdělávám bude jak ANO.

Re: napájení 100w zesilovače

DPS si taky dělám rukou, ale alespoň podle pravítka a určeným prostředkem, né klackem namočeným v asfaltu. Když mi bylo osm, pájku jsem ještě neznal a bateriové pouzdro jsem měl z alobalu a z plastelíny. Holt každej nějak začínal... smile

Příspěvky [21 až 25 z 25]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » napájení 100w zesilovače

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£