Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » Jaky 2x6qmm repro kabel?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [14]

(upravil Tommy 20. 2. 2011 18:28)

Téma: Jaky 2x6qmm repro kabel?

ahoj,potrebuji kabel k propojeni zesilovace se sub.boxem a chci pouzit 2x6qmm,doporucite nejaky? http://www.ahifi.cz/2-x-4-6-6-7-mm/ diky.

(upravil Hippo007 20. 2. 2011 18:56)

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

Já myslím, že na sub neuděláš se žádným z kabelů z odkazu chybu. Vybírej podle peněženky a designu.

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

ja pouzivam elektrikarsku stvorlinku tu ohybnu 2x2,5qmm zapojene do kriza a spokojnost a hlavne cena je uplne inde jak tie super hifi kable

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

Chce 6qmm a to už s CYSY4x2,5 nedosáhne

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

a myslis ze tam bude realne nejaky pocutelny rozdiel?2x5 alebo 2x6 si myslim ziaden rozdiel nebude a hlavne ten kabel bude urcite kratky kedze je to v aute.A moze kupit aj 4x4qmm...ale tak ked chce utracat zbytocne prachy tak nech kupi hifi kabel, neni problem

(upravil Hippo007 20. 2. 2011 19:50)

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

Jeden z kabelů v odkaze je za 45Kč/m a to je už cenově srovnatelné s CYSY4x2,5. Jinak plný souhlas s tvými slovy.

EDIT: u CYSY (CYSY je starší název, dnes má označení H05VV-F) je plus, že ho sežene v každé lepší elektro prodejně a nemusí úplatit za poštovné.

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

Hippo007 sranda je v tom ze ten hollywood za 45kc/m je pomedeny hlinik (CCA = Copper Covered Alu) preto ta cena...

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

Zkratku CCA ještě neznám a ani jsem nepředpokládasl, že to svinstvo by si někdo dovolil prodávat pod názvem "Kvalitní reproduktorový kabel".
Prodejce asi ani neví co prodává, viz popis u http://www.ahifi.cz/hollywood-he-3100-cca-pcy-0.html O přítomnosti hliníku nikde ani slovo.

Závěr: Použití jiného kabelu než CYSY je vyhazování peněz. I izolaci má CYSY lepší než většina audiokabelů.

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

tak o tom je cele autohifi...predajca mozno aj vie co predava ale nenapise to tam.Inak staci ked pozres aj tie napajacie dva druhy od jedneho vyrobcu a pri rovnakom priereze je CCA o polovicu lacnejsi cize kde sa mohlo usetrit?

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

Hlavně nezapomínejte že cokoliv podobného do auta musí mít modrou krabičku s polonahou slečnou a co největším nápisem Tuning, Racing nebo hifi. Buď je prodejce chytrý až vychcaný a ví to, nebo je to blb a jak draze nakoupil tak draze prodává, samozřejmě s patřičnou přirážkou.

SRY za OT

(upravil Tommy 21. 2. 2011 20:24)

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

ahoj,dekuju za rady,takze kabely z pomedeneho hliniku jsou spatne ano?chtel jsem jeste pouzit k reproduktorum tento tento kabel http://www.ahifi.cz/hollywood-he-3220-c … s-produktu ale pokud my vysvetlite proc to neni treba dobra volba tak budu moc rad.dekuji

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

Hliník má horší mechanické a elektrické vlastnosti než měď. Místo měděného vodiče musíš pro stejné proudové zatížení a stejný úbytek napětí na vodiči použít o stupeň větší hliníkový vodič (místo 1,5mm2 Cu se použije 2,5mm2 Al atd.). Hliník "teče" - musí se dotahovat spoje, jinak se zvyšuje elektrický odpor spojů. Jestli se kabel chvěje, je to s rychlostí uvolnění spoje ještě horší. Pomědění hliníkového jádra tyto problémy moc neřeší, jen se dobře pájí, takže můžeš kabel připájet na svorkovnici reproduktoru, nebo na konec připájet pájecí měděné očko a teprve to uchytit pod šroubek.
Tebou vybraný kabel odpovídá 2x1,5mm2 Cu a ten je v provedení CYSY (H05VV-F) za obdobnou cenu jako ten tvůj a máš aspoň poctivou měď. Hliník byl v elekto vždy jen ekonomickou variantou k měděným kabelům.

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

Zas je tam to zminovane CCA = Copper Covered Alu. Tohle fakt nebrat! By me fakt ani nenapadlo ze je vubec mozne dneska neco takoveho prodavat..
Jak bylo psano vyse, kup CYSY nebo CSSS 4x2,5-4mm, dle financi a je to. Vysledek bude nekde jinde. Maji ho vsude, treba zde: http://www.elektroklesny.cz/inshop/scri … p;Level=14
CYSY ma PVC izolaci, CSSS silikon( odolnejsi). Ten je drazsi, http://www.elektro-svitidla.com/csss-4x … skup13.php , vysledek ale bude stejny.

Re: Jaky 2x6qmm repro kabel?

moc dekuju,takze se temto kabelum vyhnu!

Příspěvky [14]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » Jaky 2x6qmm repro kabel?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£