Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 6)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Difrakce, nebo stojaté vlnění?

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 109]

(upravil Milan 13. 1. 2011 20:09)

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

tak snad si poradiš ne? tak zahlad na seriovym FP vsechny hrany, vyřízni si jen ten WG a vlep ho do čela do stejně velký díry, překytuj a přestříkej do jedný barvy. to je asi nejjednodušší. Vyndavat ho pak muzes dirou od stredáku ne. Jo takže ty koukáš po páru výšek za 1700 a dvojku za dvě XT19 nedáš..... zajímavý uvažování

Web

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Tak je jasny, ze pokud budu za kazdou cenu chtit neco udelat s tim RBT, tak si poradim...S tema XT19 a DT-254 jsem to asi trochu spatne napsal...ze kdyz dvojku za par vysek, tak se budu rozhodovat, jestli to udelam plne monacoracky, nebo kyselyma zbavim tech XT-cek. Jinak kdyz budu chtit byt hnidopich, tak rozdil tam je pro mne 25€.

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Už jste tu někdo zkoušel operovat s modelínou? Můžete vymodelovat prakticky jakýkoliv tvar a odměřit vliv na difrakce, pak modelínu nahradit epoxidovým tmelem. Reproduktor samozřejmě experimentálně zapustit a upevnit. Modelovat jen prostor mezi membránou, resp. faceplatem a přední deskou ozvučnice.

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

nahodou DT-254 bych ti možná mohl aji pustit (1500,-/změřený pár - uplne funglove od Tondy. . ) měl jsem je k 2xSph 135C..možná bych pak vzal prozměnu ty Kyselymovy Vify smile
Milan, proč mysliš,pokud me to vyjde na kilo nebo podobne smesny peniz.po znamosti samozřejme,jinak nema cenu otom přemyšlet..

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

nějak nevím na co reaguješ nebo mi to nedává smysl. Jaká známost? Jaký kilo, za co?

Web

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Možná to myslel tak, že pokud mi prodá DT-254 za 1500 a s kyselymem si ty XT19 domluví na 1600, tak rozdílová položka by bylo kilo...jinak si to vysvětlit neumím.
Já nejdřív vyzkouším pomoct těm RBT-95 a pak uvidím. Předbíhat nechci, až je budu mít upravené, výsledek sem hodím.

(upravil Milan 15. 1. 2011 14:34)

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

tady máš pro inspiraci kámošovy bedny s L18+102+RBT, abys věděl, že to jde.-)

http://s4.postimg.cc/x18bu1tfd/1007_smerovky_marsi_rbt.jpg

Edit: tím, že to jde sem nemyslel, že je to vhodná kombinace a že je to nějak super, ale že tam není žádná díra. Je to měření bedny s L18, 102kep a RBT-95 v puvodním hranatém FP, všechny měniče zapuštěné.

Web

(upravil MaBat 14. 1. 2011 21:51)

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Power of Bass napsal:

Mabat - prozradil bys prosím nějaký rozměr a material noveho faceplatu pro RBT který s eti osvědčil?

Horizontální profily pro 36mm a 18mm desku:

http://s4.postimg.cc/nnvsq7ha1/148_rbt_18hw.jpg http://s4.postimg.cc/idqtywx15/148_rbt_36hw.jpg

Vertikálně už to pak stačí, resp. i musí být užší, ale pokud možno v podobném tvaru, začínající kolmicí k čelní desce a hladce nazavující na desku ozvučnice. Spoj v rozích v pak rámci možností...

Udělal bych to jako součást malé vyjímatelné desky na šrouby do výřezu čelní desky ozvučnice. "Hrdlo" tohoto zapuštění, nechci psát přímo WG, by mělo přesně kopírovat samotný otvor - na těch obrázcích jsem to střelil od oka, nepamatuju se, jak je to přesně široké.

(upravil TheLastUnicorn 14. 1. 2011 21:44)

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Milan: Tak to je hodně pěkné...dokonce se mu celkem povedlo vyrovnat i ten hrb kolem 15k. Mohl bys napsat i dělící frekvence?

(upravil MaBat 14. 1. 2011 21:49)

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Aby bylo jasno, to co ukazuje Milan, je pěkná slabota. Nevím, co na tom má ilustrovat, že to "taky jde" - ano jde, přesně tak, jak ukázal.
A to ještě nevidíš, jak to vypadá vertikálně.

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

MaBat: Tak já nejsem samozřejmě odborník, ale ta charka není podle mě špatná, vzhledem tomu, že když jsem zkoušel tu vexli navrhovat já, tak dostat to do takovýho stavu je fuška..a to já jsem pořád bojoval s rozházenou fází. Ono se to zdá, ale 102KEP+RBT je docela masakr. Zkrátka pro mě to vypadá slušně...pro Tebe to muže být slabota.

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Ne, klasika, co se dalo čekat....

Web

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Nebylo by lepší se prostě smířit s tím, že odpovídající směrovostní napojení pásem je základní podmínkou kvalitního výsledku? Jak to dopadne, když se to nerespektuje, je tu názorně ukázaný, a to ještě ne v plný kráse.

Bude to pak mít jistě tu správnou jiskru, rychlost a zároveň hedvábnost... o čem jiném si myslíš, je hifisti dokola debatujou, když ne o defektech konkrétních realizací? Místo toho udělat to dobře, je pak zajímavější nimrat se v chybách tisíckrát jinak. Nejzajímavější jsou na tom pak ty teorie, proč to hraje furt jinak...

http://img.xchat.centrum.cz/images/x4/sm/55/355.gif

(upravil Power of Bass 15. 1. 2011 10:55)

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Milan- na #39  ... (že si po znamosti seženu vyrobu toho faceplatu..) jako uvidim s jakou cenovkou se na mne i tak vytahnou,že,material,čas na stroji..
Jednorožec - no to pochybuju,že by mi spustil 400,- když piše cena pevna smile - ale to petikilo bych si připlatil (do jineho projektu).

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Mabat: Ano, to je na tobě vidět. Nejlepsí je totiž nimrat se v chybách tisíkrát jinak. Na to seš specialista. Nejlepší na tom je, že sám nic neukázal, ale keců máš na rozdávání. Všichni dělaj všechno nahovno, jen ty neděláš nic a všechno se ti nelíbí. Klasika no. Nejsem vůbec překvapen a o tom, že to umíš líp a vůbec o tom nepochybuju:-) smile
Power of Bass: jo ták, pak asi jo, ale i tak bch to asi udělal co nejjednodušeji. Tydva prostřední šroubky by podle mě v nouzi šly povolovat i od středáku a zase tolik to vyndavat nebude potřeba.

Web

(upravil MaBat 15. 1. 2011 13:29)

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Sorry, ale každej, trochu soudnej, kdo by tohle naměřil, by musel tu vejšku hned z kraje vyměnit.
Jedině, že by to dotyčný dělal na kšeft a bylo mu to tak nějak jedno, nebo se to jen zákazníkovi nepodařilo rozmluvit http://img.xchat.centrum.cz/images/x4/sm/86/486.gif


Pověsit tohle na web jako příklad vzorovýho řešení, navíc něčeho, co je od začátku blbě, chce každopádně velkou dávku seběvědomí, přinejmenším, a je to právě to, co mě pobavilo. Nic víc.

(upravil Milan 15. 1. 2011 13:58)

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Sorry, ale asi si nepochopil vůbec nic. Nikdo nepsal, ze je to špica nebo top, ale je to aspon o tématu a to, že to má daleko k ideálu, je úplně jedno. Tak sem dej svoje měřní týhle kombinace, když víš jak líp navázat tyhle dva k sobě nehodící se repráky. Jestli je něco sebevědomýho, jsou to tvoje řeči, bohužel jen ty. Tak konečně něco ukaž ne?  Ať se taky pobaví někdo jinej.-)

Web

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

U obrázku je napsané "...abys věděl, že to jde.-)". Zřejmě jsem opravdu nepochopil, co jsi tím myslel. A buď tak laskav, a odpusť si tu osobní notu, také se o to snažím.

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Nevím jakou notu myslíš, já sem v pohodě a docela se bavím. Tím, žes to nepochopil se bavím o tom, že tam žádná díra na 1500 není, ale to bys nebyl ty, abyses v tom hned nezačal rýpat a tvrdit, jak to je nanic a že to není žádnej Hiend, když si to sem někdo dovolil dát. Nikdo ti to nepředkládal aby sis z toho sednul na zadek a hned to stavěl, ale žádný lepší měření 102KEP v bedně sem od tebe nezaznamenal. Navíc je to pokud vím jediná chára kombinace 102+rbt, která tady je a na rozdíl od tvých nejapných připomínek se aspon každej, kdo díky tomuhle webu získá pocit, že to je dobrá kombinace (je tu několik míst, kde se to doporučovalo), může sám rozhodnout, jestli to tak je. Z tvých výsměchů si nikdo nevezme nic a nikomu to ani nepomůže

Web

Re: Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Kdybys porozuměl celý tý debatě, bylo by ti jasný, že mě nějaká díra na 1500 nechává zcela klidným, jelikož tak ostrá dírta mívá poměrně malej vliv na výslednej zvuk a hlavně bylo to takhle změřený pouze v ose, což jsem několikrát zdůraznil. Jde o všechno to, co se děje nad 3000. Na základě svých zkušeností s RBT-95 jsem pak v příspěvku #48 nabídl úpravu, která z toho udělá ještě celkem použitelný zdroj zvuku do takové bedny - až mi to někdo takhle přinese, navrhu mu na to lepší výhybku.

A nemyslím, že bych se tím vyjadřoval mimo téma nebo se něčemu vysmíval. To, že to tu někdo doporučoval, mě vůbec nezajímá, tady už se napsalo takových hovadin...

Příspěvky [41 až 60 z 109]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Difrakce, nebo stojaté vlnění?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£