Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 45 z 61)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

  Stránky: ««« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 61 »»»

RSS

Příspěvky [881 až 900 z 1,205]

(upravil Hippo007 28. 5. 2012 15:37)

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Pošli mu mail prostřednictvím https://www.audioweb.cz/profile.php?id=163

Když čtu příspěvky u tématu "Indikátor vybuzení", pak příspěvek https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 04#p238604 tak se nedivím, že desku na indikátor s LB1412 nechce mira dělat. Kolik lidí by ji chtělo?

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Neboj, on se tu objeví a všecko Ti vysvětlí.
Jinak co se týče úprav BA-100, tak včera jsem si vzal papír A4 a na levou stranu jsem si psal plusy a na druhou mínusy.
Rixi chraň bůh, já proti Tobě vůbec nic nemám, z toho, co po Tobě čtu, jsi určitě dobrý servisák a machr.
Nicméně výsledek té mé komparace plusů a mínusů mně bohužel vyšel tak, že nula od nuly pošla.
Pár věcí jste udělali jinak - že jste zapomněli na to, že střed korekcí mám posazený na 700Hz, nikoli na 1kHz, to je už druhá věc. Korekce s takto posazeným středem mají daleko příjemnější zvuk /potvrdí Betaron a to je pan muzikant/ a lineární potenciometry v Baxandallu mají při 700Hz daleko příjemnější průběh a "jdou za rukou", kdežto u Baxandallů se středem 1k nebo 1,5k tomu tak zdaleka není, tam se od "devíti ráno do tří odpoledne" nic neděje a pak teprve zaberou.

Rixi, z tohoto důvodu například Vráble dávaly do oranžového STUDIOMIXU 6-130 na korekce potenciometry označené 100k/NS, jinak řečeno lineární speciální, které jsou schopny kompenzovat nedostatky standardního Baxandallu. Tomu jsem se já chtěl vyhnout a po přečtení několika textů od RNDr.Sýkory jsem zvolil toto uspořádání, tedy střed korekcí 700Hz a rázem byl popisovaný jev ze sStudiomixu pryč a bylo možno použít prachobyčejné potenciometry.

Web

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Hippo007:
Tu desku potřebuju já a minimálně ve třech exemplářích, protože LB1412 vlastním ve větším počtu kusů..

Web

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Leoši,pokud ještě umím dobře číst osu frekvence mého měření modulu osazeného přesně dle tvého schématu,tak střed korekcí tebou navržený je přesně na 1kHz,tak nevím co myslíš těmi 700Hz,viz měření:

http://djrix.rajce.idnes.cz/Sinclair_BA … inimum.jpg
http://djrix.rajce.idnes.cz/Sinclair_BA … aximum.jpg

Korekce s hodnotami dle toho co jsem dával já,mají střed od 200Hz až do 2kHz v pásmu 1dB,viz průběhy zde:

http://djrix.rajce.idnes.cz/Sinclair_BA … up_bax.jpg

Takže my jsme na nic nezapoměli,tak jak to je to byl úmysl,aby korekce co nejméně ovlivňovaly střední pásmo,což se snad relativně povedlo....

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Kurnik šopa, .. Stavět takovýhle monstrum a dotoho hlavně opravovat resty haldě čekajících nasraných zákazníků (pokud tomu tak je wink ) , to chce odvahu...

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

jj škádlit takhle čekatele... smile

Web

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Je rozdíl, jestli stavíš pulzní nízkovýkonovej měnič, nebo obrovskou krávu do autozesilovače.

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

No, já taky pořád nechápu, čím mohl Rix naštvat Míru. Já bral desku od Míry a jsem s ní spokojený. To, že si Rix navrhl svojí? Co je na tom? Kdybych měl víc času, tak bych si jí také navrhl sám.

(upravil sinclair 28. 5. 2012 19:35)

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Tak pozor pánové - nikdo nikoho nenutil BA-100 stavět a už vůbec ne překopávat. To, co udělal Rix s Lutou je čistě jejich věc a co se týče "čekatelů" na BA-100, ta k tomu můžu říct jen to, že jsem původně vůbec neměl v úmyslu to zveřejňovat. Ostatně je tady dost machrů, kteří by dokázali stvořit lepší korekčák - viz jeden chlapec, který vzal moje rukou kreslené schéma s operákama a šup s ním do bakalářky, že? Nebo se pletu?
Proč některý ze zdejších machrů nestvořil to, co já, "ale správně" - pročpak asi? Nechtěl si natřískat hubu, jako jsem si ji natřískal já? Nebo proč tedy? Proč DJRix a Luta neudělali něco podobného, neřkuli stejného, ale podle svých představ, třeba se symetrickým napájením, dokonalejším balancem /ten, co tam je, není to, co bych zrovna chtěl, předpokládá se u něj velmi kvalitní potenciometr, ale je to kompromis mezi celkovým ziskem jednotky a existenci balance/.
Už dávno jsem upravoval pěkně dokurvený korekčák RSD4132, který v EZK navrhoval....no, nechme to být, ať zas někdo nevyhrožuje žalobou...a tenkrát proti tomu vůbec nikdo nic neměl, i když jsem tam nevědomky udělal botu, kterou jsem opravil až ve verzi 1.2 - ono to sice nebylo moc poznat, ale prostě to nebylo podle mých představ.

Další věc, která mě rozsvítila doběla, byl ten chlapec, který tady půl roku ze mě vytahoval rozumy, až jsem se nasral a nakreslil mu to od ruky nahotovo, všecky jeho dotazy do detailu vysvětlil a prásk -  naprosto stejné zapojení, akorát nakreslené v nějakém programu, se objevilo v jeho bakalářce a pokud vím, od onoho okamžiku, kdy to vyšlo najevo, už se tu neobjevil. Neměly by náhodou být konstrukce, nebo i texty v bakalářkách ozdrojované - kdyby tam byl zdroj, asi bych to nějak skousl a nemá to nic co dělat s mou ješitností, ale spíš se slušností autora bakalářky, ne? To schéma tady určitě ještě někde visí a já měl sto chutí napsat do školy, kterou ten chlapec studoval, že jisté schéma pochází odtud a odtud a že tu bylo dřív, se dá dokázat datem zveřejnění zde. Nakonec jsem se na to vysral s tím, že takových kurev existuje a bude existovat ještě mraky. Což pro mne jako fyzickou osobu znamená nic nezveřejňovat. Tentokrát jsem to porušil a jenom mě to utvrdilo v tom, že další elementy projektu BA nezveřejním zde ani náhodou a pokud už, tak zájemcům pošlu desku a dokumentaci - že BA200 bezvadně funguje opět dokázal Betaron, který udělal podle mých instrukcí droboučké úpravy a ukálalo se, že na to, že je to kvazikomplement vyrobený ze šrotu má účinnost téměř 70%, což je na něco takového skvělá hodnota. Ke krmení dvou modulů BA-200, jednoho BA-100 a dvou ventilátorů je určen BA-300, který je díky Mirkovi Čejkovi univerzální, jak jen to šlo.

Univerzální je i BA-200, pro každý malý tranzistor jsou tam čtyři díry, to znamená např. pro české KC639 nebo zahraniční BC639, lišící se pořadím vývodů. Totéž budiče - pro moduly s vyšším výkonem je tam třeba nasadit výkonnější budiče s vyšším Uceo, které jsou ale v pouzdru TO220 - do 100W stačí TO126, nad 100W prostě vsadíte TO220, ale obráceně. MJE15030/15031 jsou levné a pokud má někdo zálibu v kuchání průmyslových zařízení, má jich doma plnou prdel, možná i o stupeň vyšší napěťovou řadu.
Byla to podle mě dobrá myšlenka, stvořit koncák, kam lze nacpat prakticky cokoliv, nad 100W už je to "cokoliv" trochu omezeno potřebou tranzistorů v vyšším Uceo. Jinak ale cca do 120W šel využít vysypaný a přebraný šuplík a přípravek na měření Uceo, který jsem hodlal zveřejnit spolu s koncákem /on už ten přípravek na těchto stránkách zveřejněn je, ale jen těm kterým to trochu pálí, dojde kde/, akorát je ten přípravek potřeba doplnit o jeden 100kOhm odpor.

Mrzí mě to, nasrali jste mě festovně a Mirka Čejku taky, takže žádná BA-200 ani BA-300 už nebude. BA-100 si upravte podle vlastního uvážení, já jsem měl jenom prostou snahu zveřejnit korekční zesilovač třeba k LM3886, TDA7293V a dalším s vyšším napájecím napětím, i když BA-100 po drobné úpravě funguje i od značně nižšího napětí.

Začíná se to tady pěkně srát - viz můj případ, kdy dva či tři dny po zveřejnění BA-100 jsem dostal týdenní ban. Neudělal jsem toho ve svých padesáti pro Amplion, DiyFans i Audioweb zrovna málo, abych byl zralý na týdenní ban. No, nějak jsem to s hudrováním jak krocan přežil,
nicméně už si budu dávat dobrý pozor na to, co zveřejňuju a proč. Udělal jsem to pro stovky lidí z Audiowebu a za to vyfasuju týdenní ban - no dobrý, no...jak říkám, už si budu dávat sakra lepší pozor na to, co dělám, i na lidi.

Web

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Abych to uvedl na pravou míru: Omlouvám se předem za vulgární výrazy. Co se týká BA100, nesere mě na fóru nikdo, kdo rozumně kritizuje a aspoň má snahu o nějaký přínos (samozřejmě se to nemusí vždy dařit). Co mě ale vysloveně sere, je ta zatuchlá atmosféra, která kolem projektu BA panuje. Je to low cost projekt s cílem spotřebovat různé šuplíkové zásoby. Při návrhu od toho nikdo nečekal špičkové high end nebo studiové zařízení a já jsem přesvědčen, že se záměr na využití všemožných zásob podařil vcelku dobře.

Zásadní problém vidím v tom, že doba dnes učí lidi hledat na všem jenom chyby a skutečně velmi málo lidí dokáže ocenit ty části, prvky, moduly ..., které byly udělány dobře. Naopak, Ti kteří tomu moc nerozumí, se právě rádi chytají různých kritik, které pak úmyslně a nebo z neznalosti věci přetvářejí na různé pomluvy a tlachání bez přínosu. Z toho pak pramení i ta protivná atmosféra, se kterou se každý den setkáváme na různých místech.

Nemůžu říct, že bych byl nasraný na DJ_Rixe, já jsem nasraný na tu atmosféru, která kolem BA100 vznikla. Někteří BA100 vyzdvihují, jiní naopak zatracují, ale pouze málo lidí do toho dokáže vnést vlastní přínos. Snaha udělat něco, co by se mohlo hodit i druhým, je konkrétně v tomto případě "odměněna" i pomluvami a závistí.

Co se týká Leoše, nikdy jsem na něj nezanevřel, akorát jsem jasně řekl, že nemám zapotřebí pracovat na projektech, za které sklidím pouze ostrou a někdy až vulgární kritiku. Práci na projektech "do šuplíku" se samozřejmě nebráním. A co mi tady na fóru vysloveně vadí, je obecně chování lidí k Leošovi. Můj děda před šesti lety podlehl podobnému svinstvu, se kterým teď bojuje Leoš. Bylo mu osmdesát... Moc dobře vím, jaké problémy jsou s takovým onemocněním spojené. Proto mě vždy potěší jakákoliv Leošova zpráva o tom, že se léčba vyvíjí dobře. Navíc Leoš mi vždycky se vším vyšel vstříc, věřte, že to je dobrý chlap. A já Ti Leoši přeju, aby ses co nejdřív úplně uzdravil!

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

S  Mirou jsme nyní v kontaktu,není pravda že jsem jej nasral,nasralo ho něco jiného.....

Rád bych to celé už uzavřel,prodal jsem poslední dvě destičky BA100 co jsem doma měl,dvě (od každé verze) jsem si nechal "na památku" taky,tím tahle záležitost pro mne skončila.

Pokud by jsi si Leoši všiml a pročetl si těch zhuba 30 stránek zpět,zjistil by jsi,že to nebylo vůbec tak,jak se to teď tváří. Po zveřejnění tvého schématu,s tím že je to free,mě zaujala a líbila se mi ta myšlenka jednoduchosti se třemi tranzistory. Protože vaše deska byla neveřejná a ze začátku ani nebylo info o tom,že bude deska dostupná,navíc byla navrhovaná od začátku na teslácké poťáky (které já k smrti nenávidím a nemůžu ty odporný obrovský bambitky ani vidět),chtěl jsem desku a potenciometry jiné.
-už v tu chvíli mi začal být celý tenhle podnik trochu "proti srsti",protože tvoje výstupy o tom,jestli si můžeme dovolit osadit tam moderní alps,když je originál navržený na Tesláky,mě popravdě překvapily a znechutily.
Nabídl se luta,že desku udělá,na ALPSy,po několika konzultacích se mnom,reebem a asi i dalšími se deska začala dělat-v tu chvíli zcela bezvýhradně podle tvého schématu,ale s tím,že se oddělilo balance a volume,které jsem já nechěl mít v jedné řadě s korekcemi.
Nechala se udělat ověřovací deska,já ji osadil,oživil a odzkoušel.
Následně jsem provedl měření hotového modulu,byl jsem zvědav jak to chodí,s mým vybavením jsem charku nebyl schopen sjet v ničem jiném než RMAA,ale pro tyhle účely to naprosto stačilo.
Jak se jasně ukázalo,korekčák byl navržený špatně,včetně subsonicu,který řezal vše od 40Hz dolů,frekvence od 1k dolů je propadlá o -3dB,obecně to nechodí dobře.
A v tu chvíli to v podstatě celé začlo,ty jsi zpochybnil mě,jako pitomce,co si dovolil napadnout tvé schéma.
Ze začátku to tak nebylo,někdo jiný překlopil schéma do simulátoru a dal do placu,jeho simulace v podstatě potvrdily to co jsem já naměřil.
Ono ne že by to asi byl úplný průser,například ty a Betaron (a možná ještě někdo další) tvrdíte jak to hraje dobře,ale obecně je to asi i tím,že 105% korekčáků ke kterým jsou dostupná schémata je špatně a má problém s chováním a charakterisitkami,potažmo se zvukem.
Kdyby jsi se hned někdy v tomhle okamžiku k tomu postavil tak,že by jsi na rovinu řekl,ano je možné že se to tak nějak chová,neb já jsem to nedoladil a to co jsem vám předložil je v podstatě ideová schéma,nic by se nestalo,naopak bychom spojili své síly a dovedli celý BA100 do zdárného konce.
Prototypová deska se přeosadila,já strávil několik desítek hodin u komplu se simulacemi,luta dalších několik hodin předěláváním desky,vytvářením verze bez subsoniku,celé nás to stálo dost času.
Někdy v tom okamžiku kdy se tu začalo řešit to s ALPSy a celkovými charakteristikami jsem začal řešit,jestli tomu vůbec dál říkat BA100. Nakonec jsem usoudil,že by nebylo fér tomu říkat jinak a proto na DPS,na rajčeti u fotek se celá dostupná dokumentace jmenuje Sinclair BA100-neměl jsem zapotřebí ještě poslouchat že jsem něco ukradl a podobně.
Sere mě,že ty,dospělej chlap,nedokážeš přiznat,že jsi to prostě nezměřil a hodil do placu,nebo prostě nedoladil do konce,nebo já už nevím jak to nazvat.
Místo toho tady mlžíš a děláš pitomce ze mě a luty,jen upozorňuji,že role byly jasně dané od začátku,luta dělal návrh DPS a já ladil schéma,nijak navzájem jsme si do zelí nelezli.
Jseš nemocnej člověk,máš asi svoje problémy,ale jak jsem ti už napsal jinde,tím že budeš pičovat a kurvovat se nic nevyřeší a ani nezlepší.

Mirovi se nedivím,sám vidím kolik keců a všeho možnýho člověk schytá,když se do něčeho pustí.

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Celý to dohadování je píčovina. Leoš nemá důvod být v tomto případě naštvaný a ať taky není. Nikdo mu BA100 neukradl. Ať si ho každý postaví  na čem chce  a jak chce. Všichni mu přejí uzdravení, vždyť to je taky jediný co za to stojí.

(upravil luta 28. 5. 2012 20:24)

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Já jen dodám, že jako první jsem psal přímo sinclairovi na mail ohledně podkladů k BA100 a že se nabízím na návrh DPS.. až poté jsem se ujal návrhu DPS na verzi s ALPS, protože kreslit verzi původní DPS, kterou navrhoval uživatel mira mi přišlo kontraproduktivní...beru kreslení takových jednodušších dps jako relax...do schéma jsem nikomu nekecal a neurážel ani nehanil ničí práci. To bych si vzhledem k respektu, který mám vůči lidem co něco umí, nedovolil. Navíc analogová nf technika je dost mimo můj obor a docela jsem z toho po střední vypad..

Web

(upravil reeb 29. 5. 2012 0:07)

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Plně souhlasím s Rixem i Lutou..
Jen převzali schéma které bylo dáno veřejně k dispozici a upravili si ho dle svých potřeb. Na popud P.Dudka

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 88#p228488

se použily poťáky ALPS a vznikla malá a milá destička vestavitelná kamkoli. Každý si mohl vybrat co si postaví..Proto nechápu proč by tady měl být někdo na někoho naštvaný.

Web

(upravil sinclair 28. 5. 2012 20:57)

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Měřil jsem to Multisimem a nic podobného, co jste zjistili Vy, jsem já nezjistil. Mně ten korekčák prostě chodí dobře a jestliže Ty si troufneš tvrdit, že 105% korekčáků, ke kterým jsou dostupný schémata /to znamená i tovární, komerční výrobky!/ jsou blbě, tak to už je dost odvážné tvrzení, zavánějící tím, že například konstruktér zesilovače z receiveru 814A nebo 816A je úplný blbec, tak to je už dost silné kafe. Už jenom proto, že korekce v 814A jsou obecnou veřejností brány jako výborné.
Dobrá, můžeme se dohodnout i tak, že BA-100 přepracuješ k obrazu svému a pokud někdo bude po mně chtít BA-100, odkážu jej se schématem i deskou na Tebe, ok?

Jak už jsem napsal, nic jiného zveřejňovat nehodlám - vystihl to velmi dobře Mira, protože kdybych zveřejnil BA-200, tak opět na 105% jsem si vědom toho, že by minimálně deset lidí projekt sepsulo, co všecko je tam špatně a proč takovou sračku zveřejňujeme.

Celý projekt BA vznikl díky vynikající spolupráci Mirka a hlavně díky tomu, že se tady nikdo k ničemu podobnému neměl, ať už záměrně, nebo proto, že na to prostě neměl. Nasralo mě to, protože to všecko, co máme s Mirkem udělané, mohlo být spoustě lidí užitečné. Místo toho se ale do nás a našich věcí rejpe a nikdo tu nic užitečného nedělá. Ano, přesně, zatuchlá a zapšklá  atmosféra, jak napsal Mirek. A já v tomto momentu vůbec nechápu proč.
Měl jsem vizi, že tu budem mydlit korekčáky, koncáky, zdroje k nim a v poslední fázi na budicím základu BA-200 zesilovač, který tu nikdo nikdy ještě nestavěl a do kterého by šly použít vysloveně odpadní tranzistory, přičemž z těch odpadních tranzistorů, pokud by měly aspoň trochu rozumný závěr, by v můstku vyletělo třeba i 700-800W. Pavel Dudek mi slíbil, že se na něco takového mrkne - myslím tím sérioparalelní kvazikomplementár.

Celé se to nějak posralo a já bych od Tebe Miro rád slyšel vyjádření PROČ.

Web

(upravil pslava 28. 5. 2012 21:14)

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Já do toho kecám, protože vlastním dokonce celkem tři kusy tohoto korekčáku navrhnutého sinclairem, doladěného Rixem a osazeném na desce od luty. Tak jak to nakonec dopadlo jste se mi kluci touhle verzí trefily přímo do vkusu, proto jsem neváhal, takže DÍKY VŠEM TŘEM.
Každý v tom máte svůj různě velký podíl práce tak nechápu proč pořád ty hádky. Lidí, co tohle chtělo stavět tu pár bylo a tak pořád čekám, že se vytasí spíš někdo jiný s tím, zda to je či není ono a zatím se tu akorád hádáte jen sami mezi sebou ....

Řekl bych Sinclaire, že jediný, kdo pořád šťourá a to dokonce do svého díla jsi ty.. Kluci Ti jen chtěli pomoct to dotáhnout do konce a když se jednalo věcně k odlaďování schématu, tak jsi se tu ani neukázal...

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

A proč jsi Rixi nenechal BA 100 být a neudělal korekce svoje, podle tvých zkušeností s jinými potenciometry, průběhy, deskou a co já vím ještě? BA 100 se mohlo zařadit k těm 105% co uvádíš a bylo vymalováno. Jen se divím, že ty jako zapřísáhlý odpůrce korekcí s korouhvičkou reebem, jsi jim tady i doma věnoval neuvěřitelné množství času i úsilí. Na str. 2 bych napsal běžte s korekcema někam a víc bych se v tomto oddělení neukázal. Ale my už jsme na straně 36.

(upravil The_P 28. 5. 2012 21:34)

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Trebas to udelal proto, ze nechtel aby se ze 105% stalo 106% ale chtel to posunout dal a projednou to dotahnout do konce jak nejlepe jen umel, namisto aby bral Sinclairovo schema jako dogma, kteremu se nejspise meli vsichni klanet anebo drzet hubu, protoze to jedine si z tech urazenych reakci beru, jiny smysl nemaji a myslim, ze to tu asi tusime vsichni.

Chapal bych, kdyby si to schema privlastnil, nebo na tom zacal vydelavat, nebo Sinclaira nejak pomlouval - ale nakonec tu nepomlouval on, ale predevsim sam Sinclair. Rix to postavil, zmeri, vylepsil jak nejlepe byl schopen a dal k dispozici vcetne DPS free a nikoho nenuti k pouzivani te jeho verze. Za tohle by mel byt kamenovan? A Vy se pak divite, ze je tu nejaka 'zaprdena' atmosfera, vtipne.

PS: Jsme na strane 18, strankovani jde nastavit ruzne, ale to jen tak rypu wink

(upravil reeb 31. 5. 2012 21:37)

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Měl jsem za to že pokud jsou data volně daná na web je to otevřená věc s kterou si každý může dělat co chce...jak se zda to neni možne..

Web

(upravil sinclair 28. 5. 2012 21:58)

Re: Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Chlapi, jsem pro smír. Alespoň budeme moct říkat, že na projektu BA, který bude díky Lutově desce ještě univerzálnější než dosud a díky Rixovým úpravám na něm pracovalo víc lidí. Já doplním a upravím dokumentaci v pdf k celému projektu BA, podepíšeme se pod to prostě všichni a hotovo.

Chlapi, já mám takový nejasný pocit, že už mi toho tady na tomhle světě moc nezbývá a rád bych to aspoň trochu využil pro užitek ostatním a jestli se něco blbého stane, budete na mě mít jakousi památku..

Navrhoval bych Rixi, abys byl tak hodný a poslal Mirkovi upravené schéma, ovšem na hodnoty tesláckých potů, to jest TP289 25k/N, TP280 25k/N a TP289 25k/Y. Byl bych ovšem rád, aby se vypustily změny, které jsou zcela zbytečné, např. 1uF na vstupu a vrátit 150p, nebo spíš zvětšit kondík v integračním článku na 220p. Víte všichni dobře, jak je éter zabordelenej svinstvem, rušením od kdečeho.
Mirek, když bude tak hodný, přemaluje desku ze současné podoby na schéma od Rixe. Těch změn tam ostatně není moc, balance i volume s vypínatelným loudnessem a konektorem u volume na Mirkově desce stejně musí zůstat - už právě proto, že každý si bude chtít dát potenciometr volume jinam - na to je tam ten konektor a dvakrát třípinový konektor PSH na vypínání loudnessu. Navrhoval bych, aby Mirek ještě změnil osmipin na desetipinový MLW, udělal malou destičku na potenciometr volume TP289, kde bude šest pinů pro spodní nohy poťáku, dva piny pro odbočky loudnessu a hned vedle bude zase konektor MLW10 /protikus je myslím PFL10/. S MLW se výborně pracuje, jsou to desetipinové samořezy, není tam potřeba pižlit nějaké maličkaté piny, prostě se to zařízne kusem plochého káblu ze starého kompu a hotovo, dvě žíly půjdou do MLW jako odbočky loudnessu a zbylé dvě žíly půjdou zase do MLW jako zem pro poťák - znáte to všichni, blbě uzemněný spodní konec poťáku=nejde stáhnout hlasitost úplně na nulu.

Uděláte to pro mě?

Web

Příspěvky [881 až 900 z 1,205]

  Stránky: ««« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 61 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Korekční zesilovače, předzesilovače a jiná kurvítka zvuku

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£