Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Žádost o radu - čím doplnit či jak poupravit audio v autě

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [8]

Téma: Žádost o radu - čím doplnit či jak poupravit audio v autě

Ahoj,

v autě (Škoda Felicia) mám kazetové rádio Kenwood (4×50) a ve dveřích dva tovární reproduktory.

Hudbu přehrávám pouze z mp3 přehrávače skrz kazetovej adaptér.

Co chci: doplnit to něčím, co zlepší kvalitu zvuku a zvládne hlubší podání basů.

Co nechci - rádio měnit nebudu (přehrávání skrz kazet. adaptér není nejlepší, ale vzhledem k vnitřnímu hluku to nemá cenu)

Moje představy:

1) nejlevnější varianta: nechat to tak, jak je - pouze to doplnit dalšími dvěma reproduktory (asi basové)
2) dražší varianta - koupit všechny 4 nové repro a tovární ve dveřích vyměnit
3) koupě tuby (jaká?, jak silná?)

Poprosil bych vás o vyjádření se k jednotlivým návrhům, který byste doporučili, proč, na kolik by mě vyšel..atd.

Mockrát děkuji za pomoc.

Re: Žádost o radu - čím doplnit či jak poupravit audio v autě

Najviac to celé kazí práve adaptér.

Pridať ďalšie dva repro - Najlepšie by bolo vymeniť zadné plato za drevené a do toho hodiť ovály.
Kúpiť nové repro bez tlmenia dverí - blbosť.

Ak chceš viac basov - Jedna možnosť je subík+zosík. Tuba je blbosť smile

Napíš aký máš rozpočet, najlepšie by bolo vymeniť rádio, predné repro môžeš nechať, pretože nové ako som písal nemajú zmysel, kým nevytlmíš dvere. Do zadu by som dal ovály na nejaký dvojkanálový zosík a bude to hrať odušu.

Podstatný je rozpočet a zrušenie kazetového adaptéru smile

Web

Re: Žádost o radu - čím doplnit či jak poupravit audio v autě

Určitě první a nejdůležítější je jiný rádio. Adaptér zvuku rozhodně nepomůže... Pokud chceš víc basů, dej do plata ovály (jak psal Mrtvola), nebo nějaký 20 - 25cm basáky a výškáče. Stejně by to chtělo rádio s možností oříznutí zadních kanálů o středy a výšky, takže výškáče by byly k potřebě jen kdybys chtěl ulevit lidem vzadu od nesrozumitelnýho huhlání basáků. Pokud není plato pružný, klidně bych ho ponechal (např. Citroen ZX má plato tlustý a tvrdý). Co se týče tuby (nebo nějakýho subwooferu), musel bys mít k němu zesilovač, natahat napájecí a signálový kabely a to už je trochu dražší.

Re: Žádost o radu - čím doplnit či jak poupravit audio v autě

vymen repro, najlepšie zvačšiť aj otvor a dať tam 16,5cm... tie originalne 13cm repro su katastrofa.
Ked bude dobre repro tak žiadnu tubu nebudeš potrebovať, ak nechceš meniť okno na kufri big_smile

Web

(upravil Xhibit 6. 7. 2010 22:43)

Re: Žádost o radu - čím doplnit či jak poupravit audio v autě

No neni tak trochu jedna z hlavnich zasad kterou jsem se mimo jine docetl i tady, vyskace ve vysce hlavy? Ja bych naopak zacal vymenou prednich koax repro za komponenti.Sam mam feldu a to byla prvni vec co jsem delal.Sehnal jsem z druhe ruky za par kacek komponenty,vyskace mam ve spoupcich zrcatek.Byla to sice pekna jebacka je tam co nejlepe zakomponovat aby byly zapustene,ale podarilo se a stoji to za to.Jelikoz se me nechtelo predelavat dvere na 16cm repro a tlumit,mam tam jen basaky puvodni velikosti 13cm a to opravdu moc basu nezahraje.Tak ze v kufru maly sub s 10" repro,SUB, ne zadnou shitoidni tubu,jeho objem uz presne nevim.Stavajici plato je totiz na zabudovani basaku nepouzitelne a MDF je moc pracne.Sub byl zapojeny pro zacatek na zkousku jen na zadni kanal radia.A do ted to tak uz zustalo.High-end zadny ale podani basu se razantne zlepsilo.Uz sem to tu kdysi psal a vetsina lidi tady nad tim ohrnovala nos.. Celkova investice ( bez radia) necele 2k a zvuk je uplne nekde jinde.Samozrejme to nelze srovnavat z predelanim celeho audia za tisice.. O to me ale od zacatku neslo a tazateli zde take asi ne.Proste za par korun hodne muziky..

Re: Žádost o radu - čím doplnit či jak poupravit audio v autě

Ahoj smile Mám podobnoou zkušenost, jako Xhibit: Kamarádovi do feldy jsem dělal lehkou upravu, do dveří změna kompa, šly tam od Dexonu VF 52 /za ty prachy podle mě dobrá sestava/, napojeno přímo z radia. Zadní dva kanály poháněly budku cca 13l uzavřená a v ní isobarik 2x 8 palců basáky /nějaké no name/ ... Když nepočítám radio, náklady byly asi 18 stováků ...

Ale raadio s adapterkem přes kazety hmm hmm No jestlli musí zůstat, tak si vyveď vstup přímo z MGF hlavy ...

Re: Žádost o radu - čím doplnit či jak poupravit audio v autě

OT
Mam taky Felicii a tovarni repro v prednich dverich radeji nepoustim. Jelikoz jsem do auta v dobe kdy jsem ho kupoval nechtel vrazet dalsi penize - pouzil jsem presne to co jsem doma v tu chvili mel "na sklade"
Takze jsem navstivil stolare a za asi 800Kc mi udelal plato v kufru z masivu a do toho jsem posadil co jsem nasel ve skrini. To v te dobe bylo 2x ARN 312 a 2x GDWT 9/80/5F, to povesene na vyhybky z nejakych old tvm dvoupasmovek (tak 10L) Nic jsem si od toho nesliboval, ale po pouziti korekci na radiu jsem s tim vydrzel az do ted smile
I kdyz ted kratce tam mam misto GDWT - ARV161, vypada to tedy strasne protoze by potrebovali prebarvit.
Ovsem zvukove jsou prijemnejsi jak GDWT - jen musim z vyhybek vyhodit psr odporu, kterymi jsem myslim o 8db zatlumil ty GDWT.
konec OT

Zpet k tematu, urcite bych prisetril (neni kam spechat) a poridil jine autoradio (sam mam JVC s USB) a vyuzil objemu kufru a do plata dal slusny koaxy nebo jako ja co dum da big_smile

Re: Žádost o radu - čím doplnit či jak poupravit audio v autě

Samozřejmě že dopředu kompa, ale tazateli šlo o prostý posílení basů, proto jsem tohle pominul. Na rádio by šel pověsit i nějaký "subík", ale to jsem radši pominul, páč je to dost nouzový řešení, který nemá dlouhýho trvání. Teda Pafe, neumím si představit poslouchat zvuk jen zezadu...

Příspěvky [8]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Žádost o radu - čím doplnit či jak poupravit audio v autě

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£