Re: Vhodné (spolehlivé/jednoduché/levné) zesilovače pro začátečníky
Podobní pacienti se obvykle jakékoliv léčbě brání, všichni jsou blbci, nebo je pronásledují, jen oni jsou tmavomodré letadélko...
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Vhodné (spolehlivé/jednoduché/levné) zesilovače pro začátečníky
Podobní pacienti se obvykle jakékoliv léčbě brání, všichni jsou blbci, nebo je pronásledují, jen oni jsou tmavomodré letadélko...
.... které létá proklatě nízko!
Ináč ja by som sem postol Opampovú Lamu lebo tá si zaslúži poklonu.
Přidal jsem do prvního postu i link na moji LaMu Mk.2, postavilo se jich přes sto (dávno nemám přesnou evidenci) a nevím o žádném problému, který by nebyl způsoben uživatelem (osazení jiných hodnot odporů, příliš vysoké napájecí napětí, brutální zemní smyčka)...
http://opamp.wz.cz/lama2/lama.htm
A můžete se těšit na nesymetricky napájený modulek s LM1875 ne přesně datašitově zapojený, pokud mi bude správně fungovat
opamp: som rozbehnutý na postavenie dvoch kusov LaMa Mk.2, mám objednané LaMy a dobré elektrolyty, chcel som aj plošáky od Kohouta ako odporúčaš, ibaže neodpovedá na maily a ani nedvíha telefon. Skúša to kamoš ktorý bude 9. v Prahe. Proste by sme to objednali a on by to vyzdvihol. Robí to ešte, alebo nevieš v čom je problém?
u Kohouta (toho ve Strašnicích bývajícího) jsem si před 3 týdny nechal dělat 2strannou DPS a vše bez nejmenšího problému, komunikace po telefonu i mailu...
Kohout nekomunikuje protože je na dovolené.
Nevím, se mnou V.Kohout komunikoval v úterý přes mail.
Myslím že to bude OK. Ano, jde o pana Kohouta ze Strašnic.
LM1875 s nesymetrickým napájením a výstupnímy kýbly hrají, a to výborně.
Zesílení je 50x aby to vybudil každý iPod a každý mobil, výkon 2x 20W, přenášené pásmo 18 Hz - 100 kHz. Stabilní do kapacitní zátěže 1uF (resp. ještě víc). Žádná tlumivka.
Švába jsem vzal jednoho od farnella, druhého z GESu (49 Kč), chovají se úplně identicky - dobrá zpráva!
Provedení vždy "dvoudeskové", buď ve verzi "dual mono" pro nejvyšší nároky a dvě trafa či jedno trafo se dvěma sekundáry nebo ve verzi "master - slave" kde je slave napájen z mastera (deska je identická, liší se jen osazení).
Úspěšně použito trafo z vraku jehličkové tiskárny EPSON
Až bude čas, prsknu to na web. Každopádně mi to udělalo velkou radost. Pro výkony do 20W nemá myslím cenu stavět s ničím jiným.
zajímavé a se symetrickým napájením se to dobře nechová?
Asi taky, ale dostal jsem zakázku na co nejvíc lowcost, čili šuplík rulez
Každopádně mám pocit že 1875 není jen okuchaná 3886 ale jiný a v něčem i lepší design.
1875 je luxus IO. a aj v nesymetrickom zapojení. výšky síce slabšie ako trebárs kdejaký kvasikomplemenár s diskrétnymi trandami, ale pri tom výkone super zvuk, ku PC priamo ideálne aj na menej citlivom repro. a aj to zabasuje
bastl na spoločnej doske a zdrojom, asymetrika, chladič z celeronu v slot 1, dnes už inak káble a na vstupe fyzioogia ala sinclair http://redyuri.wheel.sk/gallery/?dir=El … Stereo_DIY
nebrumí to a odstup kanálov dostatočný
redyuri: Tak tomu se říká "ze šuplíkových zásob"
ono tieto IO sú na to ako stvorené.
najväčší nedostatok vidím o vhodných krabiciach na toto. najmä tvar a veľkosť vs. cena
Taky se mi LM1875 libí. Do dvoupásmových PC budek jako stvořené... Rok ozvučují u PC mému synovi pokoj. Odhaduji, že hraje maximálně tak na 2x 1-3W... Osazeno 5¼89dB + výškáč. Trafo "provizorní" 2x12VAC/cca 12W mu asi nadlouho bohatě stačí. Z pův. záměru osadit to trafem 2x15-16V/25-40W z těchto důvodů zatím sešlo. Foto z oživování:
2 opamp: dělal jsi zbytečnou práci: http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=187188#p187188 ( měl jsem problém s dodávkou 1875 , až mi přijdou osadím 2. desku tím, co jsem navrhnul, a chválně pošlu ke změření, zda by si měl zájem ? )
Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Vhodné (spolehlivé/jednoduché/levné) zesilovače pro začátečníky
Secure your crypto assets using the powerful MetaMask Extension. Download today!