Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 4)

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » Mikrofon-preamp-zvukovka

  Stránky: ««« 1 2 3 4

RSS

Příspěvky [61 až 67 z 67]

(upravil Zdeno 10. 3. 2010 16:44)

Re: Mikrofon-preamp-zvukovka

hej hej, aby bolo jasno, ja godzovu pracu nezatracujem, bohuzuial tomu do takejto miery nerozumiem takze neviem potvrdit kde je pravda, v kazdom pripade mi ale godz aj martin vysli velmi ochotne v ustrety (rovnako aj check pri merani) a bolo to zadarmo takze aj keby to nahodou bolo zle, ja sa stazovat urcite nebudem.
Arta vie kedykolvek dohodit kompenzaciu takze ak by si to godzove meranie chcel niekto potvrdit poslem mikrak, no problem, mne to neponahla, daco este pomeram aby som to mohol simulovat na 2,5 pasmo a mikrak je volny..
Moja chyba ze som v tedy neposlal aj tu EMUlu..

tu je inak moje posledne zhrnute meranie, je to s vypnutou kompenzaciou..

http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=6264

(upravil check 10. 3. 2010 17:18)

Re: Mikrofon-preamp-zvukovka

Zdeno udělal správně meření, to znamená že výsledky měření nebyly ovlivněny ani tím, že to dělal Zdeno, ani tím, jestli jsem mu do toho kecal.
Bylo by fajn napsat, jak jste tu kalibraci dělali konkrétně, jaké preampy byly použity...
Ono by bylo dobré prostě napsat, že ta kalibrace kterou jste poslali zdenovi je nepoužitelná. Na výstupní impedanci 500Ohm se to svést nedá.

Web

Re: Mikrofon-preamp-zvukovka

Check, pokiaľ si chcel odpoveď len preto, aby si tu mohol pindať na moje a Kurpelmovo meranie tak si poslúž - je mi to úplne jedno.  Meranie bolo realizované na EMU 0202 ktoré sa od Protrackera líši len absenciou 48 V fantómového napájania.  Takže pokiaľ tam vznikol problém bol spôsobený improvizovaným zapojením napájania 48V. Keby bol Zdeno chcel vidieť ako vyzerá ten jeho mic, mal nám ho poslať aj s kartou.
To Zdeno: to meranie ktoré si tam zavesil sa nedá vôbec porovnať, pretože nie je merané v MLS ale v STEPSe . My sme porovnávali to čo sa nameralo skalibrovaným micom a potom s tým tvojim.  Pripravujem nový preamp, ktorý bude mať symetrický aj nesymetrický vstup a rozličné napájania (5,8, 48V) a tiež polarizačné napätie 200 V na to aby sme tam mohli zapojiť palcový B&K.  Potom sa na to môžem pozrieť znova a určite to budeš mať dobre.  Ak ti vadí tá kalibrácia vyrob si nový kalibračný súbor takto. Odmeriaš v loopbacku charku, uložíš ju ako overlay a potom spravíš ešte raz to isté meranie. Potom v edite vytvoríš kalibračnú krivku. Jej úroveň bude v celom rozsahu 0 dB. Uložíš si ju ako texťák. Následne si z txt súboru ktorý som ti poslal skopíruj do toho "nulového" korekciu nad 1 kHz a nakopíruj ju namiesto núl do toho texťáku. Ulož to ako mic a budeš mať predbežný kalibračný súbor s ktorým môžeš merať.  Pri tvorbe toho súboru použi FFT o veľkosti 8k.

(upravil check 10. 3. 2010 21:10)

Re: Mikrofon-preamp-zvukovka

Já jsem chtěl hlavně od Tebe slyšet, že ta kalibrace je špatně provedená, aby bylo jasno. Ještě v přízpěvku #51 jsi tvrdil, že je v pořádku. Pokud vím, kartu vám nabízel a nechtěli jste ji.
Odečetli jste kalibrační křivku toho 1"? Mají ve zvyku na 20kHz už výrazně padat.

Web

Re: Mikrofon-preamp-zvukovka

Vieš čo Check, bež už konečne do prdele. Láskavo sa nemontuj do vecí ktoré som si riešil ja,  Kurpelm a Zdeno. My sme od neho nezobrali ani korunu. Len si prosím ťa spomeň na anabázu s predajom tvojich "meracích mikrofónov" a na kopu nasratých ľudí tu aj na inách fórach. To, že si sa naučil pomocou netu používať cudzí rozum (Linkwitz) a teraz to tu predávaš o tebe niečo svedčí. Howgh.

(upravil check 11. 3. 2010 12:11)

Re: Mikrofon-preamp-zvukovka

Právě proto, že si vzpomínám, jak jsi do mě tehdy jebal a sice právem, tak si ti tvoji kalibraci dovoluji také kritizovat, také právem. Jednalo se tehdy o podobný problém, který jsem přiznal a následně opravil. Nevím o žádném nasraném vlastníkovi, pokud je někdo nespokojený, má mi to napsat. Dostávám pouze děkovné e-maily.
Jistěže jsem se na začátku inspiroval Linkwitzem, že i ty levné kapsle jsou dostatečně rovné, to nijak nezastírám. Pouzdro mikrofonu, včetně provedení stojánku jsem dotáhnul poněkud dál. Snad nemá Linkwitz patent na na elektret v trubce a vůbec Linkwitz také nebyl první, kdo s tím přišel a nejsem zdaleka jediný, kdo něco podobného dělá. Neviděl jsem např. od Linkwitze jakékoliv kalibrační měření, kterých jsem udělal a zveřejnil mraky. Moje akce proběhly ze zájmu lidí, cílem bylo přístupné měření pro každého, což se povedlo. Vzpomeň si před rokem a půl, kolik lidí měřilo.
PS: Jistě už jsi nějakou tu kalibraci udělal a víš kolik to umí zabrat času. Utrženým balíkem stodolarovek by se dala umlátit velryba.

Web

Re: Mikrofon-preamp-zvukovka

Medzi mnou a tebou je jeden zásadný rozdiel - ja som od nikoho prachy za nič nepýtal. A zopakujem to ešte raz: to čo sme poslali Zdenovi bola naša súkromná vec. A aké to meranie bolo, do toho je ťa hovno. Vieš a nebyť tvojej trápnej snahy tu niečo za každú cenu prezentovať, tak by táto úplne zbytočná diskusia ani nevznikla.  Nuž chcel si si do mňa rypnúť tak nech ti to slúži ku cti.
P.S.  Odstráň ten svoj úlisný ksicht z avataru, nemám chuť naň čumieť keď prídem na toto fórum.

Příspěvky [61 až 67 z 67]

  Stránky: ««« 1 2 3 4

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » Mikrofon-preamp-zvukovka

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£