Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Sluchátka » Přínos poslechu na sluchátka?

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 38]

Téma: Přínos poslechu na sluchátka?

Ahoj.
Nikdy jsem nevlastnil kvalitní sluchátka, vždy jen do 500 Kč. Jaké to je, poslouchat na dražších? Je to hudební zážitek, mnohem lepší než z průměrných reprobeden?

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Je.

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Dražší nemusí automaticky znamenat kvalitnější. Rozdíl mezi průměrnými reprobednami (co jsou průměrné reprobedny?) a kvalitními sluchátky záleží spíš na osobních preferencích, někomu sluchátka mohou při poslechu vadit, ale každopádně zvukově rozdíl bude ve prospěch sluchátek. Rozdíl mezi levnými sluchátky - šunty a kvalitními sluchátky je dost výrazný. Na druhou stranu kvalitní sluchátka mohou odhalit mizernou nahrávku nebo jiný článek řetězce (přehrávač, zesilovač..) Nejlepší je to vyzkoušet, nikdo to neposoudí líp než ty sám.

Web

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Sluchátka se používají když nemůžeš poslouchat na reprobedny. Např. nechceš rušit ostatní, nemáš místo, peníze na kvalitní sestavu ap.Jsou ale i lidi kteří poslech na sluchátka preferují. Kvalitní sluchátka mají oproti reprobednám menší zkreslení, ale taky jiné podání prostoru. Spousta lidí má Koss Porta Pro (1200,-) a myslí si že mají kvalitní sluchátka. Není to pravda. S dražšími sluchátky je zvuk ještě znatelně lepší. Jak už ale bylo řečeno, při dražších sluchátkách je třeba mít kvalitní celý řetězec (hi-res nahrávky, zesilovač)

Web

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Jen bych dodal že je mnohem levnější přiblížit se věrnějšímu zvuku na sluchátkách než u reprobeden spolu se zesilovačem.Navíc sluchátka si vezmeš ven (pokud neberu v potaz elektrostaty viz stax apod.)Ano mnoho lidí odkojených časopisem S&V bere Kossy porty i sporty jako referenci.Není tomu tak bohužel v dnešní době.Sám vlastním Porty které mi koupil otec k maturitě a to byly ještě ty nešedivé originály.Dnes je koupíš s dvouletou zárukou okolo Pětistovky maximálně šest set.Bohužel je tam veliký rozdíl.Hrají sice velmi podobně ale ty dnešní mají tendenci při vyšší hlasitosti chrčet (ale při opravdu vyšší hlasitosti),molitany se rozpářou do roka celkem s jistotou a trpí na konektory.Vlastním ty původní tehdy za 2490,- a hrají dodnes perfektně,šeďáky typu red/black/czech už byly na reklamaci a jsou v šuplíku.Osobně vlastním původní,red a black verzi.Je to dnes už prostě ošizené a nevěřil bych ani Eurostaru - oficiální hlavní distributor který dodnes nové kosmetické verze nenabízí!Ale i tak jsem si poslechl Seinheisery pětistovkové řady,levnější z šestistovkové řady a hrají o dost lépe.U kossů hlavně u Sport byly extrémně vyhnané basy,u port byl prostor ale pořád se hodí na Popovou hudbu,DNB,elektro a podobně.Seiny jsou zase krásně do výšek a basů je tak akorát,ale stejně jsem skončil u Marshall Major,mají vynikající citlivost,hrají extrémně hlasitě přitom tvrdím že velmi čistě.Snesou pořádný záběr i z recieveru a netrápí se ani při hlasitosti která už vážně moc vadí.Bohužel jsou to celkem nevzhledné kostky a ten kravál slyší i vzdálené okolí v MHD.Pokud ti to je ale jedno nech si je předvést se svým zdrojem signálu.To je totiž obecné pravidlo,každý vnímá jinak to spektrum a výběr je individuální.Mi osobně šlo o kvalitní přitom hlasité podání,poslouchám z velké části rock,metal,ale i to DNB,pop a electro si pustím občas a jsem nadmíru spokojen.

Jenom ještě PS:chtěl jsem koupit originální Porty s doživotkou,Eurostar mi tvrdí že je to šeďák a odmítá je opravit či vyměnit a kod prý není pravý.Koupeno myslím v Alze nebo alfě....prostě jsem zaplatil zbytečných cca 500 za nic...je to v řešení..

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Cez sluchadla mas hlavne problem, ze v reale mas presluchy z pravej bedni do laveho ucha a naopak. Pri sluchadlach nie. Navyse chyba pocit, ze zvuk prichadza spredu. Da sa to riesit, len to stoji nemale prachy. staci si kupit sluchatkac napr. Phonitor od SPL a je vymalovane.

Desktop: EVE Audio SC203+ sub EVE TS107, Asus Xonar. HT: ELAC AM180, Pioneer VSX-924-K

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

...a vystačíš se zlomkovým výkonem zesíku 15-20W nebo rovnou sluchátkovým, ne paranoidně předimenzovaným monstrem 2x100W, celkem běžné. Tedy ekonomické hledisko.

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Sluchátka jsou oproti klasickým bednám dost jiné. A v mnoha věcech. Rozhodně to není tak, že by to byl levnější poslech. Proč? Protože když se např. podívám na to co mám např. na uších já.
Sennheiser HD800 (30k), připojené na Benchmark DAC1 USB (30k). To je dohromady 60k a jak sami uznáte za to se dá v Hi-fi už ledacos pořídit. Neříkám, že úplný Hi-end, ale např. Studiové monitory se za to už koupit dají. A rozhodně bych nevrdil, že studiovky za 30k (pominu DAC) hrají špatně. Mám doma KRK RP6 a pro poslech u počítače dostačující. Ale jak už jsem řekl, je to dudy a nebe.
Když to rozdělím na pro a proti.
Sluchátka:
Pro:
- jistá izolace od okolí. V případě otevřených drahých sluchátek je to všelijaké. Jednak člověk slyší téměř vše z venku a taky tím občas může rušit okolí, ale pochopitelně není to takový problém jako bedny. Takže např. v noci je to idiální. Např. já pracuji hlavně v noci a tak používám rád sluchátka.
- cena. Tady je to, ale všelijaké, ale i tak můžete za poměrně levnější prostředky získat i Hi-ednový poslech. Což v případě beden a zesilovače může představovat docela velký "problém". Ale pro člověka jako jsem já není problém si představit i např. sestavu za 4.5mega. smile
- čistota zvuku: I když jsou sluchátka otevřená tak jsou pořád méně rušena okolím než reprobedny. Separace nástrojů apod. je u drahších sluchátek neprostou samozřejmostí. O dalších vlastnostech nemluvě. Pochopitelně prostor je problém (viz proti).
Proti:
- prostor: Toto je nevýhoda v podstatě všech sluchátek. Existují různé "emulátory" (zvukové procesory), ale to je pouze kur**ní zvuku nic víc
- svázanost se sluchátkovým zesilovačem (DACem). Kvalitní sluchátka potřebují kabel a čím je kabel delší tím větší problém s různými parazitními věcmi. A kabel pochopitelně člověka omezuje v pohybu.
- uši. Tím, že má člověk zakryté uši ztrácí jednak část informací (zvuku) co jdou z venku, ale taky řeší problém, že se mu uši potí, tvoří se mu více ušního mazu atd.

Co se mě týče tak já mám sluchátka hodně rád a mám jich doma docela dost (např. Senny HD800, AKG K702, Senny HD595, Koss PP, nějaké šputny atd). Používám je různě. Někdy klasicky k "mobilu", k diskmanu, k DACům, k sluch. zesilovačům, ale i ke stage pianu Rolandu RD-700DX atd. Rozhodně bych je za bedny neměnil. Prostě jak už jsem napsal každá věc má své pro a proti.
Pochopitelně, že když člověk sedí s přáteli u dobrého vína tak je repro nutnost. A když je to např. vysněná sestava za 4,5 míče ve vlastní vinárně tak je ten zážitek o to lepší. A je vlastně jedno zda je to jen sen. smile Důležité si umět muziku vychutnat. Toto je problém mnoha lidí co dělají testery (testují hi-fi). Jsou tak zblblí různými parametry, že zapomínají na to podstatné a to na hudbu a její obsah. A to je v Hi-fi a vlastně i v životě to nejdůležitější. A je pak jedno zda máte sluchátka za 500kč nebo za 40k. Jako 19 letý kluk jsem měl sluchátka za pár korun a walkman od Sanyo a byl jsem šťastný.

https://www.youtube.com/watch?v=IAGTF7ev5sA
Vlastně teď taky hraji takovou šachovou partii. S kým? Vlastně ani nevím, ale na tahu je teď on. smile

Web

(upravil Jayk1987 10. 11. 2014 23:58)

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

xmarek napsal:

Sluchátka jsou oproti klasickým bednám dost jiné. A v mnoha věcech. Rozhodně to není tak, že by to byl levnější poslech. Proč? Protože když se např. podívám na to co mám např. na uších já.
Sennheiser HD800 (30k), připojené na Benchmark DAC1 USB (30k). To je dohromady 60k a jak sami uznáte za to se dá v Hi-fi už ledacos pořídit. Neříkám, že úplný Hi-end, ale např. Studiové monitory se za to už koupit dají. A rozhodně bych nevrdil, že studiovky za 30k (pominu DAC) hrají špatně. Mám doma KRK RP6 a pro poslech u počítače dostačující. Ale jak už jsem řekl, je to dudy a nebe.
Když to rozdělím na pro a proti.

Myslím že jsi odpověděl na nepoložené otázky:)Tazatel řešil podle mne jiné otázky.No třeba za mně na takovou aparaturu nemám a na Senny HD800 taky skoro ne:)

Ale mám Marshally Major v ceně pouhých 1500+-.Za to adekvátní bedny s zesem nebo recieverem nekoupíš.Hrají opravdu krásně,rozhodně kdybys měl možnost tak poslechni (hlavně nesrovnávej s HD800 - to nejde,je to jiná liga a v naprosté jiné cenové relaci).K tomu vem DAC.Pokud se budeme bavit o "normálních" lidech a tím tě neurážím a ani nezávidím se sluchátka vyplatí o proti aparatuře.Myslím že řešit párty je vzhledem k principu dotazu zbytečné.S okolním hlukem problém nemám,spíš na mě lidé čumí jelikož poslouchám hlasitě a z těch Marshallů to jde hodně slyšet do okolí,ale co mi do cizích.S pocením uší byl po pár hodinách problém,vím že jsem barbar ale sundal jsem náušníky (stejně jsem je za ty roky dotrhal).Je fakt že po šichtě mám uši trochu otlačené ale osm hodin je osm hodin.Opravdu bych neřešil poslech pro druhé když se někdo ptá na sluchátka.Prostě dobrý výběr sluchátek je v mezích průměrného platu jistě lepší volba,pokud poslouchám sám a chci poslouchat i venku.Nemůžeš to srovnávat pokud máš takové možnosti,i když na tvém místě bych zvažoval Staxy..i když zase ta mobilita.

Edit://jen tak pro mé osobní info z čeho a jaký máš zdroj signálu?
Edit2://tazatel nesdělil o jaké cenové relaci mluví,jaký zdroj zvuku má a co poslouchá.na elektronickou hudbu a tuc tuc techno jsou i ty provařené kossy celkem slušné...A taky každé sluchátka hrají jinak.Navíc každý má uši jiné.Taky neuznávám nějaké kurvítka a pseudo surroundy a dvacet repráků v jedné mušli.Uši máme dvě...Taky jsem zastáncem stera,mi nějak ta 5.1 ani 7.1 nepřirostla k srdci(teď jsem mluvil o bednách).Škoda že jsem měl možnost ty tvé HD800 jen vidět..

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Taký dotaz, myslíš že Marshall Major je najlepšia voľba za cca 1500Kč? Čo sa týka zvuku...

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

jak jsem psal výše...mi sedí.Ale každému lahodí něco  jiného.Třeba odzkoušet...

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

@Jayk1987: Rozhodně nebylo mým cílem tady řešit nějaké HD800. Mnoho lidí je přesvědčeno, že jsou to ty nej sluchátka, ale mě je to upřímně jedno. Pro mě je důležitý pocit. Snažil jsem se tady nastínit principiální rozdíl mezi sluchátky a bednama nic víc, tečka. A to, že mám teď na uším sluchátka za 30k no a? Vedle mám sluchátka AKG K702 za cca 8k (pořizovací hodnota) a někdy je mám raději než ty Senny. Proč? Protože HD800 jsou sluchátka na hovno. Člověk se na ně podívá a už jsou odřené. Spadnou na zem a kabel je v pr**i. A to nemluvím o tom, že v létě se v nich potím jako hovado a nedají se používat. Co se týče zvuku tak záleží na zdroji .

Ano na zdroji. Rozhodně ti nepomůžu informací co používám za zdroj. Proč? Protože mám např. Benchmark DAC1 USB. Ten používám velmi málo a teď ho používám hlavně proto, že mi odešel notebook a na to starém šrotu mám XPéčka. A když tam připojím např. "Lutův" DAC tak to jde do restartu. Na ten DAC mám navázaný Macurům Dispre. Takže další sestava. Pod "stolem" mám WaveIO k tomu Custom DAC a HYPA1, takže další sestava. Do toho moje vlastní řešení USB transportu od STM32F4xx + custom DACy. Takže otázka jaký mám řetězec je docela složitá nebo spíš odpověď.

Jinak jsou situace kdy si rád poslechnu i Kossy PP a po venku kupříklad teď lítám se špuntami od Cowonu. Proč? Protože jsou lepší než např. ty nesmysly dovnitř uší. Pak např. venku riskuji, že mě něco sejme. A toto je vlastně taky jistá nevýhoda sluchátek.

Jinak ty tvé Machally Major bych si taky rád poslechl. Já se upřímně nebráním žádným sluchátkám, pokud to není vysloveně shit. Problém je v tom, že tazatel tak trochu neví co chce. Navíc ani za kolik. Sluchátka můžou být v obrovském cenovém rozpětí a rozhodně peníze v tom nehrají roli.
Když uvedu příklad AKG K70x, které se dnes dají koupit v bazaru za pár tisícovek k tomu např. Dispre a zvuk je luxusní (moje skušenost). A cena? Dispre se dá pořídit za 1k, takže žádná hrůza. Lidé se toho poslední dobu docela zbavují a paradoxně za HYPA-u, která je dle mého názor nic moc. I když mě bude Stránka asi kamenovat, ale já jsem tomu jaksi nepřišel na chuť. Zase je pravda, že jsem novou HYPA-u neslyšel ani jsem neměl čas na úpravu, kterou navrhoval. Co se, ale nedá upřít Stránkovi, že to posunul dál, vyrábějí stavebnice a kluci si můžou za pár tisícovek postavit opravdový Hi-end. A to včetně DACu. I když tam už jsme asi na jiných cenách. Je pravda, že o DACích tady nepadla ani řeč.

Bohužel platí jedna věc.
Dobrý zvuk nedělají jen sluchátka, ale i celý řetězec. Co z toho, že mám např. sluchátka za 30k a krmím je krámem za pár kaček. I takové jedince znám. Prostě všechno chce své.

Takže tazateli bych doporučoval si v případě, že chce lepší sluchátka najít speciálku a tam si to poslechnout na zamýšleném řetězci. Osobně to taky tak dělám. Kupovat sluchátka na slepo je trochu cesta do pekla. Navíc pokud zamýšlí jen jedny. Protože co sluchátka to jiný účel. Takže bylo by vhodné doplnit i k čemu to chce používat např. na doma, na venek atd. A poslední věc je, se orientovat dotazem i na jiný server např. zde: http://forum.avmania.e15.cz/  Tam je plno kluků co toho mají naposlouchané docela dost a jsou tam i mnohé thready (vlákna) kde se probírají ty či oné sluchátka např. problémy, kazovost, vhodnost toho či oného řetězce. A na to pochopitelně nestačí ani mé zkušenosti. Já se začínám otáčet směrem k vývoji takže možná i všechny ty mé plky byly spíš jen výstřelem do tmy. big_smile

Web

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Plně s tebou souhlasím.
A opravdu by chtělo lepší info od tazatele zda chce sluchátka na ven.či do bytu.Zda má v plánu k tomu mít DAC,sluchátkáč nebo to bude prát z recieveru a nebo na venek.

Asi se ti zhnusím,ale používám z 99% jako zdroj signálu telefon (konkrétně Nokia 808 a ten právě kvůli tomu nedám z ruky,a bavím se o sluchátkách,doma mám nějakou takovou aparaturu...no není to alespoň "kolotočová" věž ani PC repro).Samozřejmě láduju MP3ky.Ono taky podle mne je celkem blbost s sebou tahat další peripetie ve městě cestou do práce.Ono když si budeš všímat okolí tak zjistíš že větší polovina populace má právě ty Koss PP,je to už provařený standart kterému hodně dopomohlo vtírání ze strany S&V.Ale nechme jim čest vzhledem k tomu že mají 25let se stejnou koncepcí.Sám jsem je poctivě nosil denně od r. 2001 do 2011.Deset let jsem na ně nedal dopustit,ale myslím že se objevily už lepší kousky .S těmi svýmy MM jsem opravdu spokojený,ale jistě se najde levnější i zvukově lepší alternativa.jen to chce trošku pátrat.Mi šlo o hlavně o to ať hrají nahlas a přitom čistě,ať obsáhnou nejširší pásmo a prostě mi sedly.Dlouho se mi nelíbily designově,ale už jsem je přijal a u sluchátek je to podle mě stejně skoro nejnižší parametr.Byl bych docela rád kdybys měl možnost je slyšet a klidně časem mi poslal svůj názor.Bohužel všechny sluchátka co jsi zatím uvedl krom Kossů znám jen z recenzí,popřípadě jsem je jen viděl.Taky je rozdíl o jaké provedení jde.Jsem teda ortodoxní nenávistivec špuntů.Vadí mi si cokoliv cpát do sluchovodů a i kdyby se objevil zázrák tak do uši mi nic nevleze.Celkem akceptuju pecky to ještě jde.Píšeš že riskuješ že tě něco sejme,takže chceš slyšet i okolí,alespoň v nějaké míře.No u mě je situace opačná jsem celkem asociál,rozhovory cizích mě serou a proto jsem rád že neslyším krom hudby opravdu nic a fakt neslyším nic.To že vím že mou hudbu slyší velmi rozpoznatelně i ostatní mi trošku vadilo.Neposlouchám sice třeba tvé Stromboli,ale taky mou hudbu málo lidí pochopí...Ale do P.... s lidma.Jezdím mastnou tyčkou a na cestě se divám okolo sebe o 360.To je právě to že nelze nikomu říct kup si to!podle okolností
1)na doma?
2)cena?
3)zbytek vybavení?
4)špunty,pecky,polootevřenécircumaurální nebo jak to je(nebudu ze sebe dělat chytrého a hledat správné názvy,abych někoho ohromil:))
5)citlivost + impedance
6)styl poslouchané hudby
7-99)další
100)Design

Pokud se mám vjádřit tak když už si někdo koupí MP3ku tak i Kossy zvednou požitek z hudby oproti přibaleným sluchátkům.Pokud se mám vyjádřit přímo k dotazu tak si myslím že do určité cenové hladiny budou dobré sluchátka hrát lépe než aparatura ve stejné cenové relaci.Od určité cenové hladiny nemám žádnou zkušenost a tím pádem bych doporučil třeba tebe Xmarku.ovšem s jedním budeš jistě souhlasit...nechat si vše předvést a naposlouchat a brát v potaz i délku reprodukce.Prostě sluchátka musí být individuálnímu posluchači příjemná a poslech nesmí být rušen i po delší reprodukci.Je to prostě třeba naposlouchat a najít si to své..

(upravil PB 12. 11. 2014 16:37)

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

V pondělí jsem si koupil bezdrátová sluchátka Sony MDR-DS6500 za 4k1. Zvuk se mi zdá dobrý, stačí optickým kabelem připojit ke zdroji signálu a poslech pro jednu osobu je docela slušně vyřešen. Za ty peníze se asi těžko sežene zesilovač a reprobedny v srovnatelné kvalitě. Navíc člověk neruší okolí a může se bez problému pohybovat po celým bytě a nerušeně poslouchat. Loni jsem si koupil bezdrátová sluchátka Sony MDR-RF865RK bez digitálního vstupu za cca 3k, a byl jsem s nimi spokojen. Tyto jsou však o třídu lepší. Puristi by asi s tímto řešením nesouhlasili, dlouho jsem to považoval taky za zvrhlost.

Recenze 5 bezdrátový sluchátek:

http://www.youtube.com/watch?v=LJISrCj9I4g

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Sony MDR-DS6500 - 7.1kanálový digitální prostorový zvuk + bezdrát, myslím že toto je úplne iný smer akým sa uberá majoritný podiel hifistov - zaujimala by ma kvalita použitých AD/DA prevodníkov.

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Je. A to i než z nadprůměrných reprobeden. Jsou tu konečně i prodejny , kde si můžeš sluchátka vyzkoušet. Je to legrační, ale rozdíly jsou velké a těžko se rozhoduje...třeba na ven je pro mne dobrá volba něco co nebrání pohybu a je dobře slyšet okolí. Jde o tvé bezpečí. I po letech jsou mi v tomto ohledu PortyPro milé. I na sport. Nepadají , nebolí z nich hlava, uši se "nepotí" a hrála zatím vždy lépe ,než sluchadla přibalená k různým přenosným strojkům, které jsem za posledních několik desetiletí používal. Na doma a studiovou práci  je ale s klidem převálcují sluchadla jiná. Vřele mohu doporučit vyšší impedance. Především s ohledem na DA převodníky a digitální ovládání hlasitosti.

Web

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Všem děkuji za názory. Koupě sluchátek je tedy jasná. Vůbec nevadí, že zvuk nejde zepředu. Ale vadí něco jiného: Připojovací kablík, takže bez diskuze sluchátka bezdrátová. Potřebuju se pohybovat po bytě a hudbu ve stereu slyšet všude. Musí to mít nabíjecí dokovací stanici. Musí dobře držet a neotravovat. Předpokládám lepší zvukový zážitek než z reprobeden za 5-10 000 Kč, na které poslouchám a které si nemohu dovolit pustit více nahlas. Mám velmi dobré zkušenosti s obyčejnými bezdráty Philips u televize. Bezproblémové.
Takže jsem si vybral skromnější variantu Philips SHD 8600UG nebo pak až Sennheiser 160, pokud by to byl velký hudební posun ke kvalitě.
Co myslíte?

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Za mne rozhodně Senny.Jinak správně ti sluchátka dát poslechnout nesmí.Opět debilní nařízení hygieny.Konkrétně za mne platilo že sluchátka je možnou nabídnout zákazníkovi k poslechu pouze jen v případě že k tomu byl určen "demo kus" a to pouze v případě že lze kompletně vydezinfikovat mušle,náušníky nebo utěsňovací gumu.Tedy tak mi to nastínil v minulé profesi náš právník rozuměj - kokot.Ono to asi byla reakce na to že jsme na prodejně měli spoustu typů otevřených z krabice bez celofánu.Nepátral jsem a nevím zda to byla pravda.nicméně z toho důvodu i dalších jsem lidi posílal do p*****e...Přitom je to blbost jestli to je pravda...

(upravil reeb 22. 11. 2014 21:30)

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Senny jsou predrazene, kdo to trochu sleduje  vi ze nekolikrat zdrazily.. co se tyce zapujceni neni to problem treba u sluchatka.net

Taky neznamená že 30tis. sluchátka jsou 6x lepší než 5tis. Stejně tak zpracování drahých sluchátek není nijak výjimečné, víceméně odpovídá levnějším (až na nějaké vyjímky)

Web

Re: Přínos poslechu na sluchátka?

Je docela otázka, jak bezdrátový přenos do sluchátek ovlivní to, co se na sluchátkách vyzdvihuje jako kvalitativní přednost sluchátek oproti bednám. Nižší zkreslení, velká separace kanálů, lepší DF. Jsou známy parametry těch bezdrátových přenosů?

Příspěvky [1 až 20 z 38]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Přínos poslechu na sluchátka?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£