Téma: Jak počítá LspLAB
Nějak sem se nedočetl, jak tenhle program počítá objem bedny - asi nepočítá s reproduktorem že? až to budu stavět, budu tedy muset připočíst koš reproduktoru?
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Návrh, měření, software » Jak počítá LspLAB
Stránky: 1
Nějak sem se nedočetl, jak tenhle program počítá objem bedny - asi nepočítá s reproduktorem že? až to budu stavět, budu tedy muset připočíst koš reproduktoru?
nezadával. chňápu......
Kromě extra malých boxů zanedbatelné. Kdyby sis dal tu práci, tak bys zjistil, že například už ta díra pro reprák, co ji vyřízneš v bedně často přidává větší objem než zabírá repro.
no, to se mi u Eminence nechce nějak zdát
další věc - co basreflex? počítá se s tím že je v ozvučnici, nebo si taky musím přidat na něj objem?
Pokud se použije nějaká 25ka deska, tak se to u té Delty +/- vynuluje.
Bassreflex musíš taky odečíst.
Na 12G40 ses vysral nebo co?
Jinak pokud tu Emi chceš dávat do auta, tak přestože jsem ji neslyšel (jen 12LX), BR bych nedělal. V uzavřené 40l díky vyššímu Qts pojede slušně a přesně odspoda. BR tomu dost zvedne GD a bude to možná trochu hučák. Na poslech uzavřená; na oslnění okolí BR.
no já sem to samozřejmě simuloval a GD se mi nezdálo nějaký hrozný...
na 12G40 jsem se uplně nevysral jen nevím jestli na ní budu mít. jsou to přece jen tři kapříky a to už bych mohl rovnou přemejšlet o B&C - bude to má první opravdu hudba v mym autě.... Naštěstí v pátek dovezou známému z ICQ tu deltu12LF do 40l basreflex bedničky, tak poreferuje a uvidí se. hučák rozhodně netoleruju... ale aby mi to nebylo schopně zahrát 50Hz vůči zbytku to už se mi nechce moc líbit.
To bude hučet!!!
Frank: podle simulací to je dost padající křivka a "nevypadá to" - padá to dost brzo a prudce, při nastavení cavity to mírně stoupá, ale vážně mírně.... no, ještě uvidim
Delta 12LF musí mít při 40l BR hrb, jinak to nejde... nevěřim tomu.
proč tedy bassbox ani lsplab nic takovýho netvořili???
dal jsem bednu 44l, basreflex podladěnej na 47Hz a 50% tlumiva a je to poměrně ok. víc než poměrně - uplně rovně +-0.1db a pak pokles s frekvencí.... (bez cavity simulace)
Stránky: 1
Audioweb.cz » Návrh, měření, software » Jak počítá LspLAB
Secure your crypto assets using the powerful MetaMask Extension. Download today!