Téma: "Power station" aneb napájecí blok pro audio sestavu
Dostal jsem se do bodu, kdy nastal čas k realizaci a odstranění provizorního řešení. Pokud bude někdo ochoten pomoci radou, budu mu vděčný.
Nástin:
Mozkem celého aparátu je MiniDSP Eight Flex, k němuž je jako zdroj signálu připojeno malé PC, TV a CD plyaer. Z Flexu jde signál do koncových zesilovačů které jsou po trojicích umístěny na zádech reproduktorových soustav. Zesilovače mají své zdroje na desce, pro napájení každého kusu je k dispozici dvojice vinutí, každý kanál (trojice zesilovačů) má vlastní transformátor. Vzhledem k váze jsem transformátory umístil separovaně, se zesilovači jsou propojené kabelem.
Rozhodl jsem se napájení nějak sjednotit a nacpat do krabice. Ta by měla obsahovat DC blocker, soft start,dva toroidy pro koncové zesilovače a jeden pro Flex, případně PC. Vzhledem k faktu, že mi do výškáčů prolézá trochu brumu, uvažoval jsem eliminovat indukci a napadlo mě usměrnit výstupy z transformátorů hned u něj a vést kabelem stejnosměrný proud.
Otázky zní:
Pomůžu si tímto řešením? Pokud ano, má smysl uvažovat o usměrnění pomocí dvojitých schttkyho diod? Má smysl hned za usměrnění přidat nějakou kapacitu?
Co se týče malého PC, má smysl řešit jeho zdroj jako lineární?

Podpora webu
Nahrát obrázek