Takže pro zajímavost:
Přišly membrány od Číňana. Teoreticky mají shodné rozměry až na to že cívka je tak poloviční výšky. Originál mambrány na R2904 už nejsou.Objednal jsem náhradní membrány na D2904 u SoundImports. Špatná volba dopravce (DHL) způsobila, že zásilka se sekla někde v Německu. Urgoval jsem to a poslali jiné. Dnes došly. Vše pasuje, ale nedokážu vyloudit slušnou impedančku. Od vrcholu směrem frekvenčně nahoru dobrý,ale směrem dolů je to furt chlupatý. Zkoušel jsem různé dotažení šroubků, bez úspěchu. Zřejmě jim to vrátím, z čehož budou mít po těch peripetiích radost. A já taky. Celý měsíc hraju jen na jeden výškáč. Příště opravdu radši koupit komplet a nezkoušet nějaké čarování.
Edit: Ráno moudřejší večera, a díky bohu za intenret. Analýzou jsem zjistil, že unašeč membrány tvoří kolem kaloty uzavřený systém. Problém byl ve faktu, že vzduch mohl unikat přes připojovací terminály. A pak jsem našel jedno video s rozebíráním originální kaloty, a v něm byly dírky nad terminály přilepeny takovým tím plastickým lepidlem. To jsem při rozebírání původní R membrány nezaregistroval. Zkusil jsem provizorně dírky ucpat a voala, křivka se vyhladila. Jediné co schází k dokonalosti, jsou cca 2 ohmy na peaku. Teď mě čeká to změřit na straně frekvenční.