Domi napsal:O zosilnovaci som nepovedal ani zmienku. A na jeho citlivost az taky nepotrebuje. Na hifi pocuvanie. Nebavime sa o PA.
To je velmi zlý pohlad na vec a vidieť že si to v praxi ešte neskúšal. Stačí si zájsť na výstavu kde bednu 12" pohánané lampami alebo malým výkonom. Je to zahuhlané a bez dynamiky.
"slonie ucho" že to takmer vôbec nemá väčší magnet a už vôbec nie väčšiu cievku oproti 10" modelom. Má to hlavne väčšiu membránu. Vyžaduje to obrovský objem. Takže máš doma obrovskú bednu. Jediný prínos je vyššia citlivosť ktorú ti ale velmi netreba. Tiež nižšie THD dole ale to dnes už nie je problém ani s malými reproduktormi od dobrých výrobcov. Väčší zmysel dáva 2x 10".
Ten koš nie je ironia a je fakt hrozne široký. Mám od SB dva modely basákov a je hrozne na prd keď by si mohol mať s iným výrobcom elegantnejšiu a užšiu bednu o 2,5cm ale SB tam dá tak sprostý okraj koša.
Keď to postavíš ako plánuješ vrátane názoru že silný koncák netreba a raz vedla toho niekto postaví úzky elegantný stlp s 2x8" v 60l s 400W koncákom tak budeš sklamaný že to tej tvojej bedni v dynamike aj hlbke môže kludne "natrhnúť prdel". Ja už som to videl...