Nevím, neměl jsem možnost vyzkoušet konkrétně toto, ale pokud bych měl vycházet z toho, jak obecně fungují různá jiná automatická řešení třeba v profi audiu (tedy různé automatické režimy speaker management procesorů třeba v DBX DriveRack PA2, různé autoEQ, automatické feedbackd destroyery apod. nebo i kino procesor od Dolby), byl bych k tomuto mírně skeptický. Vždy oním (zasvěceným) laborováním člověk dosáhne výrazně lepšího výsledku.
K těm blu-ray titulům, to je právě to, na co jsem narážel. Že to není česky v DolbyAtmos se u většiny titulů, odhadoval bych, nijak dramaticky nezmění... A vzhledem k tomu, jak často lze narazit na opravdu nadprůměrně dobrý 5.1/7.1 mix a naopak jak často jdou filmy z českých produkcí do distribuce (alespoň konkrétně v našem případě pro e-cinema) pouze ve stereu, mě tohle vlastně už nechává chladným. Rád si užiju dobrý 5.1 mix, rád si zajedu do kina užít Atmos u něčeho, co za to stojí, ale přibývají filmy, které si pustím raději v obyčejném stereu, než v mizerně smíchané 5.1, která se tvoří jen tak na oko bez hlubšího smyslu a významu. Doma už jsem od vícekanálového audia upustil úplně.