Re: Subwoofer "bouchá"
Zkoušel sem toho už hodně a nic nepomohlo...
Poslední možnost je, že snad koupím tohle:
https://www.alza.cz/apc-surgearrest-pm8-fr-d2918732.htm
Jinak už nevím jak tenhle problém "vyléčit" ...
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Subwoofer "bouchá"
Zkoušel sem toho už hodně a nic nepomohlo...
Poslední možnost je, že snad koupím tohle:
https://www.alza.cz/apc-surgearrest-pm8-fr-d2918732.htm
Jinak už nevím jak tenhle problém "vyléčit" ...
Může to pomoci, ale taky nemusí. Může to být i nějaký interní problém přímo v subwooferu... může to být rušeno přes to Bluetooth jak už jsi tu sám psal... dneska je ve vzduchu tolik všemožnejch signálů, že ač by se to stávat nemělo a ta pravdepodobnost je malá, tak vyloučit to asi zcela nejde. Vážně těžko říct...
No právě... nejhorší je že prostě nevíš... no je to divný... pořád si ale říkám, že kdyby to byl nějaký interní problém v subwooferu tak by se přece asi nemělo stát, že to nebouchne 2 dny, ale pak další den to bouchne třeba 2x za hodinu, pak zase den nic atd...
Navrhuju závadu zdokumentovat na kameru (jasně že to bude chtít trpělivost a nějakej čas, ale snad se to podaří trefit) a poslat to i s tím zpět na reklamaci.
Ta přepěťovka to určitě nevyřeší, ta je koncipovaná na jiný záležitosti.
Tak podle popisku ta přepěťovka nějakou filtraci má, ale jak účinnou, to nevím. Měl jsem v kapelní zkušebně podobnou (starej barák, starý rozvody... chytalo se tam na to asi kde co) a uplně nějak mi to teda taky nepomohlo... částečně jo, ale né 100%. Ale tam to bylo kontinuální rušení... žádný rázy... A lezlo to tam ze všech beden, takže problém samotného zařízení jsme mohli taky snadno vyloučit.
Zajímavá věc se mi dneska přihodila Našel jsem zapomenutý bluetooth reproduktor (takové maličké přenostné chrastítko zn. Rakko). Nuže jsem ho bluetoothem připojil k ntb že ho vyzkouším... během asi hodiny používání jsem si všiml, že vždy když dohraje skladba v iTunes, nebo video na YouTube, tak cca po 20 vteřinách neaktivity, když hned nepřejde na další přehrávání, v reproduktoru jemně lupne... to samé se děje i při připojení přes 3,5mm jack. Stejně tak těsně před přehráváním, když se zařízení opět probudí. Nedělá to náhodně, jako zřejmě tobě, ale třeba ti to pomůže v pátrání.
Ok, beru na vědomí
Jenom dotaz... je hlasitost toho lupnutí úměrná hlasitosti přehrávání?
Je úměrná hlasitosti jaká je nastavena na reproduktoru, není úměrná hlasitosti nastavené na notebooku.
Sakra pořád sem nepokročil... opravdu nikdo nemá nějaký nápad?
Také jsem měl kdysi dávno problém s lupáním v repráku (signálu z PC). Odstranilo se to nastavením v "nastavení zvuku". Byla to nějaká akce (oznámení) na nějakou činnost procesů... Prostě jedno z mnoha "zatržítek" v nastavení... Přesněji si to nepamatuji...
U mě je problém, že nevím jestli to je problém s bezdrátovým přenosem mezi subwooferem a soundbarem (rušení jiným signálem) NEBO přepětí v el. sítí NEBO závada
Máš možnost ho vyzkoušet s jiným zdrojem signálu? Mě něco podobného dělal receiver Sony i když byl k PC připojen přes optiku. Pomohlo až když jsem použil externí zvukovku nebo jiný zdroj - CD přehrávač. A klidně mohl být připojen přes optiku. Takže to asi dělaly ovladače nebo chipset na desce PC.
No vlastně teoreticky to může být i televizí...
Paráda
Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Subwoofer "bouchá"
Secure your crypto assets using the powerful MetaMask Extension. Download today!