(upravil Jurawood 1. 3. 2010 10:33)

Re: Xover

tam není co posílat, vezmu zdroj, repro přímo propojím, načtu 2 charky a zavřu, při znovuotevření měniče už tam ty charky nejsou...
Na jeden problém jsem přišel, nesmí se použít diakritika, jinak to nenačte vůbec..
Nemělo by tam být jak je LOAD, tak ještě delete? Ono se mě to teda maže zatím samo a nechtěně.
Možná dělám něco fakt špatně

(upravil MaBat 1. 3. 2010 21:22)

Re: Xover

- Proč je tam vůbec to předepsaný pojmenovávání - chtěl jsem ušetřit práci s tím přiřazovat ručně každému souboru, pro jaký úhel byl změřen (musím to vědět pro zobrazení polárních map, aj.). Ale asi tam dodělám ještě tohle přiřazování v nějaké tabulce, pokud se to nepodaří automaticky z toho názvu...


Edit: aaa, zas****ý mezery, vždycky na ně zapomenu. Moje chyba, to opravím, sorry Jurawodde z nařčení z uživatelského prohřešku a dík za data smile

A poslední: Výběr více fr. charek se provádí "multi-výberem" přímo v dialogu výběru souborů, tj. všechny najednou. Po jednom to nejde, každé další načtení souborů ("Load...") nahradí ty stávající. To už není chyba, to je fíčura.

A úplně poslední, už jen preventivně: Polární mapy to zobrazuje, jen když máte dostatečný počet směrovek, z hlavy nevím, jak jsem to nastavil, ale ani se o to nesnažte, nemáte-li cháry po 10 deg od 0 do 70 horizontálně. Vertkálně už nevím, to poznáte. Smyslem těch map je mít to podrobné, ideálně s krokem do 10 stupňů v co nejširším rozmezí, jinak je to k ničemu.


-- Tak tady je oprava, přidám to ještě do prvního příspěvku, kde bude aktuální verze:

http://leteckaposta.cz/711804236

Re: Xover

Proč proboha po 10°? To si mám zase vyrábět úhloměr na jiný míry, jen abych uspokojil program?! Předělej minimum na 15° na to jsem najetej.

Web

(upravil MaBat 2. 3. 2010 17:21)

Re: Xover

To se vztahuje jen na polární mapy a pokud nejsi ochoten je měřit jemněji, než 15 deg, tak je nepoužívej smile Krom toho myslím, že tam je nakonec omezení jen na minimální počet, a to 4.

Jinak se tam samozřejmě nechá nahrát cokoliv, klidně jen osová chára. Víc měření není podmínkou...aby to někdo nepochopil špatně. Jen pak nemá přirozeně smysl chtít po tom vypovídající polární mapy. Když už si dávám práci to všechono psát, mohl by sis dát aspoň práci to pořádně přečíst...

Re: Xover

Checku, je třeba změnit zajetý postupy a držet se technologický špičky. smile I chlívci z Prodenc jedou na 10°. lol To nemluvím o JBL, ty budou tak někde u 5°.

(upravil check 2. 3. 2010 18:45)

Re: Xover

No já měřím standartně 0-90° po 15° je to rychlý, vidět je všechno tak co. Je pravda, že na ty výhybkový věci by byl vhodnější třeba 5° krok. Už se těším jak to svoje BR pětipásmo budu takhle jemně měřit smile.
Ty čmáranice, co vydávají na Prodancu za měření, bych vynechal. Často se jedná o jentak položený měnič na stole a mikrofon ponořený do něj.

Web

Re: Xover

Nemáš stavět pětipásma smile

Re: Xover

šlape to parádně, chválím rychlost tweaku, proti LSPcadu kterej na dvoujádru ani nestíhal překreslovat

(upravil MaBat 2. 3. 2010 20:15)

Re: Xover

Jsem vycepovanej z programování věcí pro řízení letovýho provozu, a to jsem se ještě nepustil do žádný větší optimalizace smile
Žádný líný mrchy, i když si myslím, že složitější obvody už chtějí něco výkonějšího...


Ukaž, co tvoříš smile

-- Měla by smysl toleranční analýza?

Re: Xover

MĚLA !!!

Web

(upravil BlackRider 3. 3. 2010 0:25)

Re: Xover

Tomu říkám přínos pro fórum. Jseš dobrej MaBate. Škoda, že to není po česky.. smile Ono překládat některý ang. výrazy je asi trošku oříšek..

Musím to otestovat smile

Edit: Asi bude chyba mezi klávesnicí a židlí, ale nezobrazuje se mi v grafech horiznontální ani svislá frekvenčka. Polární zobrazení fungují..

http://s4.postimg.cc/s2s61i8mx/108_xover.jpg http://s4.postimg.cc/bgalsffp5/108_xover2.jpg

Web

(upravil MaBat 3. 3. 2010 9:28)

Re: Xover

Musíš si zatím ručně přenastavit svislou osu (SPL) pomocí "Axes.." - podívej se na data těch repráků, v jakém rozmezí hodnot se pohybují.

Re: Xover

BlackRider: skus nastavit SPL os max: 0 min: -50

Re: Xover

Jojo, už to běží.

Hele bere to v potaz pozici měničů v desce? Rozteč os, hloubky v ose Z.. Nenarazil jsem na to..

Web

Re: Xover

K čemu? Nic z toho nepotřebuješ, jen si tím komplikuješ život...

Re: Xover

Moment a jak je osa Z ošetřena?

Re: Xover

Měřenou fází.

Web

(upravil BlackRider 3. 3. 2010 20:59)

Re: Xover

Hele tak první vlaštovka.. smile Měřil jsem to jen v ose výškáče, je to opravdu jen na pokus. Nicméně když nebudeme brát ohled na nepřesně určený citlivosti měničů.. big_smile

Checkujte:
http://s4.postimg.cc/qc432wks9/108_aro669_27tff.jpg

Poslouchám na tom teď. Je to ARO669 + 27TFF (L15+25TAFCD šly k ségře a dlouho tam zůstanou..) smile Musí to být podpořeno SW (na měření není) a pak to hraje fakt dost slušně.

Edit: No v podstatě to nemá žádnou vypovídací hodnotu, ale sedí to plusmínus, což překvapilo i mě..

Web

(upravil MaBat 3. 3. 2010 20:58)

Re: Xover

Právě koukám, jak se dá s HolmImpulse měřit impedance, spolu s polárama. Dělá to tak Geddes a ukládá si to všechno do jednoho souboru, jeden měnič = jeden soubor. Má to v impulskách (HI neumí exportovat všechny cháry najednou jako frekvenční charakteristiky, impulsky ale jo). To tedy bude další možný vstup Xoveru, až to všechno dobouchám, bude to v kombinaci s HI docela komfortní kombinace smile Odpadne i Limp (ne, že by byl špatnej)...

Re: Xover

Vidíš, já ti to říkal ... big_smile