Klon - jo, z gruntu, ale samotnej simulátor je už hotovej a má asi jen 200 řádek, vždyt je to jen jedna malá matice. S věcmi okolo, s uživatelským rozhraním apod. je jako obvykle zdaleka nejvíc práce, i když Qt řadu věcí usnadní - potřeboval jsem si Qt na něčem osahat, což je z části i důvod, proč tohle vzniklo. Jen do grafický editace schématu se mi moc nechce, sežralo by to strašně času navíc, kterej já do toho momentálně nemůžu ani nechci dát, a přitom to je v podstatě zbytečný. Takhle to funguje dobře, minimálně stejně rychle, jen je potřeba mít to schéma nakreslený vedle na papíru - zadávají se holt pro každou součástku ručně čísla uzlů, jak takový zadání celý výhybky vypadá je vidět na těch screenshotech vlevo nahoře. Jakmile je to jednou zadané, lze prostým přiřazením měnit hodnoty součástek a sledovat, co se děje (a samozřejmě průběžně měnit i samotné schéma).
MethMan - ne, to je můj program a mapu bude umět samozřejmě taky, na to už jsou napsaný widgety.
Přijímám náměty na fíčury. Uživatelské přenosové fukce jsou samozřejmostí, ale až v rámci aktivních výhybek. Možná by se už i tady dala zadat přenosová funkce zdroje. Optimalizátor dělat asi nebudu, to už je na subjektu mezi klávesnicí a židlí. Chtěl jsem jen s nejmenším úsilím napsat něco použitelnýho a free, k obecnému blahu.
- na ty samotný grafy nahoře nekoukejte, o ty nejde a jen jsem to tam narychlo naflákal, aby bylo něco vidět. Aby někdo nepsal, že to je celý špatně...
Příští týden dám k dispozici beta verzi. Taky k tomu musím ještě sepsat nějaký how-to.