Re: Xover
občas tu fundovane poradil aj pistole ... ale ten to uz tusim tiez vzdal
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Návrh, měření, software » Xover
občas tu fundovane poradil aj pistole ... ale ten to uz tusim tiez vzdal
Ona je to generační záležitost, každý se časem unaví. Navíc, je těžká doba a ne každý si může dovolit trávit čas na fórech.
Mají-li mi být příspěvky vzápětí mazány, nechápu, jaký má smysl psát další. To je snad jasné. Všichni s tímto stavem evidentně souhlasíte, tak nerozumím těm povzdechům. Vše, co sem píšu, jsem si schopen, narozdíl od jiných, věcně obhájit a má-li mi to někdo z titulu svých práv svévolně mazat, nezbývá než ustoupit vůli většiny.
občas tu fundovane poradil aj pistole ...
V kontextu věci dobrej fór.
MaBat: Ta věc s WG mi něco mě říká, ale vzpomínám se jen velmi matně, rozhodně ti ale nic nemažu a jistě ani nikdo z moderátorů. Obecně to ale dle mě blbost je, kdybych ti dal poslechnout obě kombinace s a bez WG, vsadím se, že budeš mít problémy slyšet rozdíl a bez rychlopřepínačky bys byl a to si neber osobně, to by imho byl každej, úplně v pasti, ale třeba se pletu a máš enormně citlivý uši nebo já jsem naopak extra hluchej. To samý ty horny a la Geddes, mě jen přijde, že když to nemá tu správnou hornu a není to super na papíře, není to ok ani pro tvé ucho, takhle to cítím, ale nic proti tobě nemám.
Orodovníci a check: Nesnažte se, nevidíte do toho, tohle je mezi mnou a jím, leží mě v žaludku už od založení e-shopu.
...nic nemažu a jistě ani nikdo z moderátorů.
To se ale velmi pleteš. Jeden konkrétní moderátor maže mé příspěvky docela pravidelně, kdykoliv má pocit, že se ho dotýkají.
A nejde teď o to, kdo má větší pravdu, lepší uši, nebo je větší snob - o tom se dá diskutovat (:)), ale primárně jde o znemožnění svobodné prezentace názorů. A to mě přirozeně nebaví. Nejakou dobu jsem to přecházel s nadhledem a vědomím omezenosti dotyčného, ale už mě to nebaví.
no je fakt, ze se zacalo mazat dle meho vic nez je treba, ale podle jakeho klice se maze teda nevim. Kazda diskuse ma prirozenej vyvoj a OT je soucasti.
Napriklad poslednich X prispevku je rozhodne OT, ale nemazal bych to
BTW, zmíněný můj příspěvek ohledně WG-300 byl původně následován dalším, který to trochu rozváděl a jistě se dalo dál debatovat. Pak prostě oba, jako jindy, jen tak zmizely. Běžná praxe. Bylo to ve vlákně nazvaném "kvalitní 3p" a padla tam tahle kombinaci jako doporučení. Čili OT to IMHO nebylo ani náhodou, byl to prostě můj názor, který jsem byl připraven hájit a dál objasnit.
Neberte to jako stěžování si, jen jako osvětlení situace, jelikož zjišťiji, že není známa.
A jistě chápete, že věnovat dál čas něčemu takovému smysl nemá.
Mám nejméně ve dvou případech stejnou zkušenost jako MaBat.
No já tu dám zase trochu toho praktickýho využití, pro mě jinak neocenitelnýho pomocníka xoveru204b, za další verzi jsem též ochoten něco připlatit. S kamošem máme checkofon a tak moje první! a zatím poslední odměřená a nasimulovaná bedýnka je dvoupásmo (v420xš190xh280, DTD 22mm v dýze, cca 13l, BR vepředu) ze starších ARN5604 a ARV3604 s novější textilní kmitačkou. Měniče jsem měřil horizontálně po 15st a vertikálně po 10st. Po poslechu jsem nemusel nic dolaďovat, nakonec jsem už jenom změřil osovku a impedančku. S výsledkem jsem velice spokojenej, naměřený hodnoty se prakticky shodují se simulací a ve zvuku mi teď nic nevadí, oproti dřívější výhybce doladěné uchem. Měl bych něco na příštím projektu, co se týče měření a simulace vylepšit?
A len tak mimochodom nová verzia ARTY umožňuje zobraziť priebeh amplitúdy a impedancie v jednom grafe.
bohužel musím potvrdit,že se tam tyto věci děly,sledoval jsem ten topic o kterem Mabat mluví ...
Piitree a fotky bedynek, nepochlubis se nekde v jinem topiku?
Bohužel už delší dobu nemám digitál, ale jak se mi namane pod ruce, tak něco nahodím
MaBat: Pokud někdy bude oficiální poslední verze Xoveru, rád bych si jej koupil. Dej sem pak prosím vědět, až s tím budeš hotov.
Brzy k tomu účelu rozjedu vlastní stránky, dost pravděpodobně i spolu s nějakými konstrukcemi reprobeden a tak. Připraveného je toho víc, jen najít čas to dát všechno do kupy.
Budu se těšit.Včera jsem zkusmo prohledal web,kde se teď pohybuje osoba s nickem MaBat
www.LoudspeakerSoft.com - vším ohledně programu už se budu dále zabývat jen tam. Spustil jsem tam i fórum pro dotazy, věci okolo měření, apod. Nesmí být ovšem překážkou angličtina, jelikož samotná česko-slovenská DIY scéna (už) není a nebude primární cílovou skupinou...
Nová verze Xoveru je již opravdu na spadnutí, ale za jak dlouho přesně to bude, nedokážu říct, mám toho poslední dobou opravdu dost.
Dobrá práce!
Sorry všem, kteří už se zaregistrovali - až pozdě jsem zjistil, že možnost pohodlného nahrávání obrázků je jen ve starší verzi, naž jsem tam dal. Rozhodl jsem se proto ještě, dokud to nežije, pro přeinstalování. Máte-li zájem, a budu za to rád, zaregistrujte se, prosím znovu.
Zuki, napíšu kuchařku, už na tom dělám.
- Jo a Xover už se od teď jmenuje "EasyXover", dále jen EXO.
Dík, pro méně znalé a pro začátek by stačil "Help" jen heslovitě aspoň 10 řádků... Ostatní se musí zatím řešit intuicí apod...
Např.: Dnes jsem s EXO začal a musel jsem nazpátek přečíst skoro vše z příspěvků, abych našel poznámku, že součástky se spojují s Ctrl+myš... Takže už mám aspoň sch vyhybky...
Každý, nebo skorokaždý aspoň trochu znalý ví, že to dá dost práce dotáhnout jakékoli dílo, včetně SW, k plné funkčnosti. Přeji výdrž... a dopředu děkuji.
Audioweb.cz » Návrh, měření, software » Xover