Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Eminence KAPPA 15 LF vs. SPH-390TC

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 23 z 23]

Re: Eminence KAPPA 15 LF vs. SPH-390TC

Co bych z toho festu měl, co bys mi jím vyvrátil? Nechápu tuhle poznámku.
Právěže se nebavíme o primární funkčnosti PA, jsme v sekci domácí suby, to znamená tahat to doma a nízko a nízko znamená tak nízko, kde jak sám píšeš PA není dělaný. To, že v PA jdou podle tebe suby až na 25Hz/-10dB neznamená, že to tak stačí i doma. Kdyby existovaly jiné fyzikální zákony a šlo se dostat bez poklesu k 20Hz u profisubů stejných velikostí, dělalo by se to tak. A není to jen o čísilkách, co řeknou parametry a simulace, ale i o mechanických vlastnostech měniče.

Plést sem zvukovody, MaBata, DE250 ani Methmana nemusíš, o tom se tady taky nebavíme. A aby sis to zase špatně nevyložil, PA mám rád víc než si myslíš a to i doma a to, co kopírují MaBat a spol. uznávám a věřím a vím, že je špica, ale je to jedna z alternativ. O co nejvěrnější poslech se snaží už dlouhá léta spousta lidí a vznikla spousta špičkových beden a tak to je jedna z alternativ, není to průlom a pan Geddes není ten, kdo přišel na to, jak to dělat nejlíp, to by byla pošetilost si tohle myslet a nakonec: reproduktor je velice nedokonalé zařízení. smile

Re: Eminence KAPPA 15 LF vs. SPH-390TC

Monacor zahra viac a mozete si tu pisat cokolvek, aj simulovat sane santa clausa aj so sobom.
Kto neveri, nech si kupi oba a skusa.

Porovnavat SB28, Infrasub a podobne 600L a viaclitrove kravy je ozaj velmi prakticke pre home hifi. Staci pohlad na to, ze spodok napr. 25hz dosahuju bud v niekolkych ks vedla seba alebo znacnou ekvalizaciou...

Re: Eminence KAPPA 15 LF vs. SPH-390TC

Tak ako aj v autách tak aj v malých alebo bežných miestnostiach sa nízke frekvencie znásobujú, niekedy viac než treba, to, že ti sphčko zahrá fest dolú, je jasné ako facka, u slušných profíku v mieste ladenia zahrá samotný basreflex.
Ku príkladu som si urobil meranie ako vyzerá reálna frekvenčka nízkych frekvencií v mojej malej miestnosti, pretože sa mi nepozdával frekv. priebeh, sub v 110l uzavrenke vibe blackair2 (F3 43Hz), miestnosti 9m2, zelená farba je default po autokalibrácii receivru, žltou farbou je už mnou upravený priebeh po ekvalizácii, je vidieť, že samotná miestnosť dokáže urobiť prasačiny alebo naopak aj dopomôcť v dobiehaní najtemnejších hľbiek.
http://img707.imageshack.us/i/frekvensweq.jpg/

Web

Příspěvky [21 až 23 z 23]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Eminence KAPPA 15 LF vs. SPH-390TC

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£