Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 3)

Audioweb.cz » Reproduktory » Schéma zapojení

  Stránky: ««« 1 2 3

RSS

Příspěvky [41 až 51 z 51]

(upravil Brehowicz 30. 6. 2007 12:15)

Re: Schéma zapojení

Thales -proč zblaznili co myslíš ze s tímhle tak dokážeš udělat za zazrak o co ti jde o nějaké fazove posuny nebo co,ty repra budou pěkně stare a jasně psal že to ma na kravál venku kde určitě nebude sedět nikdo v idealním trouhelníku vuči reprum a slyšet venku z tohodle nějaké nuance taky nepřipada v uvahu,tak proč by měl nechat zbytečně ležet ladem 4 repraky když venku je každy decibel navíc jen k dobru,laskavě se přestaň navažet a uvědom si že z toho co ma davekm žadny zazrak neuděláš ale zahrat to zahraje.A zajimalo by mě na kolika věcech maš doma nalepku made in vychod skoro na všem co?

Re: Schéma zapojení

Nenechal by ladem 4, ale 2. Pitomče.

Re: Schéma zapojení

Franku ty mě znáš že mi nadavaš?Ale když už, asi ma repra na 2 bedny  a 2*2 je 4 tak kdo je tu pitomec

(upravil Thales 30. 6. 2007 13:24)

Re: Schéma zapojení

>Brehowicz

Já jsem se domníval žes to jen nedomyslel tak jsem tě chtěl jen trknout. Ale poté cos teď napsal (ač to normálně nedělám) tak bych skoro souhlasil s tím co o tobě Frank řekl. Mě vůbec nešlo o nějaké fázové posuny. Mě šlo o to že když mám 3 kusy impedančně stejných repro a zapojím dvě seriově a jeden paralelně tak do toho paralelního půjde dvojnásobný příkon. A to samé na výškách i basech. Jakpak asi bude taková bedna hrát? To je to samé jako bys paralelně připojil dvě bedny - v jedné by byl jeden výškáč a jeden basák a v druhé s dvojnásobnou impedancí by byly dva basáky a dva výškáče. Vždyť zatím co by se ta chuděra menší mohla uřvat a jela by na 100% ta druhá která má dvojnásobný povolený příkon by jela na 25% a nebyla by skoro slyšet. Opravdu ti to přijde normální a v pořádku? Ještě bychom mohli v čistě teoretické rovině uvažovat o tom že by byly dvě dvojice - jedna by byla tvořená dvěma repro v serii a druhá reprem a 8ohm odporem a to celé pak paralelně. Domnívám se ale že stavět takovou kombinaci by nebyl nejlepší nápad.

A to nemluvím o tom že neumíš počítat buď  ty a nebo my ostatní. Davekm píše jasně že má na hromádce 3 reproduktory od každého typu a jedná se mu o jednu reprobednu. Jak by mu po zapojení dejme tomu dvou basáků a dvou výškáčů mohly zbýt 4 kusy? To bych také rád uměl.

Jestli jsou ty repra staré nevíme - mohou být sice starší výroby ale nepoužité ale to je vcelku jedno pokud nejsou na hadry. Pravda - zázrak se konak nebude a zahraje to. Ale ne tak jak si napsal. A nálepka made in východ, Ruku na srdce - kdo z nás nemá doma celou řadu věcí které byly vyrobené buď někde na východě nebo neobsahují alespoň východní součástky? Nicméně i tak se budeš divit ale drtivá většina elektroniky kterou mám doma nemá původ na dálném východě. Přiznám se jedině k PC ale s tím nelze prakticky nic dělat. Jak si na tom ty se ptát nebudu jelikož nemám potřebu jakéhokoliv srovnání ať už v můj prospěch či neprospěch a ani to sem nepatří.

Co se týče navážení se nechť si udělá každý názor sám. Já nemám pocit že bych se do kohokoliv navážel.

Re: Schéma zapojení

Jo sem asi fakt slepy nebo pitomec teď mi to došlo že to nemá po6ks na 2 bedny ale 6ks na jednu bednu celkem,jestli sem někoho urazil beru všechno zpět fakt mi to ušlo že chce stavět jen e jen jednu bednu.V tom připadě je to fakt nato aby schoval jednu vyšku a basak do krabice a postavil ty bedny dvě a není cop řešít.A teď jdu k očnímu.

Re: Schéma zapojení

Možná ne k očnímu, ale spíš někam jinam. Je mi líto, že jsem to musel napsat jako Leoš, ale nedalo mi to. Z toho příspěvku na mě uplně zářila blbost. A teď mi je fuk jestli jseš starej kmet nebo mladej smrad, jestli se známe nebo ne, nemám teď náladu a Ty mi ji rozhodně nezlepšíš.

Re: Schéma zapojení

Franku nepřeháněj. Brehowicz uznal svojí chybu, nasypal si popel na hlavu, na oční si také zajde tak buďme tolerantní.

(upravil Brehowicz 30. 6. 2007 18:17)

Re: Schéma zapojení

Franku to je pravě ta svoboda intače co?,vživotě bych se nesnížil k tomu abych někomu nadaval ale kdybys mi to řek jako cizímu do očí tak ti zlomím sanici.Přehlíd jsem to a sere mě to a věř že se dočkám i tvé chyby a pak ti to dám sežrat a sjem zvědavý jesti i ty uznáš svou chybu.Na tohle tema končím o tomhle ten veb není.
Thalesi s tím že to bude takle hrát v tom para-serio zapojení si mě dostal tohle musím vyzkoušet i fyzicky.

Re: Schéma zapojení

To by mě zajímalo co na tom chceš zkoušet smile Vždyť není třeba ani to počítat aby bylo jasné jak se to bude chovat. Kdyby měl zesák s LM12 jako se chystám spáchat já (čekám jen až mi pošta doručí trafo od Karlose jinak tu mám všechno na hromádce) tak ať si to klidně zapojí paralelně - tím lépe. Bohužel málokterý zes je schopný pracovat do méně než 4 ohmů. A nebo škoda že nemá repra 6618 - mohl by si k nim přikoupit ještě jeden a byl by také v pohodě.

Re: Schéma zapojení

Ať ho tam klidně dá smile

Re: Schéma zapojení

Já bych to nedělal. Já vím že na zahradě se ledacos schová ale to už bych raději na inzerát koupil starší 6608. Vyšlo by to levněji a výsledek by byl jistější i při předpokládaném rozptylu parametrů.

Příspěvky [41 až 51 z 51]

  Stránky: ««« 1 2 3

Audioweb.cz » Reproduktory » Schéma zapojení

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£