Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Potenciometry TESLA

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 23]

Téma: Potenciometry TESLA

Mám možnost celkem levně koupit potenciometry TP289 25k/N a 25k/Y. V současnosti je vyrábí ES Ostrava, ale ty na které mám nabídku jsou ještě Tesly ze starých zásob. Nevíte prosím někdo, jestli je nějaký kvalitativní rozdíl mezi těmi Teslami a potenciometry z ES Ostrava?

Re: Potenciometry TESLA

věřím, že to bude stejné.

Web

Re: Potenciometry TESLA

Ty stare budou mozna kvalitne zoxidovane smile

Re: Potenciometry TESLA

Trachta, a ceny?

Web

Re: Potenciometry TESLA

Ty tesly jsou kolem dvacky. Co napsal danhard mi také leží v hlavě. Kdo ví, jak to bylo ta léta skladované.

Re: Potenciometry TESLA

Pred skoro rokom prebehla hromadka na 25k/Y z neonelektro, a boli výboré. Nezoxidované, z konca výroby... Tiež za dvacku kus.

Web

Re: Potenciometry TESLA

Tak to je ono. Ta nabídka přišla právě z Neonu. Ten thread s nákupem 289-tek ni zcela unikl.
Mají je pořád. 22,- bez DPH, nad 25ks 18,70,-; nad 100ks 15,40,-

http://s4.postimg.cc/usla01ayh/3087_neon.jpg

http://neon.e-servisy.cz/katalog.php

Re: Potenciometry TESLA

Tak jo, ber ich, my keď sme ich brali boli dobré. Podaktoré súbeh nič moc, ale vybrať sa dajú, prípadne kto chce došteluje. Ja som to ešte nerobil, ale ísť by to snáď malo. V tom drede je aj napísané čo s nimi po kúpe spraviť.

Web

Re: Potenciometry TESLA

Kurpelm, díky za typ, ten sinclairův příspěvek jsem přehlédl. Dobrá rada, až na ty přípravky, které se dnes již asi těžko seženou. Takže se budou muset něčím nahradit.

Řek bych asi takto:

Trichlorethylen:
Pěkně toxický svinstvo, za komančů jsem s ním měl tu čest. Používal se jako odmašťovadlo v lakovacích linkách. Pro čištění a odmašťování ovšem naprosto k nezaplacení.
Dnes je ale těžko dostupný. Místo něj se hojně používá Avilub Metasolv 700. Toho mám k dispozici neurekom. Na čištění a rozpouštění mastnot je to opravdu dělník. Vyzkouším.
Diava:
Ta je běžně ke koupi, ovšem sinclair doporučuje originál Diavu z 80tých let. Tady by to možná chtělo doplnit vysvětlení v čem je jiná než ta která se prodává v současnosti.
Kontox 10:
Nenašel jsem nikoho, kdo by ho měl v nabídce (možná jsem to hledání ojebal). Nábízí adekvátní náhradu Super 10 (EZK), nebo Kontakt 61 (GME, SOS).

Já ty tesly objednám. Vezmu jich několik navíc a udělám z nich pokusný králíky.

Re: Potenciometry TESLA

na odmasťovanie myslím bohate postačí tetrachlóretán = perchlóretylén, dostupné bežne v drogérke. na rozdiel od trichlóretylénu nerozpúšťa farby a laky

Web

Re: Potenciometry TESLA

So starými poťákmi tesla mám len zlé skúsenosti. Keď som vyberal od typu TP289/D-so zaručeným súbehom, tak som 5ks rovno zahodil do koša. Buď je poškodený nýtovaný spoj z pinu na dráhu, alebo "zaručený súbeh" už nie je zaručený, alebo drhli. Po rozobratí sa potvrdili danhardove slová. A skladované sú dobre, lenže zub času je neúprosný. Je možné, že to bola nejaká druhá akosť, alebo, že som mal skrátka smolu..Majú jednu výhodu-ich nízka cena. Súčasné produkty ESO, budú podľa môjho názoru kvalitatívne lepšie..Stačí si raz otočiť štvoritým poťákom v subseniore..

Re: Potenciometry TESLA

Tak právě dorazily z Neonu ty 289ky. 5ks 2x25k/Y, 15ks 2x25k/N. A musím říci, že ale vůbec nevypadají špatně. Vůbec nevypadají na nějaké dlouhodobé skladování. Chod plynulý, ani známka po drhnutí, nýtované vývody drží perfektně. Samozřejmě skutečný stav ukáží až testy v provozu. Ale jestli na tom budou po elektrické stránce jako po té mechanické, tak jsem dobře koupil. Až je vyzkouším tak poreferuji.

Re: Potenciometry TESLA

Souběh u potenciometrů TP289 2x25k/Y apod. je jen zbožné přání smile. Tedy myslím tím od kraje dráhy. Potenciometry, co uvádíš, jsem též před dvěma roky kupoval v Neonu, kvalita asi odpovídá jejich ceně  Mám je použité jak u SPV-250P, i u Leachů a ještě u dvou jiných korekcí a bude použitý i do chystaných DPA222. Dá se s tou neshodou souběhu vcelku žít, protože dělám vždy tyto zesilovače s korekcemi a proto preventivně nastavuji nižší vstupní úroveň signálu. To proto, abych byl nucen pro normální pokojovou hlasitost vytočit potenciometr hlasitosti poněkud dále od kraje jeho dráhy. Tam se souběhy vždy nějak srovnají a potenciometr symetrie může ještě případný rozdíl dotáhnout.
V každém případě je hodně blbé, pokud při malé hlasitosti hraje jen jeden kanál a teprve při dalším zesílení se přidá druhý kanál lol

Re: Potenciometry TESLA

No, uvidíme..... Snad to bude lepší než tenhle KRASAVEC za 15Kč,- z Číny.

Re: Potenciometry TESLA

Pouze z hlediska zmíněného souběhu: nemusí. Ale fandím Ti...

Re: Potenciometry TESLA

Týýýý vole .... fakt ten jeden naskakuje dřív. Až když nabere zhruba 100Ω, začíná zabírat i ten druhej. A ten rozdíl 100Ω tam je v celé dráze. Ty poťáky mají ze spodu průhlednou krytku, přez níž je vidět běžce, a opravdu je jeden nepatrně posunutý. To je určitě právě těch 100Ω. Když je poťák někde v poloze kdy je mezi vstupní packou a sběračem např. 5k, tak tam už mě nějakých 100Ω nežere, ale právě při nišší hlasitosti je to problém, jak napsal Betaron.
Já bych se to pokusil seřídit, ale abych neobjevoval objevené, neporadí mi někdo kdo už to kuchal? Zatím jsem zjistil pouze to, že pod krytkou zadního potu je matička, která drží běžec. Když se povolí, mělo by to jít seřídit, nebo né?
Potenciometry pro korekce a stereováhu bych neřešil, tam je to při 25k 100Ω sem, 100Ω tam, Ale ten pro hlasitost by asi seřídit potřeboval.

Re: Potenciometry TESLA

Seřídit to jde, právě přes tu matičku, ale je to drbačka.

Web

Re: Potenciometry TESLA

Ten krásavec mi v zose vydržal mesiac, a vydrali sa dráhy. Tesla drží dva roky... Holt, súbeh je daň za cenu.

Web

Re: Potenciometry TESLA

Ahoj, jak se, prosím dostanu do tandemového potenciometru Tesla? Dělal to někdo?

(upravil jardag69 14. 4. 2022 21:43)

Re: Potenciometry TESLA

Většinou od konce. Já měl verzi s oranžovým plastem. Ale je tam myslím nějaký ofuk s napojením plechů. Rádo to praská.

Příspěvky [1 až 20 z 23]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Potenciometry TESLA

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£