(upravil little 23. 8. 2009 21:23)

Téma: Vystředění profíka

Podařilo se mi sehnat dva malý profíky. Měly ohnutý former, tak jsem ho narovnal. Jenom mám teď problém s vystředěním. U klasického hifíka to šlo i s rukou v nose a výsledek perfektní, ale tady to jaksi furt...drhne. Zkoušel jsem postup, který fungoval u všechn hifíků, na které jsem šáhnul, ale profík furt vzdoruje.

Jedná se o dvě Eminence Beta. Osmipalec.

Nemá na to někdo nějaké speciální udělátko? Dneska jsem s tím strávil skoro celý den a hovno z toho. sad

Re: Vystředění profíka

A jak to středíš ? Triangulačními šrouby a nastavením azimutu cívky ?

Web

(upravil little 23. 8. 2009 21:33)

Re: Vystředění profíka

Šesky plosím. smile

Kdepak, kousky plastu, či tvrdého papíru, který omotám kolem trnu, nasadím komplet membránu bez kopulky, zalepím, nechám ztvrdnout. U každého hifíka tento postup vedl k úspěchu, ale tyhle mrchy se furt brání. sad

Re: Vystředění profíka

Mne toto fungovalo aj u 50 ročných tesláckych kiňákov, ktoré majú medzeru tak úzku, že sa tam po obvode ledva ledva vošiel papier v jednej vrstve... A nedrhne. Takže niekde robíš chybu, krpatý.

Web

(upravil Sendy 23. 8. 2009 22:40)

Re: Vystředění profíka

2 Little : Jestli to třeba nebude tím, že je magnet a koš mimoosý, nebo že máš v rukách nasráno smile

Web

Re: Vystředění profíka

lol
Tak u dnešných košoch vyrobených z blata a bambusu... To proste nieje K9.

Web

Re: Vystředění profíka

Tak osmička je "relativně" tuhá, ale i ta se dá vyosit, stačí to poslat jako křehké třeba PPL sad. A mezeru jsi little pořádně vyčistil ?

Web

Re: Vystředění profíka

v tom bude myslim jinej hacek nez lachtani ruce... vyosenej magnet bude nejspis pricinou nezdaru..premerit,zkusit jeste jednou,dvakrat a kdyz to neklapne,tak s tim mrstit co nejdal to pujde :d

(upravil little 24. 8. 2009 1:16)

Re: Vystředění profíka

Tak lachtaní ruce v tom nejspíš nebudou. smile
Těch reproduktorů jsem už překopával nepočítaně a vždy se stoprocentním úspěchem, jenom tyhle Bety se furt brání.

Sendy: Řekl bych že jo, ale pravda je, že jsem tomu nevěnoval moc velkou pozornost.

Nechce se mi ale věřit, že by měly oba reproduktory bordel v mezeře, nebo vyosený magnet. Bordel není problém dostat ven, vyosený magnet myslím, že bych poznal na první pohled.

Ještě na to zítra mrknu a uvidím, snad to půjde. Ty reproduktory se mi moc líbí, nerad bych je vykuchával (to ostatně dokáže každý jouda). sad

Re: Vystředění profíka

Keď bol ohnutý former, nieje ohnutý aj koš?
Emi Bety 8 sú fajn až na tú moc malú kopulku. Čo s nimi plánuješ ? Ja mám s nimi rozpracované dvojpásmo s DE12 a WG od Megtonu http://img198.yfrog.com/img198/3197/p8020001s.jpg

Re: Vystředění profíka

Ahoj, pardon za OT, ale když už se o tom bavíte rád získám pár info (myslím že už to tady kdysi bylo, ale nemohu to najít).

Čím odlepujete středičku a závěs od koše a čím to pak zas slepíte?
Jaký používáte postup při opravě a opětovném složení repra?

Válí se mi tady jeden profík co dostal ránu až má křivý plechový koš, jinak je v perfektním stavu. Takže bych se jej pokusil přes zimu opravit. Jen tak jestli to zvládnu a něco se přiučím nebo poputuje do odpadu (zas nic extra to není).
Potřebuji jej rozhodit, srovnat koš a pak zas sesadit. Nemám problém si udělat středící kroužky a myslím že bych do mezery přesně vložil vložku na vyměření středění  a souososti koše a magnetu. Ale uvítal bych rady těch co již to zkoušeli, abych nedělal 3,14...iny a vyhnul se zbytečným chybám a trapasům.
Předem díky za rady.

Re: Vystředění profíka

Tu je slušný návod: http://forum.speakerplans.com/a-recone- … 29715.html

Re: Vystředění profíka

Včera jsem to opět zkoušel vystředit. Jeden už funguje jak z praku, ale ten druhý zase druhne. Snad už to nějak vystředím, když vidím, že to jde. Stejně by mě ale zajímalo, jaký je mezi profíkem a hifíkem rozdíl. Všiml jsem si, že je snad užší mezera mezi trnem a horním pólovým nástavcem. Je to vůbec možný? smile

Re: Vystředění profíka

Ve většině případů to jde odlepit toluenem, napůl říznutým čistým acetonem /ne acetonovým ředidlem C6000/. Většinu se mi tímto blivajzem podařilo odlepit až na jeden poměrně drahý PhaseLinear, který byl přilepený nějakým černým hnusem, na který se nechytalo vůbec nic. Takže reprák za cca 7 litrů letěl do kontiše.

Web

Re: Vystředění profíka

little právě tou užší mezerou vzniká vyšší citlivost repráku. Což je jeden z hlavních rozdílů mezi "hifíkem" a "profíkem"

(upravil antonio 26. 8. 2009 17:16)

Re: Vystředění profíka

Mě by zajímalo jak odlepit papírovou prachovku od papírového kónusu. Tak, aby konus nebyl porušený a nebyla na něm známka, že prachovku kdy měl. Nerealizovatelné, že?

Drim: Ta Beta-8 mě zajímá, měřils je? Membrána, jak všude vidím, je asi fakt fialová...

(upravil Drim 26. 8. 2009 19:38)

Re: Vystředění profíka

Antonio meral som akurát TSká:
http://s4.postimg.cc/vbqidvfw9/217_bety.jpg

Charka je na Prodance. Membrána je fialová, to hej, ale nie nejako moc rušivo. Za litra slušný citlivý stredobas, čakal som väčší rozptyl parametrov.

edit: OT: meral som aj impedančku tých B&C driverov, myslíte že je normálny rozdiel asi 1ohm?

Re: Vystředění profíka

Supr a byly by ještě limka, stačí jedno?
1ohm: Není, kontakt/přechoďák, cívka více závitů mít nemůže.

(upravil Drim 27. 8. 2009 19:08)

Re: Vystředění profíka

LIMko: http://file.qip.ru/file/99032186/a5be7d … 8_no2.html
Imopedančky som zmeral znova, dal som pozor na konektory, už je to lepšie:

http://s4.postimg.cc/912ndwim1/217_impedancka_bc_de12.jpg

Re: Vystředění profíka

little, ja jsem vystředění rovnal následovně, jde to teda jen u basáku s plechovym košem < což vlastne beta je> -> takže připravíš si desku zhruba o rozmerech cca 50*50cm  < dle prumeru repra>, do ní vyřízneš otvor jakoby jsi chtěl repro do té desky zamontovat, ale nezamontuješ ho tam klasicky magnetem " dozadu", ale magnetem jakoby ven < lidově řečeno, že máš díru a na ní přiložíš repro magnetem ven> . Repro pořádně přišroubuješ, a tu desku zespodu podložíš nějakejma pevnejma podložkama < výška cca 10 cm>  , aby až do repra pustíš nízkej kmitočet, tak aby nevznikalo proudění zvuku a šelesty vzniklé narážením vzduchu o podložky. Tedy, do repra pustíš frekvenci, aby mel repro výchylku těsně před Xmax < odhadem> , pořádně uchopíš magnet obouma rukama a tlačíš na koš, zjistíš ve kterejch mistech cívka nedrhne. Potom si vezmeš kladivo a dřevěný hranolek, kterým budeš tlouct do magnetu, aby se nepoškodil.  Postupnym " deformovanim koše" urcite najdes vhodnou polohu.. 


Myslim si, že deformace koše tímto vzniklé na pevnost nebudou mit urcite vliv, pri vyosení civky se kolikrat jedna jen o desetinky milimetru a vhodnym uderem se me to vzdycky povedlo spravit..