Re: Souhrné dotazy PA

Ono totiž jde o to, že ta 12" co nepude dolů (nebo i 15", ale je to v tom případě napyču) bude mít o dost větší citlivost - může uděalt stejnej kravál třebas při polovičnim výkonu zesu.

Re: Souhrné dotazy PA

Frank: tak to bych rek, ze je hon za chimerou - ty uvedene 15cky maji vybornych 100dB citlivost a najdi mi 400W 12cti palec, co ma 1-2dB vic? myslim, ze budes hledat tezko...

(upravil BV 15. 7. 2009 14:56)

Re: Souhrné dotazy PA

Možno toto smile)
http://profesional.beyma.com/ingles/pdf/12P80Nd.pdf
Hrá to fakt dobre

Re: Souhrné dotazy PA

BV: no nechci se tu nejak hadat, ale podle grafu v datasheetu ma ta Beyma v pasmu 100Hz - 2kHz pouze cca 96dB.

(upravil BV 15. 7. 2009 15:30)

Re: Souhrné dotazy PA

Ani ja sa nechcem hádať smile, ale napr. toto má koľko?
http://www.bcspeakers.com/PDF/PRD/15HPL76.pdf
Nie je to tým, že je to merané v normovanej ozvučnici? Stačí to dať do reálneho boxu...

Re: Souhrné dotazy PA

Můžu se zeptat na ten trapézoidní tvar satelitů? Má to eště nějaký jiný důležitý důvod než ta směrovost?

Re: Souhrné dotazy PA

hanzs: Podle parametrů 99.6dB/W/m, 101.5dB/2.83V/m

(15HPL: 97.5dB/W/m, 99.2dB/2.83V/m)

Re: Souhrné dotazy PA

BV: ok, mereni jsou za ruznych podminek a daji se tezko porovnavat. Presto si nemyslim, ze ta Beyma pak bude mit v tom pasmu 101-102dB, tedy vic nez ty 15"ctky. Ale pokud takove mereni mate, dejte. Pak se muzem bavit dal.

Re: Souhrné dotazy PA

Stejne nejak nechapu tuhle debatu, nikomu "nezakazuju" pouziti 12"+1".
Akorat si nemyslim, ze 12" je automaticky dobra volba, ze ma urcite vetsi citlivost a "hraje dvakrat tolik" jak bylo napsano Frankem. Kdyz se clovek podiva na mereni u Huberta, ktera jsou za stejnych podminek (coz teda diskvalifikuje Beymu z porovnavani - bohuzel) tak snad 12MH32 je jediny 12" palec, kde se mluvit ze ma vyrazne vic nez uvedene 15ctky.

Vyber nektere s uvedenych pomerne vysoce citlivych 15ctek je podle myho dobra volba a bude mit univerzalnejsi pouziti.
Howgh.

Re: Souhrné dotazy PA

Dekuji za rozvedeni diskuze, bouhuzel sem ji stacil jen letmo procist. A opet musim do prace na dalsich 14 hodin sad Ale vsem moc dekuji!!! Snad se dostanu k dotazum zitra. Best Regards Milan

(upravil hanzs 15. 7. 2009 23:05)

Re: Souhrné dotazy PA

BV: Si nakonec neodpustim jeste jednu poznamku: Ja HPL nenavrhoval a kappalite nebo BC 15NDL76 maji v datasheetech vetsi citlivost (cca 99dB) nez 12P80Nd a porovnatelne to je (pokud nekdo nelze), protoze je to vse mereno v infinite baffle. Takze ozvucnice v tom nehraje roli...
To uz 15ctkove beymy 15P80Nd nebo 15MI100 podle vlastnich datasheetu jsou na tom lip...

Re: Souhrné dotazy PA

Jedna zakladna poznamka..naco su ti bedny za 15000 ked to pouzijes len obcas? pre tvoje potreby zbytocne vyhodene peniaze. pokial nemas peniaze na rozdavanie, tak kludne sprav tie Kapalite alebo Selenium PW5. mozem povedat ze profi boxy je pocut nasiroko nadaleko..a na potreby typu "par kamaratov nieco oslavuje" ti to bude stacit. ja som mal na zahrade party a pokial sa planujete aj rozpravat tak na viac ako 100W tomu ani nevytocis..kazdy kto pocul niekedy vybudene boxy na 500W, tak vie ze je to neznesitelne pocuvat..ja mam Delty 15LF+D220Ti a na 60W to uz robi susedom riadny problem..na 300W som sa dostal iba parkrat a to je vazne na ohluchnutie..k trapezovym tvarom boxov: podla mna su krajsie, ked vidim klasicke kvadre, pride mi to ako tie rok 70-te..ked das dva vedla seba pekne to vyzera..

Re: Souhrné dotazy PA

15HPL76 nebasuje skoro vůbec, ale hodí se do dvoupásma s 1,4", které bude podporováno subbasem
15NDL76 je na tom líp, pokud má box zahrát samostatně, třeba jako zpěvová bedna pro dechovku nebo něco podobného, kde je potřeba trochu přimáznout basy, zase v kombinaci s 1,4" (2")

dvcati: Pokud potřebuješ boxy pro reprodukovanou hudbu, zkus kombinaci Beyma 15P80Nd a BC DE250/8 nebo 16ohm na Megaton horně A7570. Potřebnou bednu máš rozkreslenou na stránkách Prodance, pod názvem EM151, jen je potřeba posunout otvor pro 15" trochu níž a basreflexy umístit do středu. Bylo by dobré ,aby se vešly dva 10cm nátrubky (prodává je Dexon, tuším). Výhybku ti mohu vyrobit,pokud ode mně odebereš drivery a horny.Dodací lhůta je cca 2 týdny pokud je vše skladem.
V profilu je na mě kontakt a i odkaz na primitivní web ,kde je vidět s čím se občas bavím:-).

(upravil BV 16. 7. 2009 7:54)

Re: Souhrné dotazy PA

hanzs
Je jedno,kto navrhoval tie 15", dal som len tip na 12",ktorý má hrať čo najviac (za slušnú cenu) a bude sa vždy používať s basmi ( v bnormálnom boxe...), ako bolo povedané, takže pod 100Hz to nie je zaujímavé.
A u tých B&C som nikde nanašiel definované, ako je to merané, u Beymy je "infinite baffle in anechoic chamber".
Nakoniec čo použije dvcati je jeho vec.

Re: Souhrné dotazy PA

Trapezovy tvar ma na jednej strane snahu potlacit stojate vlnenie vo vnutri a dalsi dovod je stohovanie viacerych boxov a pokrytie vacsieho priestoru horizontalne, napr. ked sa daju 2 boxy vedla seba, so 60° hornou, tak pokryju rovnomerne uhol cca 100°. Iny vyznam v tom nevidim ani som nikde o tom nevidel clanok.

Re: Souhrné dotazy PA

Petr v. : nejak nerozumim tomu, ze 400W bc potrebuji 1,4", ale 800W beyma vystaci s 1"? To by dle myho melo byt spis naopak, i kdyz samo 1,4" nikdy neuskodi.

bv: no myslim, ze si rozumime, co kdo myslel.

Re: Souhrné dotazy PA

Nezáleží až tak na zatižitelnosti, ale na děličce. Pokud to BC čko nejde tak vysoko jako ta Beyma, je třeba nechat driver zahrát o něco níž a to rozhdně lépe snáší 1,4"

Re: Souhrné dotazy PA

Jawis: myslis si vazne, ze tohle nevim??? Stejne tak myslis vazne, ze ty NDL nebo HPL nejdou k 2,2kHz, coz je bezny deleni pro 1"??? Myslis vazně, že by to Hubert tak odladil, kdyby to k sobě nešlo???

Radši se občas zamyslete lidi, než sem něco napíšete!

Re: Souhrné dotazy PA

Co se rozčiluješ?? Asi tím horkem to je. Prostě jsem normálně reagoval na tvůj poslední dotaz. Pokud to víš, tak je to jen dobře. Dneska aby se člověk bál tady neco napsat.. : ). Asi tím jak se teď zvrhlo na prodance.

Re: Souhrné dotazy PA

hanzs: Já jsem přece nepsal "potřebuje", ale "hodí se", to je rozdíl, první slovo má význam podmiňovací a druhé doporučující.Už vůbec bych dohromady nepletl to,že ten BC má 400W a Beyma 800W.
Někdy se tomu Sinclairovi nedivím,že ho chytá amok:-).
Taky jsem dělal pro DJ co jezdí hrát do Španělska nebo Chorvatska, kombinaci BC DE500 a LF18X400, Pohání to CA18 Crestem, celý aparátek se mu vejde do Berlinga.Nepotřebuje subbas a není odkázaný na místní aparáty. Na reprodukovanou hudbu to zahraje výborně.