Téma: Frd a Zma súbory

nemáte dobré typy kde ich stiahnuť ?konkrétne ich hľadám pre emi Alpha 10" a emi APT 80
prípadne aj na väčšinu alebo aj všetky z produkcie TVM smile

Re: Frd a Zma súbory

Řekl bych, že máš smůlu. Nikdy nebyly, nikde nejsou a když si je neuděláš, tak ani nebudou.

Re: Frd a Zma súbory

Asi trapna otazka ale... k cemu ze jsou vlastne ZMA data merena na freeair pokud ten reprak chcete strcit do nejake bedny?

Re: Frd a Zma súbory

Chcku, teď mě to začlo zajímat. Jak se změní impedanční charka (hodnota i fáze) v oblasti dejme tomu 2,5khz strčením středobasového repra do bedny - je-li tato extrémně malá?
Dejme tomu uzavřená 4L pro 6.5" A co to udělá vůbec obecně s projevem repra?

Svoje závěry mám, ale není po ruce ještě testovací bedna a simulace - no, víš jak.

Samozřejmě pro korektní návrh pomocí simulací předpokládám frd i zma měřené už v téměř finální bedně.

Re: Frd a Zma súbory

Proč by se měla impedančka tak vysoko, v oblasti dělení, měnit? Mění se snad jen a pouze dole a to vlivem ozvučnice, nebo žiju v bludu?

Re: Frd a Zma súbory

Michal: To jsou mi otazky. Asi uplne stejne jako kdyz neni extremne mala. Akorat velikost zmen bude odpovidat te velikosti. Hlavne bedna meni rezonanci a jeji cinitel jakosti nikoliv zdvih vlivem Le. To je jak dotaz ze skolky.

Re: Frd a Zma súbory

Však se tě taky Michal neptal proto, že by to nevěděl.

Re: Frd a Zma súbory

hi tak sorry smile a ako sa to dá spraviť ? je na to nejaký editor? smile

Re: Frd a Zma súbory

BobiseK: zkus ho najít...
http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=15618

Re: Frd a Zma súbory

Boramyr: Pak tedy asi neumim cist mezi radky. Mohl bys mi tedy jeho otazku prelozit?

Re: Frd a Zma súbory

BobiseK chce použít impedanční charky k simulaci nějaké výhybky a jak jsi sám napsal, v pásmu, které nás při tom zajímá k žádným změnám nedochází. Je tedy úplně jedno, jestli použije charakteristiku ve free-air nebo ne. Proč potom zpochybňuješ jejich použití? Vím, že kdyby tam chtěl BobiseK dělat nějaké psí kusy s kompenzací rezonančního peaku, tak by to bylo podle takové charky špatně... ale upřímně pochybuji, že má něco takového v plánu. Myslím, že tě chtěl Michal nakopnout právě k tomu, abys vysvětlil, proč si myslíš, že je použití free-air charakteristik nevhodné. Možná ne, počkáme si na Michala, on nám to poví.

Re: Frd a Zma súbory

Děkuju Ti náčelníku, že si se mně zastal. Právě mi bylo divný, že by AŽ TAK strašně záleženo na tom, jestli je zma soubor free-air nebo v bedně, když se nejedná o simulaci kabice a jsme fár-fár-euej od vlivu rezonance i Q bedny, kde už je chára impedance daná v podstatě jenom Lkem.

A upřímně jo, chtěl jsem se dovědět i něco jiného než to, co mi poví čáry z LSP při simulacích. Co udělá středobas takhle utlumený? Jaký bude projev i kdybych ho hnal jako fullrange? To, že podle cháry v simulaci je to na 300hz už úplně jedno je věc jedna, zkušenosti jsou věc druhá.

Každý máme diplom z něčeho jiného.

Teď si dovolím vstoupit na tenký led a vyčíst mezi Chuckovými řádky to, že to možná myslel taky tak. Že místo zma bohatě stačí Re, Le a "vypočtená" impedanční chára. Takže nikoliv, že by byly zma k ničemu, ale jsou zbytečné.

Re: Frd a Zma súbory

chalani smile ja som nevedel ktoré je impedancia a ktoré citlivosť... len som pozeral že tam tie dva treba tak som to sem hodil...sorry smile mne úplne stačí 12 oct na bass,prípadne kompenzácia a na výšku dám najskôr 18db/oct a to je všetko smile
antonio dík,idem to pozrieť,nevedel som že tu niečo také je smile

Re: Frd a Zma súbory

chalani,nedala by sa nejak takto preratat vyhybka aj na ten moj vyskac (thread kusok nizsie)

Web

(upravil Czech_Chuck 19. 6. 2007 17:46)

Re: Frd a Zma súbory

Chlapi ale ted si ze me delate prdel oba dva? Jak chcete u 3 a vicepasma korigovat rezonanci stredovyho nebo nizsiho stredovyho repra bez znalosti jeho realne rezonance v bedne? Nebo se ve svych uvahach striktne omezujete na takovy jebky jako dvoupasma? OMG

Edit: Nebo snad rezonance vyskacu (ktere do tohoto problemu nespadaji) a stredaku neresite? Jen tak dal. Jen tak daaal!

Re: Frd a Zma súbory

Střeďák je jediná reálná varianta, kdy může rozdíl něco způsobit, o tom se s tebou nepřu, ale když už ses do těch charakteristik tak hezky a generálně ze začátku navez, tak jsem ti prostě musel oponovat. Tys tvrdil, že obecně z blíže neurčeného důvodu jsou impedanční charky měřené ve free-air nevhodné, já to neberu a tvrdím, že u basů a výšek je to v drtivé většině zdejších případů fuk. Odpusť mi, že často chápu cizí příspěvky podle pravidel výrokové logiky a pak se hádám, už jsem holt takovej.

Re: Frd a Zma súbory

Co to zas kecas? Michal psal jasne ze ho zajima 6,5 palec ve velmi male CC ozvucnici jako stredobas a ty reagujes hned po tom a zrejme prave na tento prispevek ze prece vubec nepotrebuje nic jinyho nez uz ma ve freeair charach. No to se na me nezlob... je picovina az na huru. Pokud chces postupovat podle vyrokove logiky mohl bys mi moje prispevky pomoci formalniho odvozovaciho systemu rozlozit na atomicke funkce? Myslim ze by se pobavili i ostatni kdyz ja uz se usmivam. smile

Re: Frd a Zma súbory

Já už na to seru, slovíčkař si s někým jiným.

Re: Frd a Zma súbory

Proc to koncis jak holka? Zastaval ses Michala tam kde to nejspis vubec nebylo potreba. Ale proc? Pokud tady skutecne neresite rezonance repraku ve vicepasmech tak to uz snad ani nemusite resit vyhybky ne? A co treba takovej vyssi peak na impedanci v BR pokud budes resit pasivni kompenzaci bafflestepu? Vis co Ti to udela? Ale dobre nebudem slovickarit a uvolnovat informace co by se mohli nekomu hodit. :|

(upravil check 19. 6. 2007 22:32)

Re: Frd a Zma súbory

Týjo Chucku, ale todle se nedělá. Když už něco napíšeš tak to vysvětli. A když už uděláš chybu, třeba nechtěnou, tak druhýmu nepodsouvej, že si to vlastně myslel jinak, to je chybná argumentace smile.
Jinak zatím si možná jenom trochu naznačil proč...

Web