Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 12 z 23)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

  Stránky: ««« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 23 »»»

RSS

Příspěvky [221 až 240 z 457]

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

By si sa divil čo sa dá do 50E kúpiť, samozrejme nie na bazoši. Taký poctivý japonec, alebo aj angličan staršieho dáta výroby (nemyslím sony ani technics a podobné hovná) strčia to AZS-ko do rukáva. Sinclair o tvojich kvalitách ako servisáka nepochybujem, určite vieš čo robíš a robíš to dobre. Mňa len trošku zaráža to tunelové myslenie.

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

2 lubos3362, asi som sa zle vyjadril. CO SI MOZE OBYCAJNY SMRTELNIK KUPIT? Myslim bezne dostupnu vec. Nie nejake prilezitostne obchody kedy sa nahodou dostanes k lepsiemu stroju (exekucie a pod.). Kde inde ako na bazosi alebo aukre si moze clovek co ma 50 eur nieco zohnat? PORAD!!!! Hned si pojdem kupit. big_smile Druha vec, ked som videl niektore te starsie ONKYA a TECHNICsy tie koncepcie mi znacne pripominali teslacke veci (mimo STKciek). Ale budis, proti vkusu ziaden disputat. Ja jednoducho na TESLU nedam dopustit. Netvrdim ze ich vyrobky su svetoborne, ale sluzia aj po 30tich rokoch. Dalej by som sa opytal co je to ten "poctivy japonec a anglican" pouc ma neznaleho a zadubenca. wink

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Mne sa podarilo kúpiť napr. Revoxa, Nad, ale dobré sú aj niektoré Fishery, Optonica a staršie Pioneery. Repasia väčšinou spočívala v preletovaní studených spojov, málokedy výmena nejakých elytov, odporov, polovodičov a repasia prepínačov, potenciometrov...Kúpil som to priamo od kšeftárov, čo sem väčšinou vozia bordel z vonku, pre nich nefunkčná vec je takmer nepredajná. Tie AZS-ká a íné z bývalej produkcie Tesly sa až tak ľahko kúpiť nedajú a pýtajú za to dosť E. A ani zďaleka sa tie spomínané zosilňovače nepodobajú na Tesly, predsa použité súčiastky v nich sú parametrami niekde inde.
Sorry za OT, je to vlastne už iná téma.

(upravil sinclair 9. 7. 2011 5:24)

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Chlapci, jako servisák Vám můžu říct, že se zahraničním přístrojem starým okolo těch 25-30let už bývají těžké potíže, v některých aparátech jsou některé díly buď úplně nenahraditelné, nebo nahraditelné jen částečně, Zkus si třeba lubo3362 sehnat bowdenový přepínač do Denonů řady 6 a 7. Těžce narazíš, oprava je prakticky nemožná a náhrada taktéž.
To samé se týká třeba koncových tranzistorů - v některých poměrně seriózně vypadajících přístrojích, kde bývají odstřelené koncové tranzistory, je sehnání originálu finančně na mrtvici a náhrada modernějším typem taktéž. V některých přístrojích bývají elektronické přepínače vstupů řady LC, LCK původem od firem Sanyo, Hitachi, Mitsubishi a dalších -  stačí jeden proražený vstup a v podstatě můžeš celý zesilovač odepsat, protože onen integrovaný obvod se sice sehnat dá, ale za cenu dvou až tří kusů funkčních AZS223.... zkus si třeba cvičně sehnat jakoby "prachobyčejný" operák M5220P. Těžce narazíš...
Teslu opravím a upravím zcela běžně dostupným evropským materiálem, dokonce si troufnu tvrdit, že lze poměrně snadno sehnat za pár šupů materiál originální.
Ano, já vím, že AZS223 nevypadá tak honosně jako některé aparáty od Pioneeru, Onkya, Denonu a dalších renomovaných značek. Ale honosně nevypadá ani NAD a jako jejich servisák si troufnu tvrdit, že jsou konstrukčně i zvukově někde úplně jinde - dále - než ony výše jmenované renomované značky.
Netřeba zatracovat Teslu, jen je třeba si uvědomit, že ty přístroje byly vyráběny v době, kdy se tu plánovalo na pět let dopředu a pokud něco subdodavatel nesplnil, ho vno se stalo, ale výrobce musel chybějící součástku něčím nahradit. Z toho je potřeba vycházet při opravách a úpravách - ani takový Jiří Janda neměl neomezené možnosti a byly doby, kdy se i v nejkvalitnějším Transiwattu - TW600CD - objevily hovňáky, nebo jiný podřadný materiál. Pokud výrobce chtěl něco vyrobit, dodat na trh a vydělat, tak neměl jinou možnost.
Vy mladí víte prdlajs o tom, jak to tady chodilo se součástkami v 70. a 80. letech...kdy se stály fronty v Tesle na obyčejný elyt 5G/50V, na KD503, na mosfety, na lepší svitkové kondenzátory a podobně. Buďte rádi, že máte dneska možnost si přes půl světa objednat po internetu jakoukoli součástku, kterou Vám dovezou třeba z USA až ke dveřím. Ale jsou věci, víceméně jednoúčelové náhradní díly - jak jsem psal výše - které nekoupíte už nikde, kdybyste platili zlatem.
Ano, některé Tesly vůbec neměly spatřit světlo světa, ale AZS222-223 k nim nepatří. Po drobných úpravách jsou zvukově srovnatelné s daleko dražšími přístroji, samozřejmě až na výkon, který z několika důvodů nelze přelézt přes cca 2x50W - ale řekněte mi, kolik procent z Vás má možnost bourat barák dvakrát sto watty? Já tu možnost mám, ale jenom jeden den a dalších 14 dní se se mnou nikdo nebaví a nezdraví mě.....

Web

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Na M5220P a podobný v SIL8 si udělej Leoši redukci na smd brouky.

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Jedinou výhodou zesů AZS... je nízká cena (někdy) a opravitelnost, jinak snad nic... Pokud vím tak ten uplný tuning vyjde i na několik tisíc a to už se vyplatí koupit něco takového:

http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=13743

Web

(upravil voltik 9. 7. 2011 20:22)

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

reebe z toho mi vyplývá, že je výhodnější místo AZS222 (3) sehnat AZS220ku. Do ní dodělat ( E: respektive přesadit propojky za TC20x ) fyziologii za pár kaček a mám, i podle ohlasů Leoše, zvukově nejlíp hrající zes od Tesly , ne ?
Bohužel ten se však nikde moc nevyskytuje . Já mam 2,kdyby někdo chtěl jeden, sem ochotnej ho pustit

Jeho docela dost velkou nevýhodou je však design a velikost > 42

Web

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Ty jsi pokud vím fanda Tesly, takže klidně zkoušej i jiné jejich stroje.. smile

Web

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

zkuušel bych, shánim nějaký tesla rádio v rozměru 42. Teď mám 3606 Hi-Fi, ale jak mi nepasuje do sestavy, nelíbí se mi i přes ty dobrý parametry.

A dost off topic příspěvků smile

Web

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Voltiku, sháněj tuner Tesla ST100. Ten by podle mého křivého oka mohl mít šířku 42-43. Když ho místo mahagonové dýhy stříkneš na černo, bude ti pasovat i k takové AZS223. ST100 má parametry ještě lepší než 3606A, 814A, 816A, na kus drátu hraje prakticky všechno a to ve stereu.

Web

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Diky Sinclair, takéto niečo som potreboval počuť, pretože k AZS 22x a MC9xx nič presne nepasuje sad

Web

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Stříkat na černo... já už asi dva roky sháním nějaký pěkný kousek k MUSIC 30 a tady se dělají takové zvěrstva smile . Na Aukru je většinou nějaký otlučený šrot.

Web

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Ty aby sis nerýpl smile
ST100-vku dnes pravděpodobně jen tak neseženeš a když jo, tak řádně rozdrbanou, že na ni nechytíš nic ani na AM...
Zkus dát poptávku na knihu vzkazů-bazar na radiojournal.cz, třeba se někdo bude chtít tak skvělého tuneru zbavit. Ona je totiž ST100 přímo rozměrově dělaná k MUSIC30 Stereo, alespoň tak mi to připadá, akorát prodleva mezi výrobami obou přístrojů byla taková, že se jim nepodařilo dodržet aspoň stejné hmatníky tlačítek, Music má plastové obdélníkové v barvě slonové kosti a ST100 už má Isostaty se stříbrnými kulatými tlačítky jako např. MUSIC 70-130.
A k Musicu 30 stereo se blbě shánějí protikusy k výstupům 230V, já jsem je sháněl snad rok a zaplatil jsem za ně nechutné peníze...

Web

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Právě, ono to k té MUSIC 30 pěkně pasuje, podle mě to tak bylo myšleno. Rád bych si někdy dal dohromady sestavu MUSIC 30, ST100, B43, NC410, ARS815 a případně televize Tesla Cavallo, která k tomu designově pasuje. Zatím mám jen zesík a bedny... Jinak ty protikusy taky nemám a hodily by se, ale nikdy jsem je ani jen neviděl. Nedělám si iluze, že by se to dalo sehnat.
Omlouvám se za OT.

Web

(upravil voltik 11. 7. 2011 23:03)

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Leoši a nic jinýho v tomhle rozměru a černé opravdu není ?

Tohle rádio jsem viděl na aukru snad dvakrát, ale tak snad ho někde seženu.


DeadMAN: Tak tak, mám TW140, MC911, Etu CD482 ( šetřím tím MC911ku ) a AZS225 v sestavě a rádio ne a ne sehnat

http://www.volta.estranky.cz/img/origin … tualne.jpg nějak takhle. Reprobedny RS338 čekají již bez koženky na repas a na foce chybí MC911ka

Web

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Peco, B43 Ti mohu nabídnout. Zkoušel jsem ho jen mechanicky, běží tiše, spojky prokluzují tak, jak mají, normálně přehrává, ale nezkoušel jsem nic nahrávat. Mně je k ničemu, takže když nabídneš nějakou tu stovku, je tvůj. Vím, že B43 je svým způsobem unikát jak mechanicky, tak elektricky, je to vlastně jediný magnetofon z řady B4 a B5, který měl rychlost 19. Škoda, že ses neozval dřív, chodící Cavallo překáželo na půdě a NC410 jsem před cca rokem prodal za pětistovku. Měl jsem i zesilovač Supraphon ZC20, ten jsem dal ale pryč, protože to byl šumící šmejd.

Web

(upravil danhard 12. 7. 2011 18:47)

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

sinclair napsal:

ST100-vku dnes pravděpodobně jen tak neseženeš a když jo, tak řádně rozdrbanou, že na ni nechytíš nic ani na AM...

Leoši, to dobře ani nemůže, ST100 byla jen na FM pásmo big_smile

Já mám SP201, tam je to designově sladěný smile Ještě před 20. léty jsem na ni hrál, akorát jsem si upravil další vstup na magič, stačilo k přenosce přimáčknout DV.

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Asi jsem si to splet s SP201 /810A/....

Web

(upravil Kytka 27. 4. 2012 22:34)

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

danhard napsal:
sinclair napsal:

Izopropylalkohol je na hovno, navíc je v něm určité procento vody, tak jako v normálním etylalkoholu, třeba i 96%. Ty čtyři procenta jsou právě ta voda, která tam zůstane, kdežto trichloretylen se odpaří naprosto beze zbytku.

Toto je prosím kravina !

Do 12,1% vody v izopropylalkoholu je to azeotropní směs, která se odpařuje dohromady.
Takže nezůstává žádná voda, naopak do tohoto obsahu vody to vlhkost odebírá.

Technický líh vodu po destilaci obsahuje a to o něco více než azeotropní směs (tady je azeotrop do 4,4% vody).
Ani 99,9% bezvodým lihem ale akryláty (plexisklo) čistit nesmíte, jelikož do něj proniká, botná a po vyschnutí se utvoří prasklinky.

Ježíši já sem naprostý idiot.. mad Tohlecto si bohužel opakuji už druhý den a jen tak mě to asi nepustí. Na naprosto nádherný panenský kryt gramofonu, jenom trošku olepený od nálepky-sem ve své blbosti a nevědomosti šáhnul lihem a takhle to přesně bohužel dopadlo.

http://img217.imageshack.us/img217/3149/snmek084.jpg

Škoda jen, že sem si nějaké info nezjistil dříve. Budiž ponaučení i pro ostatní.

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

cože? takhle ten kryt rozpraská lihem ?


To sem teda vůbec netušil

Web

Příspěvky [221 až 240 z 457]

  Stránky: ««« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 23 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£