Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Ostatní technika » Přestavba CD playeru

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: Přestavba CD playeru

Mám tu vyřazenej starší přehrávač od Technicse, kterej má v čudu laser. Ten by se snad dal sehnat, ale hlavní problém u týhle mašiny je převodník, ze kterýho leze fakt mizernej zvuk. Existuje nějaká možná náhrada za přijatelnou cenu? Nebo druhá možnost - dá se z přehrávače nějakým inteligentním způsobem vytáhnout digitální výstup, když z výroby ho neměl? Mám totiž externí DAC a tí by se to taky dalo řešit. Já vím, že by to chtělo schéma, ale to zatím nemám - hledám. Je to model SL-PG460a.

Re: Přestavba CD playeru

Nejjednodušší bude prodej na aukru a koupě něčeho použitelnějšího tamtéž.

Někdy lze digital out snadno přibastlit (často jen osadit chybějící součástky na desku - je stejná pro X modelů v řadě), jindy to nejde, protže použitý čipset zkrátka potřebný výstup nemá.

Web

Re: Přestavba CD playeru

To ani ne, já už novej přehrávač mám, jen jsem tohle nechtěl házet vyloženě do popelnice smile
No tak uvidím až seženu nějaký to schéma.

(upravil sinclair 9. 5. 2009 10:30)

Re: Přestavba CD playeru

Mám takový matný pocit, že na tom zvuku se dost podepisují výstupní NJM4556, nikoliv DACan. Alespoň u SL-PG470 tomu tak bylo. Už po výměně za obyčejnou /ale značkovou/ NJM4580 to bylo, jak když vlítne do obýváku vichřice. Nic dalšího jsem tam už nedával, jen jsem zpřeházel všechny zdrojové a blokovací elyty za KMF-LXY-LXZ.
Konkrétně na tom modelu 470 se mi líbí fantasticky tichá mechanika, kdy ani sluchem nepostřehnete, že se hýbe šuplík. Optiku jsem měnil také. Myslím, že nic ze čtyřkové řady Digital Out nemělo, alespoň model 440 a můj jej nemají a na desce s ním nebylo ani počítáno, mám pocit, že Digital Out měla až pětková řada.

Web

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Ostatní technika » Přestavba CD playeru

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£