Téma: Heco Victa 500 MTM - prestavba na TM - 18W8531g00 + BlieSMa T25-S@WG
Takze takova jedna, mozna, zajimava prestavba fujtajblovych, komercnich MTM v docela peknych skeletech z MDF (ok, sila steny jen 15mm...) na neco, co by uz nemuselo byt uplne marne.
Jelikoz se ke mne, tak trochu nahodou, tyto bedny dostaly za celkem solidni peniz, a zaroven mam tento typ subtilnich sloupku rad, jsem se rozhodl, ze jim dam druhou sanci. Po konzultaci s Kocourem (za coz Petrovi jeste jednou dekuji) mi byl doporucen 7" stredobas od ScanSpeaku - Revelator 18W8531G00. Druhy ve hre byl Satori MW19P-8. Dle Petra je spodek se Satori takovy kulaty, uduseny, mekci..... Vrsek se zase musi delit strmeji (LR4)...
Vrsek byl pro mne jasna volba - WG. Otazka ale, co do nej. Nakonec tedy padla volba na "hadrovou" BlieSMa T25-S. WG se budou muset vyzkusit na par prototypech, na webu jsem zatim nic pro tuto "levnou" BlieSMu nenasel.
Mechanika: na CNC se udela nove, pridane celo, ve kterem budou zapusteny jak WG, tak 18W. Zadne designove orgie, viz priloha.
Objem bedny, tak jak je, je cca 35L. Dle Petra ma 18W rad objemy kolem 25L - urcite nejprve vyzkousim puvodni objem. V pripade "rozplyzlych" spodku se pujde s objemem dolu. Jelikoz tydle bedynky si zrejme necham (nez je ze mne nekdo opet vymami , nikam to nebudu tlacit a dam tomu cas a prostor.
Cena menicu uz neni uplne mala (zhruba 710 € - 22.6.2023), celkove by se cena teto (pre)stavby mela pohybovat kolem 30000,- (vcetne porizeni puvodnich beden).
Edit: na fotce nejsou ty moje konkretni Heco bedny - fotka z netu.