Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » OSB desky

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 25]

Téma: OSB desky

Ahoj,chci se zeptat,zda už z toho někdo stavěl.U nás na stavbě jsem ty desky zkoumal a vypadá to dost dobře,jsou dosti pevný oproti dřevotřísce,jsou lehký a dělají se vlhkuodolné.

viz třeba tu http://www.stavebninynejlevneji.cz/inde … cts_id=125

Re: OSB desky

o kolik je levnější než MDF či překližka? musíš tobrát také z jiného pohledu. když ušetříš na dřevu, tak zase budeš mít práci s povrchovkou, pokud by to bylo na doma.

Web

Re: OSB desky

Staval z toho drobek na repromaniii

(upravil Lukáš33 7. 4. 2009 21:17)

Re: OSB desky

Ne je to na profi,proto píši v profi sekci.A bylo vby zajímavé to dát jenom do černé barvy a nechat to hrbolaté.

Re: OSB desky

Osobne by som nestaval OSB bedne, OSB sa rada drolí. Preglejka je overená istota.

(upravil Lukáš33 8. 4. 2009 20:39)

Re: OSB desky

Drolí?Z toho,co jsem viděl na stavbě,by to bylo super,A nejni to skoro stejné jako překližka?,mám dojem,že se to lisuje i stejným pojivem.Prostě jsem na proužku cca 20cm * 50cm skákal jak prdlej a nic,byla to síla 22mm a samozřejmě jsem na tom nejančil jen tak,měl jsem to opřený.Ono před lety,když jsem to vyděl,tak nic moc,ale ted maj asi lepší technologie.
Jak se říká,zahulíme,uvidíme.

(upravil lada 10. 4. 2009 12:13)

Re: OSB desky

V německých hifi časopisech (někde je tu hromada starších odkazů pro stažení) z OSB staví jak na běžícím pásu. Pokud vyhoví vzhledově natřené bezbarvým lakem nebo barvou, případně bude koberec, je to OK, nějaké kytování je pochopitelně nesmysl.

Drolení je blbost. Po lehkém přebroušení a nalakování to může být finální úprava podlahy v nenáročném interiéru, normálně se na tom dá klouzat. V surovém stavu by se mohl zatrhávat textil nebo zadírat třísky, ale drolení fakt ne.

Re: OSB desky

Nekdo mi rikal, ze OSB neni v plose vzduchotesna. Co je na tom pravdy nevim. Kazdopadne tak jako tak to spravi silnejsi lak zevnitr.

Re: OSB desky

OSBčko má dobrý mechanický vlastnosti, proto se používá ve stavařině. Supluje překližku s výhodou, že při výrobě se používá odpad. U beden bude určitě příšernej problém s povrchovkou. Ale jestli navrch půjde nějakej koberec, tak bych se toho nebál. Já bych primárně stavěl z MDF nabo DTD, ale jestli k tomu máš za levno přístup a nechceš mít finál v laku nebo barvěna vysokej lesk, tak je to myslím v poho.
Vzduchotěsný to bejt musí. Vždyť jsou to kusy dřeva slepený do sebe a slisovaný pod příšerným tlakem.

Re: OSB desky

OSB desky jsou pojený jakousi pryskyřicí a narozdíl od dřevotřísky která do sebe velmi ráda natáhne vodu, tak OSB vodu nesaje. A když tak velice minimálně. Vždyť se z toho stavěj baráky. Nenatřená vydrží v exteriéru rok. Počítám ale, že asi né rok na přímým dešti. Mě se ale moc nelíbí otřepy vzniklé při řezání. Na rozích se často stává, že se ti odloupnou kousky třísek. Jinak 22 mm by mohla být ok.

(upravil juras99 28. 4. 2009 10:59)

Re: OSB desky

Zásadním problémem OSB je podle mě menší hustota a o nenasákovosti si nechte zdát. Nedávno jsem z toho dělal v baráku podlahy a taky mě napadlo to použít na stavbu beden, ale po zkušenostech ani náhodou. Šroubovaný spoj natupo toho moc nevydrží, deska se navíc ráda rozštípne (i po předvrtání), nenasákavá je pouze plocha, v místě řezu saje jako houba a z 22 mm máte nakraji rázem 30. Podle mě na stavbu beden horší než DTD. Je to fakt spíše pro stavební účely, trošku to supluje blahé paměti heraklit.

Re: OSB desky

humus ... a z toho dělat profi ?  !!
preferuji laťovku ..potom překlížka ..jinak nic !

Re: OSB desky

No vidite, panove... a ja s timhle materialem zase mam zkusenosti velmi dobre. Ono je hlavne potreba vecet, co si k tomu clovek muze a co nemuze dovolit. Takze -- rezat na pasovce, rez a nerovnosti povrchu srovnat nejlepe dvouslozkovym tmelem, zabrousit. Vruty do toho nepatri, ale bajecne se to spojuje kolicky a po prelakovani transparentnim lakem to ma i velmi zajimavou texturu.

Re: OSB desky

Už jsem na tom zapracoval,hezky se s tím dělá,použij jsem sice 25mm,ale připadá mi to vahou jako 18 DTD.

Re: OSB desky

Já bych v tomto materiálu asi taky nehledal nějaký svinstva. Ortodoxní překližkáře asi nepřemluvím..Asi bude mnohem kultivovanější než ty mletý sračky v dřevotřísce. Vyzkouším to a uvidíme...Chci z toho postavit 15"+1,5 na PA..Myslím, že to musí být jen o kousek horší, než svatá překližka..

Web

Re: OSB desky

Ale nestav z 25mm jako já:)Ted ty bedny natírám a vypydá to dooobře,celý je to tuhý jak kámen.

(upravil Lukáš33 2. 7. 2009 19:02)

Re: OSB desky

Finální podoba.Akorát nejsou ještě přidělané pořádně mřížky.

http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1079_dsc06288.jpg http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1079_dsc06289.jpg http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1079_dsc06290.jpg http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1079_dsc06294.jpg

Re: OSB desky

Co ? To? Je ?  Struktůra"  ?
danda.: udělej si cvičně jednu bednu z OSB a jednu z laťovky, posuď jak se s kterým materiálem pracuje ,třkrát to odnes do kultůráku a zpátky ( myslím, třeba z auta)  a  pa si k tomu udělej druhou ,která bude podle poznatků ta lepší .

(upravil Lukáš33 3. 7. 2009 10:25)

Re: OSB desky

Na fotce to je nic moc,ale ve sutečnosti docela v poho.Jo a už jsem měl tu čest je nosit a mě to nedělá problémy si vzít do každé ruky jednu.Stejně jdou na instalaci,jen ojediněle je budu sundávat.Později do nich chci lepší basáky,tyhle jsou těžký jako krá.. a zas tak moc nehrajou-moc velká absence basú.Jinak jsem je zkoušel a bylo to prý slyšet po celé vesnici a to jsem je měl namířené ven.

Ted jsem je vážil a nato,že je to z 25mm OSB a je v tom těžkej reproň,tak každá má 31kg.

Re: OSB desky

Ake tam mas osadene repraky?

Příspěvky [1 až 20 z 25]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » PA a zvukařina » OSB desky

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£