(upravil Stowik 14. 2. 2024 19:41)

Téma: 3 desky v 1 - jak na to?

Jak si nechat vyrobit víc desek v jedné?

Protože budu potřebovat 3 desky a všechny se mi vejdou do 100x100mm, tedy bych měl vše za jednu cenu.
Napadlo mi vyskládat si řadu 1mm otvorů s rozestupem 0,5mm a výsledné desky si "odtrhnout" jako známku.

Vygooglil jsem ale informaci, že by to mělo jít nechat vyfrézovat 'V' drážku ve vrstvě dimension a pak jednoduše zlomit. Ale vůec ntuším jak na to, s programem začínám. Jak to hlavně spolehlivě udělat v EasyEDA? Tohle jsou moje první desky v něm navržené a bude to vůbec první objednávka do výroby, tak to nechci podělat, nerad bych to nakonec pižlal pilkou nebo nožem

Re: 3 desky v 1 - jak na to?

Mrkni na tohle
https://jlcpcb.com/help/article/96-pcb-panelization

(upravil Stowik 13. 2. 2024 3:53)

Re: 3 desky v 1 - jak na to?

Díky.

Re: 3 desky v 1 - jak na to?

Natrefil jsem na Gerber Panelizer od This Is Not Rocket Science. Jednoduchý, rychlý ... ale zatím jsem ještě nenašel odvahu to objednat.

https://i.postimg.cc/Cz4Xdwzs/Prepinac-zdroj-vstup-Combined-Bottom.png

(upravil kaed 19. 2. 2024 0:40)

Re: 3 desky v 1 - jak na to?

funguje, stačí omrknout v gerbervieveru třeba na jlcpcb. A funguje to jenom na voknech. Spíš bych měl problém dát dohromady BOM a pozice pro osazení smd součástek, když takhle složím gerbery. Ale kicad by na to měl mít nějakej plugin.
V drážka taky funguje, otázka je v čem to narhuješ, abych tě nenaváděl na nějaký blbiny.  Ale V drážka jedině přes celou desku, tj to kratší na obrázku svisle by muselo být vyfrézovaný.
Panelizace u jlcpcb funguje taky, ale to jsem zatím dycky použil jenom na stejný desky. Pak to přišlo nadrážkovaný a stačilo rozlánmat v prstech. Tam potom není problém ani osazování...
P.S. kdo jednou zkusil nechat si SMD osadit, už nechce jinak smile Ale ty máš desky na klasiku, tak to ber jako tip pro další vývoj...

(upravil Stowik 19. 2. 2024 1:36)

Re: 3 desky v 1 - jak na to?

Díky za poznatky.
Dělám to v EasyEDA.
Kicad jsem nainstaloval právě kvůli tomu Kikit rozšíření, ale bohužel se mi to rozšíření nepovedlo nainstalovat a to ani přes řádek "pip install kikit". Ani mi to nějak nemrzí, protože oproti Gerber panelizeru je to celkem složitý a pracný. Soudím tedy jen dle videí na youtubu.

Na jlcpcb jsem gerber nahrál a vlastně prošel objednávku až k adrese. Co se gerberu týká tak se to zdá být v pořádku, ale nejsem si ještě jistý, že to je "hlavně" rozměrově v pořádku a matroš co mám se mi tam vejde. Takže měřím, kontroluju, dolaďuju ...

PS: další vývoj si nemyslím, že nastane (i když mi to baví) ... vlastně mi ani nenapadá co dál bastlit.

Re: 3 desky v 1 - jak na to?

Tak mi jlcpcb tuhle dvouvrstvou
https://i.postimg.cc/qNFYfFpM/Zdroj-vstupy-Combined-Top.png

vzalo bez problémů, ale tuhle čtyřvrstvou ne
https://i.postimg.cc/ZB8DdKpC/Predzes-ovl-Combined-Top.png
po kontrole přišlo

Dear Stowik,



Thanks for placing your order on JLCPCB.COM.

You need to pay additional 31.43 for your order. Gerber-Predzes-ovl_Y17【7254113A_Y17】

Reason:

1.The order info shows that there is only one design , but actually, there are 3 different designs in your file, so there will be an extra cost for it if you want to make it as show in your file.Please kindly choose the correct designs when you place your order next time.

Please note that this batch order won’t be put into production if funds have not been received.

Čtyřvrstvá je ta velká deska, ty menší jsou nastavené na 4 vrstvy, ale ve skutečnosti jsou použity jen 2 vrstvy. Napadá mi i u těch menších do každé vrstvy dát některý ze spojů.

Má někdo s tím zkušenost?

(upravil Wili 26. 3. 2024 9:39)

Re: 3 desky v 1 - jak na to?

Ano mam a je nahoda ze ti to prvykrat preslo. Niekedy sa stane ze prizmuria oko a vezmu to, ale v 90% pripadoch treba platit extra. Pri objednavke musis naklikat panel by customer a zakliknut spravny number of designs. Cenovo to vyjde podobne ako objednavat separatne dosky.

Na co to je dobre opytas sa, no ked chces napr vsetky aj male dosticky v enigu, tak platis jeden enig a nie 4

Ja pouzivam 0,7mm vrtanie a 1mm rozostup, medzeru 3mm a kreslim manualne. Ten gerber panel tool mi pri zlozitych doskach nefungoval

Re: 3 desky v 1 - jak na to?

A kdyby tam přidal ty 2 vrstvy, ať je vše 4vrstva, tak je to OK jako jeden design ? Pokud ne, pak je zbytečný se drbat s mousebitama, když to stejně cáluješ extra.

Re: 3 desky v 1 - jak na to?

Wili
Já si myslel, že jsem tu metodu s otvory zahlíd u Tebe, ale následně už nedokázal najít, když jsem to potřeboval.

Separátně desky zvlášť by mi vyšli $2 + $2 + $7. Ovšem panel by customer a diferent design $60,53.
https://i.postimg.cc/HJdNX0P1/Panel-by-customer-3design.png

Ten panelizer mi taky zlobil, pak jsem přišel na to, že chce ke stranám kde jsou mousebites mít rozměr na celé mm, žádné desetinky ... a nejlépe 2mm mezi deskama.

Otvory 0,7mm dáš přes celou šíři desek, nebo i přerušuješ jejich řadu? Napadlo mi totiž tu řadu přerušit a celé to spolu "prolejt" GND. Stejně se to odlomí.


DJ_Rix
Mám všechny 3 desky 4 vrstvé. Udělal jsem to tak proto, že když ty menší byly 2 vrstvy, identifikovalo mi to jako celé 2 vrstvu. Tedy nastavené jsou všechny na 4 vrstvy a identifikace gerberu prošla jako 4 vrstvá deska. Jen ty dvě menší desky ve vnitřních vrstvách nemají žádné spoje.