Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 9)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač LVA202

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 ... 9 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 165]

Re: Zesilovač LVA202

Dej tu vědět, až bude objednání aktuální, možná bych se taky přidal.

Re: Zesilovač LVA202

Vasi, jaký je rozměr desky plošného spoje ?

(upravil Vasi 25. 2. 2011 19:09)

Re: Zesilovač LVA202

Hippo007: před objednáním dám vědět....

Betaron: rozměr plošného spoje je 225x100 mm.

Web

Re: Zesilovač LVA202

Hlásím se o 2ks smile

Re: Zesilovač LVA202

Zvládl by LVA202 napájecí napětí +/-65V ??, mám totiž k dispozici takový toroid..

Re: Zesilovač LVA202

Ahoj, předběžně bych měl taky zájem o DPS na tento zesilovač.

(upravil Vasi 12. 2. 2011 16:52)

Re: Zesilovač LVA202

Napájení +/-65V do 8 ohmů by měl bezproblémově zvládnout. Mimo diferenční zesilovač jsou všechny tranzistory dimenzovány na Uce >150V. A v diferenčním zesilovači je zdroj napětí, kondenzátory v napájení jsou na 100V.... (pro využívání plného výkonu bych se jen možná přikláněl k použití koncových tranzistorů MJL).
Při takovém napájení odhaduju výkon kolem 150W/8.

http://www.levex.wz.cz/lva202/LVA202r2_osaz.png

Web

Re: Zesilovač LVA202

Cena je v pohodě..

(upravil sinclair 12. 2. 2011 17:05)

Re: Zesilovač LVA202

Nicméně mi to přes všechnu snahu připadá jako inspirace Dudkem. Je mi jasný, že v dnešní době a v analogu už toho moc nového vymyslet nejde. Vasiho ctí alespoň to, že to tady netlačí lidem do hlav jako Quart, který už odsud konečně vypad, když mu tady kšeftová pšenka nekvetla...
Pokud tam nebudou hranolky, tak chladič bude muset být na takový výkon /300-4/ poměrně vysoký - deska je široká 100mm, musí zůstat nějaká rezerva na krytování, ale stejně bude celkově zesilovač vycházet dost vysoký, minimálně 120mm.
Vasi, nepřeháněj to s tou rychlostí. Jednou se někomu může stát, že mu shoří výškáč v bedně a v tom momentu pojede ten zesilovač do pěkně prudké kapacitní zátěže, což si každý zes nenechá líbit. Čuměl bys, jakou rychlostí hoří třeba QSCčka řady GX, pokud shoří driver v bedně...
Minimálně bych udělal to, že interní šířku pásma bych nechal jak je, ale vstupní integrační článek bych dal dvojitý /12dB-okt/ a řezaný na cca 300kHz.
Ověř si ještě, jak se chovají nadproudovky při tvrdé kapacitní zátěži, třeba 4uF paralelně s 4R odporem. Aniž bych Tě chtěl poučovat, tak každý zesilovač musí snést prakticky jakýkoli pracovní režim, například práci do kapacitní a komplexní zátěže, do výstupního transformátoru atd. Pak teprve lze považovat zesilovač za dokončený a spolehlivý.

Web

Re: Zesilovač LVA202

Inspirace Dudkem tam samozřejmě je, nebudu říkat že ne, alespoň vzhled. Topologie je v něčem podobná.  Jak píšeš, moc nového už se vymyslet nedá. Já jen rád vymýšlím vždy vše po svým (i když už je to vymyšlené) a celý zesilovač stavím hlavně pro své domácí užití, nikoho nenutím desky kupovat.
Výkon NEBUDE nikdy větší než 200W, ať už do 4 nebo do 8 ohmů.
Ano, bude to tak - celkově bude zesilovač poměrně rychlý (to bude prostě vlastnost tohoto zesilovače, jinak bych tam necpal tak rychlý tranzistory), ale šířka pásma bude omezena vstupním členem.
Trefils to poměrně přesně, těch nadproudovek se trochu bojím. Třeba já tento zesilovač budu používat jen v bytových prostorech, tudíž tam budou nadproudovky jen na ozdobu. Doposud jsem je NIKDY nepoužil - raději zesilovač předimenzuju. V mým případě budu při dvou párech koncových tranzistorů využívat cca 100W/8.
K té kombinaci zátěže R+C si myslím své, ale komplexní zátěž podobající se repro výhybce schvaluju....

Web

Re: Zesilovač LVA202

Proč nepoužít inspiraci Dudkem když je to výborné řešení..

(upravil Vasi 24. 2. 2011 17:13)

Re: Zesilovač LVA202

Tak, právě jsem dokončil export dat pro objednání plošných spojů pro LVA202 (parametry DPS budou takové jak již jsem psal a bez potisku)
- nahlášení zájemců zatím beru jen jako informativní, abych věděl, kolik kusů přibližně objednat
- co jsem to tu tak počítal, tak když objednám v první (možná poslední) várce 20ks tak by to mělo vyjít a možná i pár kusů zbýt
- termín výroby bude 4 týdny, takže docela času dost (objednávku odešlu tento nebo příští týden)
- po dokončení výroby modul nejprve osadím a odzkouším, pak teprve začnu plošné spoje nabízet (přednost mají zde nahlášení dle pořadí)

To je asi tak vše. Shrnu to takto, nevyplatí se mi dělat 2ks plošných spojů, radši něco připlatím a budu jich mít daleko více i kdyby mi to mělo ležet doma smile

Web

Re: Zesilovač LVA202

Vasi, rezervuj mi prosím 2 kusy.

Re: Zesilovač LVA202

Vasi psal jsem v mailu, vzal bych 2 desky. Dikes

Re: Zesilovač LVA202

Hlásím se taky o 2ks desek.

Re: Zesilovač LVA202

Pokud bude nakonec desek dost, rád bych si to taky postavil. Přidávám se do fronty na 2 kusy.

Re: Zesilovač LVA202

Vasi, mohl by si editovat  1. příspěvěk a vypsat tam vážné zájemce a počet kusů DPS které chtějí ?

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

(upravil sinclair 25. 2. 2011 12:09)

Re: Zesilovač LVA202

Vasi, ještě s tou výrobou počkej a dej na vstup dvojitý integrační článek. Mám se zesilovači s velkou rychlostí interní struktury blbý zkušenosti, do odporů se to chová slušně, ale jakmile přijde něco nestandardního, je zle. A výstupní tlumivku bych asi udělal s větší indukčností a dvouvrstvou. Potisk je velice užitečný a stojí pár korun vzledem k celkové ceně desky. Jinak velmi pěkné červené desky umí dělat Printed i Pragoboard, i když jsou obě o kapku dražší.
Jestli budu někdy distribuovat vybraným lidem za výrobní cenu desky na BA100, BA200 a BA300, tak budou pro změnu žluté smile

Web

Re: Zesilovač LVA202

S těmi cívkami si mi Sinclaire četl myšlenky, dvouvrstvá a na stojáka smile

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

(upravil Vasi 25. 2. 2011 20:12)

Re: Zesilovač LVA202

sinclaire, o tom dvojitém vstupním filtru jsem dle tvé rady uvažoval, ale nejsem schopen ho na desku vmáčknout. Nejspíš ji o nějaké 4mm prodloužím a pak to tam možná dostanu.  Tu cívku ale už nechám tak jak je.
Původně jsem přemýšlel o červené masce, ale černá se zlatem mi bude ladit s krabicí...  BAxxx ve žlutém? To jsem snad ještě neviděl, musím si něco najít, abych věděl, jak to vypadá smile
Co se týče potisku, tak pomůže při osazování většího počtu desek, ale když někdo osadí 1ks nebo 2ks, tak už je skoro jedno, jestli mrkne na desku nebo osazovák - a mimo to se mi potisk zase až tak moc nelíbí, snad jen černý na bílé masce.

Provedeno: změněn vstupní filtr, délka desky je nyní 225mm


hcrevize se ptal:
"Už ti to hraje? Docela mě zajímá shoda parametrů v simulaci a ve skutečnosti. Dle skušeností mých a jiných to bude o cca jden řád horší oproti simulaci.
Jinak přeju co nejlepší výsledky"
odpověď:  Zkoušel jsem si nasimulovat všechny známé zesilovače (DPA,Leach,Symasym,...) a simulace se téměř shodovala se skutečným měřením...

Web

Příspěvky [41 až 60 z 165]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 ... 9 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač LVA202

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£