Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » EM 15 BASS - jake repro?

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 23]

Téma: EM 15 BASS - jake repro?

Dobrý den, chtěl bych se přeptat jaké repro doporučujete do teto konstrukce. Já se osobně přikláním k 15PS76, ale rad bych nazor od odbornika. Dale bych se chtel zeptat zda je to dobra konstrukce a zda je lepsi davat do takovych konstrukci spise 4ohm nebo 8ohm.

viz http://www.repromania.net/projekty-pa/s … -15-lf.php

dekuji za informace

Re: EM 15 BASS - jake repro?

15PS76 by tam moh byt, akorat je v prodencu snad momentalne nemaji.
Lepsi je davat 8ohm, 4 ohm neprinesou teoreticke navyseni o 3dB.

Re: EM 15 BASS - jake repro?

teoreticke nebo slyšitelné? nějak teď nerozumin...
predpokladal jsem, ze repro 8ohm a zesilovac 8ohm je stejne jako repro 4ohm a zes 4ohm pri stejnem vykonu...

Re: EM 15 BASS - jake repro?

No obvykle se podobna otazka tyka toho, ze mam zesik, ktery umi napr. 500W/8ohm a 900W/4ohm - takze se na prvni pohled zda, ze mi 4ohm repro bude hrat mnohem vic, protoze pojede na 900W, ale diky termicke kompresi a dalsim ztratam je rozdil mnohem mensi...

Re: EM 15 BASS - jake repro?

o EM15Bass jsou na prodencu slušné a vyčerpávající informace v diskusi, i já jsem si něco vyslechnul od pár uživatelů a i ušima smile

Pokud máš peníze, ber spíš BC 15PL100, lidé si to opravdu chválej. Pokud ne, tak tím PSkem se to taky zdárně obsazuje, a pracoje to tam lépe než Eminence.

Re: EM 15 BASS - jake repro?

no tak nejak pro 15PS76 jsem se rozhodl, protoze se vyrabi i v 4ohmove verzi....

mam tedy tento bass postavit jako 8ohm a k nemu dat 8ohm zes. (ktery tedy nemam)
nebo postavit to se 4ohm repro a pripojit na 4ohm zes. ktery mam

pokud by to bylo lepsi na 8ohm asi vemu tu 15PL100, protoze o penize mi zase tak moc nejde, spise o vyslednou kvalitu

Re: EM 15 BASS - jake repro?

No pokud mas penize ber 15PL100, urcite.

Je obvykle tyhle mensi suby pouzivat po parech nebo vic, takze prave byva obvykle mit 4ks 8ohm, a zivit je jednim zesem do 4ohm stereo.

Re: EM 15 BASS - jake repro?

mit dva pary je zvyk nebo je to kvuli tomu, ze je mensi, tudiz ma kratsi zvukovod a mensi citlivost na nizkych kmitoctech? Jde mi o to, ze potrebuji posilit aparat o bedny na nizke kmitocty, bassreflexy jiz mam, ale venku pro tak 200 a vice lidi to jiz neni ono. A tyto mi zaujaly malou velikosti a jednoduchosti konstrukce. Pokud mam mit ale po dvou na kazde strane tak bych asi sel do jedne vetsi bedny, ktera zahraje jako dve EM15BASS

Re: EM 15 BASS - jake repro?

Tak to se pleteš, basreflexy hrají ze všech profi beden velmi nízko, EM15Bass tak dolů ani nenatáhneš. Nekecej, dvě stovky lidí zatlučeš do země i obyčejným přímotopem, co to máš za bedny a kolik? Čím je budíš? Jak a kde to dělíš? Co ti na nich vadí? Že končí na 40 Hz? Chceš EM15 nahradit nynější basy nebo je používat vedle sebe každé pro určité pásmo? Rozepiš se, určitě ti někdo ze zdejších borců rád poradí

Re: EM 15 BASS - jake repro?

No to je tezka otazka - em15bass je mala bedna, a z toho plyne, ze dolu moc nejde, nekde na netu je ke stazeni jeji mereni a tam je videt, ze maxima citlivosti dosahuje az za 150Hz, tj. tam kde se nepouziva...
Zdvojenim se da dosahnout urciteho posunu dolu.
Obecne jestli bude hrat vic 1ks napr. 186horn nebo 2ks em15bass je dost tezka otazka, nevim nemel jsem moznost primo porovnat...

A taky musis pocitat s tim, ze pokud budes kombinovat BR bedny s nejakyma hornama, potrebujes dva nezavisle signaly na sub, ktere budou mit ruzny delay, pripadne fazi, jinak se muze stat, ze to vic hrat nebude, protoze se to bude odcitat.

Re: EM 15 BASS - jake repro?

hm, myslej jsem, ze nepujdou jen tak pouzivat spolecne s bassreflexem kvuli fazovemu posunu...
bassreflexy mam stavene podle nejakeho starsiho navrhu. Je to ACakustika 600, nevim jake tento repro mel drive oznaceni, nema stitek. je to repro s magnetem, ze ktereho koukaji 4x srouby M6 s matickou, lity kos.

Re: EM 15 BASS - jake repro?

Cinochlist, predtým to bola Tesla...

Web

Re: EM 15 BASS - jake repro?

ze by Tesla ARO 9808? Kdyz jsem tyto reproduktory pred peti lety kupoval, myslel jsem ze v tom bude hacek

Re: EM 15 BASS - jake repro?

to máš tyhle 600?
http://www.ac-akustika.cz/produkty/item … t-600b.htm
a čím to krmíš? kolik jich máš? jak to dělíš?

Dřív jsem jim fandil, ale poslední dobou se mi ta firma až tak nelíbí... no nevím, to je jedno. Proti AC samozřejmě nic nemám, ale konkurenceschopnost jejich reproduktorů začíná být diskutabilní, i když jejich nové modely jsem neslyšel, nevím a koukám, že mají i nové stránky. Možná by stálo za to uvažovat nad přeosazením, příp. stavbou nových. Reproduktory na úrovni vyrábí firmy jako beyma, RCF, Precision Devices nebo 18 sound.

Re: EM 15 BASS - jake repro?

no to neni on...

ted jsem trochu patral a nasel podobnou fotku toho meho, ale ten muj ma sirsi magnet a sirsi kos v oblasti montaznich otvoru, tvori takovy dosti velky nalitek a ma pouze ctyri diry na srouby

http://www.repromania.net/fotografie/projekty-hifi/sub-tesla-aro-9408/sub-15-tesla-aro-9408-12.jpg

Re: EM 15 BASS - jake repro?

No jeste k tomu zes a deleni, zesilovac na ty EM15bass budu mit starsi BV Audio PA2000. Deleni mam primo na mixu DDM4000 Behringer, je to digitalni mix, tak by to snad mohlo byt OK, nebo ne?

(upravil moula 3. 2. 2009 22:04)

Re: EM 15 BASS - jake repro?

Aha, takže to je starej cimbala 15"? Leze to z tebe jak z chlupaté deky smile A co máš za zesilovač? Pokud máš třeba jen dvě basovky, pak je opravdu limitem něco kolem stovky lidí, ani ne, na větší akce jich buď budeš muset postavit více (2-4 na stranu) nebo přistoupit ke stavbě něčeho výkonnějšího a do budoucna perspektivnějšího, např. 18" nebo 21" bassreflexů s moderními reproduktory.

edit: Sorry za zpoždění. Pokud má v sobě ten mix laditelnou výhybku, je to ok, protože em15 budeš muset strmě řezat někde kolem 100 Hz, 4 kusy budou asi v pohodě...

Re: EM 15 BASS - jake repro?

zesilovace mam stare, ktere jsem delal jeste na skole. Je to EZK v mustku 1x440W na tento jeden repro, oboji tedy dvakrat.
nikdy predtim jsem to neresil, hral jsem hlavne v salech a hralo to. Ale jiz parkrat jsem jel akce venku a je to ztracene... Proto jsem si nasel EM15 o cem jsem cetl zatim chvalu a je to male na prenaseni. Ale jak jsem predpokladal, zjistuji ze bassreflex a basshorna nepujdou spolu jen tak...

Re: EM 15 BASS - jake repro?

Dnes jsou uplně jiné komponenty, a také uplně jiné poměry. Uhrát 200 lidí venku znamená dost peněz.
Z toho plyne fakt, že to může být jen víc menších beden, nebo méně větších, ale dvě bedny to neuhrajou prakticky nikdy.

k EM15Bass - aby z toho šlo něco kloudného s dostatečným rozsahem a SPL, tak tyhle bedýbky potřebujou určitě pracovat ve smečkách. Nejlépe "4-stack" čtyři kousky po hromadě - nerozdělovat na dva a dva, ale nechat raději uprostřed, jedině že by tyto smečky byly dvě.
Provedení bassreflexu umí být různé, a umí hrát hloubš a hodně, ale platí něco velmi podobného. Nemusí jich být víc aby hrály nízko, ale musí jich být víc aby hrály hodně.
Čim méně reproduktorů bude, tím větší budou ozvučnice a naopak. A dnes se to krmí tísícovkama wattů. Prostě uplně jiné poměry.
Rozhodnutí je pak dost zásadní.
Pokud to budeš bastlit, volil bych mezi 4-smečkou EM15Bass pokud se nehraje v menších interiérech, pokud ano, tak to padá. A nebo nějaké 15 v jiné bedně , popřípadě 18" v menším počtu. Do jakékoli sestavy se bude muset naprat dohromady kolem 2000W poctivého příkonu,aby z toho něco bylo.
Takže rozhoduj, kde se bude hrát, jestli to budeš nosit sám atd.

Re: EM 15 BASS - jake repro?

je mi jasne, ze hrat pro 200 lidi venku neni jen tak. Kdyz jsem psal o penezich, nebyl problem kdyz se jednalo o celkem dva kusy EM15bass. Ted kdyz jsme jiz na 4ks na stranu tedy celkem 8ks myslím jinak... Nebude lepší volit MT18sub?

Příspěvky [1 až 20 z 23]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » PA a zvukařina » EM 15 BASS - jake repro?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£