Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Ostatní technika » Aký gramofón do HIFI zostavy

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 56]

(upravil dbmax 28. 1. 2009 17:01)

Téma: Aký gramofón do HIFI zostavy

Tak,... čo by bol človek za hifista keby niet gramca doma, mám záujem si konečne zakúpiť gramec, nakoľko mám chuť už konečne popočúvať staré osvedčené LPčka, gramce idú znova do módy (((zjavne sa vyjebané mp3ky nedajú počúvať ))), tak som si robil taký základný prieskum, čo vlastne chcem a čo mám záujem, čo je dostať na trhu skladom, ako sa to všetko vyvíja, tak po poriadku:

Súčasný trh nám ponúka gramofóny triedy HIFI / DJ, alebo univerzál použitie, výrobcov je mnoho (z bežne dostupných Denon, Marantz, drahé Technicsy, krásne vypadajúce nie len dizajnovky Project, ďalej nemecký Reloop, ale také ako Numark, Xion, určo nechcem), cenový rozpočet do 6000Sk čiže 200Eur +/-50oiro

Prvý krok k výberu bude asi pohon či zvoliť s remienkovým alebo priamym pohonom, plne manuálne alebo full automatic, ďalej či to bude Hifi čiže s plastovým krytom, ktorý sa mi nepáči alebo radšej DJský bez krytu, aspoň čo som sa dočítal, pri tých DJ sú motory akurát silnejšie, ďalej typ remienka klasický rovný alebo v tvare S, samozrejme, aby sa dala kúpiť aj náhradná prenoska a podmienkou je RCA výstup, keďže bude pripojený na A/V zosilovač cez elektrónk. predzosilovač, čo som si teraz kúpil, technické parametre a manuály na webe uvádzajú len poniektorý výrobcovia, tí z tých lepších kúskov, podaktorý aj odstup S/N pohybujúc 60-75dB, takže také kúsky čo ma najviac oslovili prikladám odkazy:
http://www.notape.net/?page=product& … man=RELOOP
http://www.notape.net/?page=product& … an=MARANTZ
konkrétny model: http://www.notape.net/product/show_product/382193
http://www.notape.net/product/show_product/382196
Tie reloopy mi dávajú najväčšie sympatie, majú dosť masívnu konštrukciu celokovové telo, hore hliník, v konci aj váha tomu zodpovedá necelých 10kg, no tak vaše ctené názory ???

Web

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Já bych k tomu dodal jen asi tolik, že za 200E nelze koupit slušný DirectDrive a pokud ano, je to sprostá čína vyrobená ze sraček, bez zajištěného servisu atd. Reloop není slušná firma, potvrdí Sendy..
A musí to být nutně nový gramofon?
Dají se totiž koupit i opravdové skvosty od Technicsu, například SL-Q3 a podobné za zlomky jejich původní ceny. Spoustě lidí to doma leží totiž bez užitku, zlenivěli a zvykli si na pohodlné kompové mpsračky a nějaké elpíčka už je nebaví.

Web

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

A já bych k tomu dodal, že se musíš rozhodnout zda chceš gramofón jen proto, že "je módní" či pro kvalitní poslech LP. Je totiž velký rozdíl mezi gramofonem pro HiFi a gramofonem pro DL. To že Reloopy mají masívní konstrukci není z hlediska zvuku, ale hlavním důvodem pro robustnost DJ gramofonů je nutnost něco vydržet a pracovat za jakýchkoliv podmínek, kvalita reprodukce jde stranou, nebo již jsi byl na diskotéce s Hi-Fi zvukem ?
Za tu cenu co uvádíš se v oblasti HiFi již dají koupit velice dobré gramofóny, ale většinou audiofilně stavěné s pohonem na řemínek (Pro-ject), nebo se poohlédni na Ebay, tam se v té cenové relaci občas najdou pěkné kusy, ale problémem je někdy jejich údržba a nastavení

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Do 2 litrov kúpiš veľmi dobré gramce z tesly NC440,450, MCQ600 atď. Potom radšej investuj do kvalitnej prenosky a predzosilovača (dá sa aj lacno zbastliť).  Takáto kombinácia ti poskytne veľmi dobrý zvuk.  Výhodou takéhoto riešenia je, že na ne zoženieš prakticky všetko.

(upravil sinclair 28. 1. 2009 17:54)

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Alesko, jseš blb. Kvalita reprodukce jde stranou...
Technicsy SL-1200 jsou původně špičkové hifi gramofony a standardem mezi DJi se staly hlavně pro svůj nadstandardně silný quartzmotor, který umožňoval držet talíř v plných otáčkách i přes slipmat a s ručně zastavenou deskou a pro výborné raménko a jeho vedení.
Další mutace 1210 a verze Mark I-V se lišily jen opět zesíleným motorem a DJskou výbavou, jinak je to pořád špičkový hifi gramofon.
Vím, o čem mluvím, protože jsem ze dvou dvanáctistovek přes šest let hrál a když jsem s tím v roce 1998 definitivně sekl, jednu jsem si na památku a na normální užívání nechal. Osadil jsem do ní místo Concorda Shure V-15V a můžu ti říct, že takového odstupu hluku, jaký má ta dvanáctistovka, žádný běžný gramofon ve stejné cenové relaci nedosahuje. Používám ji běžně na kopírování desek.
DJové v těch gramofonech nepoužívají normální "hifi" vložky, protože by zakrátko bylo po nich, nejsou stavěné na hrubší zacházení, natož tak scratch. Používají vložky, které jsou tvrdší a mechanicky odolnější, ovšem to ale neznamená, že mají nějaký blbý "nehifi" zvuk, tos jen ty byl pravděpodobně v diskotékách s pitomým aparátem.

Web

(upravil Jarous 28. 1. 2009 20:45)

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Řemínkáč už nikdy !!! Co já se natrápil s kolísáním otáček, padajícím, šmatlajícím nebo vytahaným řemínkem. Jednoznačně a jedině opravdu kvalitní DD a nejlépe tangenciál. Koukni sem, tady nakoupíš slušný stroje http://www.hifi-bazar.cz/gramofony.htm za zlomek ceny. Tohle mám teď doma a maximální spokojenost http://www.thevintageknob.org/TECHNICS/SL15/SL15.html

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Tuhle nádheru jsem já blbec v roce 1990 prodal...v Tuzexu mě stála 2.100,-TK...
http://www.stereomanuals.com/vintagetec … s/slq3.htm

Web

(upravil Sendy 28. 1. 2009 22:29)

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Leoši, to je ten poloautomat, který má stejný talíř jako původní 1200/1210, optosenzory pod talířem na průměr desky, a má motorkem poháněné vybavování ramínka ? Myslím, že jsem na opravě toho ramínka před dvěma lety málem vypustil duši....

Jak se tak dívám na ceny v Hifibazaru, tak si dost fandí...

Web

(upravil sinclair 28. 1. 2009 22:57)

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Tak tak, ale plnoautomat s plným ručním ovládáním, perfektní mašina a super spolehlivá. Kupoval jsem ho tuším v roce 1981, tehdy ještě všechno bylo spolehlivé a fungovalo jak mělo, za svoje peníze dostals maximum a ještě něco navíc..

Web

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Je to ten kus, kde ručně bez toho vnitřního pohonu prostě přenosku na desku nedostaneš ? A je to ten kus, který má takové velké plastové kolo + meandr pro vybavení koncového vypnutí, zabírající s tím ozumencem pod talířem ? Mě se ty podobné mechaniky pletou... u jedné se bohužel sypou stářím 2 plastové díly a je to peklo zrepasovat.

Web

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Nee. Tady se zmáčklo tlačítko, zabzučelo to a mohl sis s tím ručně casnovat jak chtěl.

Web

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Ony ty ramínka vypadají podobně, asi si to pletu s 1310 nebo něčím podobným.

Web

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Musím potvrdit slova Sinclaira, ono se to snad ani jinak nedá smile, tenhle, jak říká skvost mám doma a jsem maximálně spokojen. Je to paráda. Koupil jsem ho od známého za 2000,-, ležel mu na skříni a neměl ho na nic. Z toho vyplývá hledat a sledovat inzeráty a radši starší smile

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

No,vzhledem k tomu,ze se dotycny jeste nevyjadril,co s tim gramcem ma vlastne v planu delat a taky kolik presne by do toho chtel vrazit,tak se primlouvam za Teslu,konkretne NC440 a NC450,oba kousky jsem mel doma a hodne jsem si s nima vyhral a kdyz si vezmete,ze jsem je koupil dohromady za nejakych 1200Kc,tak to bylo vazne hodne muziky za malo penez.Hodit tam kvalitni prenosku a nebal bych se...Navic,kdyz neco odejde,dily se daj mezi lidma jeste celkem slusne sehnat.Ja si takhle doma z totalniho vraku NC440,ktery jsem nasel u kontejneru,tvorim podle svyho vkusu celkem uchazejici masinku.Jen co bude venku lip,tak ji hodim do novyho slusivyho kabatu a bude to skvost:o)Takze imho Teslu,nebo nejakyho Technicse v pripade vetsi penezni rezervy...

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Zdavím mám dotaz má cenu opravovat tento gramofon UNITRA G 601A

http://s4.postimg.cc/qealgcoqh/2295_p1290155.jpg

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Souhlas s Big S lol Snad jednou bůh, alláh a vítr dá a jeden nebo dva kousky Technics SL-1210 MkII. v černozlatý u mě ve stáji zaparkujou tongue

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Proč chceš právě LTD ?

Web

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

No kvůli povrchovce. Ta se mi specialně na těhle kouskách moc líbí.

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

To Lubik.  Neviem ako má riešený pohon a aké to má odstupy, ale pokiaľ nie je drahý tak ho zober.

Re: Aký gramofón do HIFI zostavy

Já jsem ho dostal.Pohon je přez řemínek,volba rychloti otáček je elektronická a jemná regulace potenciometrem.Jinak odstup nevím.

Příspěvky [1 až 20 z 56]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Ostatní technika » Aký gramofón do HIFI zostavy

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£