Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » Výběr autorádia

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [19]

(upravil Mathes 10. 1. 2009 12:49)

Téma: Výběr autorádia

Dostal jsem pěknou nabídku na svýho Pioneera DEH 4000 a tak koukám po něčem jiným, na co bych mohl bez problémů připojit dva zesilovače. S cenou nemířím nikam vysoko (4 tisíce je skoro strop), nepotřebuju USB (i když k zahození taky není), barevný displeye, jde mi slušný zvuk (přišlo mi, že DEH 4000 celkem šuměla, oproti otcovu 5 let starýmu Pioneeru asi za 5 tisíc). Koukám po těchhle typech: http://www.ahifi.cz/autoradia/panasonic-cq-c7305n.html
http://www.ahifi.cz/autoradia/alpine-cde-9874rb.html
http://www.ahifi.cz/autoradia/clarion-dxz-389rusb.html
Ten Panasonic se mi líbí páč má 7-pásmový ekvalizér a 2,5V výstupy. Nabízejí i model s 5V výstupy za 4 tisíce, ale nevím jestli bych těch 5V využil.
Alpine a Clarion to už je taková klasika. Obávám se hlavně 2-pásmovýho ekvalizéru, protože obvykle si v autě přidávám středy. Taky nevím jestli nejsou málo standartní 2V výstupy.
Jinak pro doplnění zesilovač na dveře je Carpower HPB 602 a Wanted 2/160 na sub.
Budu rád za každý postřeh a radu.

Re: Výběr autorádia

Ten Panasonic ti můžu jen doporučit, dřív ho měl kamarád v autě a kromě barevnýho displaje je stejnej jako ten muj. Mám taky předek+sub přez zesilovače a ty 2,5 výstupy mi bohatě stačí. Nevim, jak ty ostatní, ale tohle má kromě toho 7p.EQ (kterej stejně nepoužívám) i nastavitelný HP a LP. Akorát mi to přijde, že je citlivější na starý, nebo poškrábaný CD, než ostatní rádia, ale nemůžu si stěžovat.

Re: Výběr autorádia

Prečo Alpine Nie? Přední repra nejsou nic extra, ale vzhledem k ceně myslím vyhovují. Basy jsou Axton http://www.corner.cz/detail.php?id=29 a výšky k nim jsou Carpower DT 284 http://www.ahifi.cz/reproduktory/carpower-dt-284.html . Dost se mi líbí i tehle Pioneer http://www.ahifi.cz/autoradia/pioneer-deh-p6000ub.html ale nemám důveru k vyklápěcímu panelu a přece jen už je to lehce nad cenový limit... U pioneerů se mi líbí vcelku propracovaný ekvalizér a taková, řekl bych měkkost zvuku. Jakou charakteristiku zvuku má ten Clarion?

Re: Výběr autorádia

Ten Panasonic má taky vyklápěcí panel, akorát motoricky.

Od Clarionu sem měl rádio před tim co mám ted a nepoznám ve zvuku žádný rozdíl. Ale je pravda, že to byla taková hodně očesná výbava, takže to neni moc objektivní.

Re: Výběr autorádia

A máš zkušenosti i s Pioneerem? Já jsem porovnával prakticky jen 2 Pioneery a Sony Xplod nízký řady a Pioneer tam vycházel zvukově líp.

Re: Výběr autorádia

No, ja mám skúsenosť s neznačkovým rádiom SONO, moje prvé čo malo RDS. Funkcia OK, zvuk, no... Znesiteľný. Po výmene za Sony (RDS, na kazety...) posun dopredu. Keby sa sonyčko nepokazilo, tak by slúžilo naďalej. S kúpou nového auta prišiel Clarion. Hral zvukovo trochen horšie ako Sony. Model nejaké ARB2750 alebo tak dačo. Proste zas starý krám na kazety. Škoda že nič z toho nemalo cinch na vstup, aby som mohol zapojiť MP3 prehrávač. Tak som skúsil starší Pioneer, a ten je super. Aj zvukom, ovládaním, tunerom. Vie len CD, ale to je vpohode. Repro je v aute ARS1018, dočasne... Tož, moje skromné skúsenosti. Basypyčo nepotrebujem, sub a podobne, 4 repro... Stačí mi stereo, musím dakedy spraviť ďúry do dverí.

Web

Re: Výběr autorádia

No já asi ještě počkám slezou-li trochu ceny a pak buď  půjdu do toho Clariona, nebo pokud zlevní DEH 6000, půjdu do ní... Každopádně děkuju za rady.

Re: Výběr autorádia

Ještě než půjdeš koupit funglovku, tak se mrkni po jetých strojkách. Dá se sem tam pořídit výhodně, třebas takhle: http://www.autohificlub.cz/forum/7/1039 … ine-9887/0

Re: Výběr autorádia

Děkuju, na autohifi koukám, ale zatím jsem tam nic moc neviděl... Taky se bojím toho, že mechaniky dnešních rádií nebudou asi moc dlouhotrvající...

Re: Výběr autorádia

clarion ma s tymi alpajnami pravdu .. ale pokial je kvalita mp3 vysoká .. stojí to za to .. inak mam CDE-9871R

Re: Výběr autorádia

Moc kvalitní MP3 nemám. Obvykle 192, ale taky mizerných 128... Ty budou znít blbě asi na každým rádiu. Tu co máš ty jsem chtěl, jen v jiný barvě...

Re: Výběr autorádia

Tak abych uzavřel téma, koupil jsem si Clarion 388 (jako viz. výš, ale s modrým displayem). Ekvalizér má víc fcí než psali na ofiko stránkách (výběr frekvence, výběr Q), což mě mile překvapilo. Oproti Pioneeru DEH 4000 najednou nic nešumí, ovládání je lepší (byť ne tak intuitivní jako u starých Pioneerů), celkově Clarion působí daleko míň "fórově". Takže za 3,2K spokojenost.

Re: Výběr autorádia

Pokud bys chtěl tak kámoš prodáva tyto autorádia 1DIN Blaupunkt a 2DIN Pioneer AVIC D3 oboje je i s navigací a cena toho Blaupunktu je 5000 Kč a toho Pioneera je kolem 15 000Kč. Kamarát to má z aut které dovezl a mejitelé si přáli jiné. Rádia jsou nové se záručákem kdo by měl zájem pošlu info na kamaráda.....

Re: Výběr autorádia

Tak ať je kamarád nafotí a dejte nabídku do bazaru...

Re: Výběr autorádia

Nechci nějak provokovat, ale podle mě pioneer, dělá jedny z nejlepších rádií (co se týče kvality zvuku). Slyšel sem několik autorádii Sony, Alpine, Panasonic, Clariony asi jen dva.. ale Pio je prostě klasika.

Re: Výběr autorádia

to je blbost...nejlepsie su clarion, alpine, pioneer a sony tu ani nepatri. Ja mam pio a nestazujem sa, no pri pretácani CD alebo MP3 šumí

Re: Výběr autorádia

ehm, přetáčení? To od doby kazet neznám teda... a nevim teda zrovna clarion moc v oblibě nemám, možná sem zbytečně odtažitej kvůli pár kusům, který sem zrovna měl tu čest vidět a slyšet, ale pioneer aspon dělá i špičkovou hifi techniku..

(upravil Phalanx 21. 4. 2009 22:29)

Re: Výběr autorádia

Akoze zrovnavat Sony a Pioneer je dobry joke smile. Sony autoradia su velmi predrazene priemerne az podpriemerne radia ... Je to ale asi 3 roky dozadu, ale vyberal som otcovi autoradio, podmienka bola BT. Najprv som pokukal testy vseliake, a vacsinou vyhravali Clarion a Pioneer, s tym ze Pioneer mali bezkonkurencne najlepsi tuner ... Zvuk MP3 a CD vyhral vacsinou o kusok Clarion, obcas sa tam primiesal nejaky Alpine. Bol som si aj nejake vypocut, a vyhral to Pioneer DEH P-55BT. Mozem garantovat ze nesumi, ani pri vyssich hlasitostiach a dynamickej hudbe. Nepaci sa mi na nom chaoticke ovladanie, male cudliky a velmi sa zahrieva pri prehravani CD ...
PS: V porovnani s mojim starym kazetovym Philipsom co momentalne trpim v aute je to obrovsky rozdiel (s rovnakymi reprakmi ) big_smile
PSS: Hodnotit si trufnem tak maximalne mainstream, do highend-u nevidim ...

Re: Výběr autorádia

Já osobně mám rád Pioneer. Je to moje značka a mám ji rád. Nicméně když jsem před rokem koupil DEH 4000 byl jsem dost překvapený jak šuměla. Otcův 5let starý levný Pioneer oproti ní nešuměl. Za jízdy to slyšet nebylo, ale při přetáčení, nebo pauzování CD ano. Někde jsem tu o tom psal, byť jen velice jemně.
Když jsem vybalil Clarion 388, čekal jsem hrůzu z mizerných plastů, vyklající se čudlíky a tak - prostě levný model. Realita mě ale opravdu překvapila a hlavně oproti DEH 4000 to prostě fakt nešumí. Že má display jako u prvních mobilů, nebo jen 2-pásmový EQ, to je mi vcelku fuk - teda nejdřív nebylo, ale když jsem zjistil, že si stejně akorát stáhnu výšky a jinak jsem se zvukem spokojený, fuk mi to být začalo.

Příspěvky [19]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » Výběr autorádia

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£