Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Ostatní technika » DVD/DivX přehrávač

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [19]

Téma: DVD/DivX přehrávač

Zdarec,

Přišel čas koupit další DVD/DivX přehrávač protože ten současný už začíná víc a víc zlobit.
Dívu se po něčem co má kvalitnější obraz a zvuk, a protože jaksi nemám AV-receiver a ani ho zatím neplánuji pořizovat tak je nutností analogový audio výstup 5.1 (CINCHe).

Zatím mě zaujal Pioneer DV-610AV ale nevím jak je na tom s přehráváním Xvid (výrobce se o něm nezmiňuje). Má někdo zkušenosti s tímto kouskem? Nebo s jeho předchůdcem DV-600AV?

S cenou bych to viděl max kolem těch 4000. Jinak co se týče vstupů/výstupů USB,SCART,YUV asi nemá cenu moc psat protože většina přehrávačů to už má. No a abych nezapomněl samozdřejmě musí zvládat české titulky (diakritiku) formátů SRT,SUB.

Re: DVD/DivX přehrávač

v tejto cenovej hladine to máš úplne jedno, pokazil sa mi philips, panasonic... a včul mám sencor a ten sa drží. lacné DVD prehrávače sú spotrebný tovar.
alebo skús http://hifibazar.cz/detail.asp?id=638 ten bude aj viac ako rok-dva....

Web

Re: DVD/DivX přehrávač

Mrkni na  Ferguson D-780, je dobrej.

(upravil lada 30. 12. 2008 14:39)

Re: DVD/DivX přehrávač

Máme pionýra nižší řady a XVID přehrává, i když to není uvedeno. Kdybys chtěl nějaké konkrétní video s konkrétními titulky testnout, stačí dát odkaz...

redyuri: nesouhlasím, mívali jsme Sencor a byl hrozný - měnil se krátce po koupení (nepřehrával lisovaná DVD), na daném modelu jiným odcházel zvuk (nezkoumal jsem, jel v SPDIF), škatule i mechanika otřesné provedení, mizerné DO s malým dosahem. Po třech letech chcípl, netočil mechanikou, po otevření ve zdroji vytečené elyty. Pioneer je po stránce mechanické mnohem lépe provedený, lepší obraz, tichý, kultivovaný vzhled... stál jen cca 1,5 násobek ceny toho senkora.

Re: DVD/DivX přehrávač

jo, tie isté problémy som mal v lowende aj s ostanými značkami, sencor nesencor smile

Web

Re: DVD/DivX přehrávač

Jasne kazi se vsechno ale takovy sencor na tom s kvalitnim provedenim bude asi hodne spatne (myslim co se tyce napr. kvality zvuku a obrazu) nebo mechanika bude urcite hlucnejsi a taky treba driv zacne hůř cist media (zdlouhave nacitani apod.)

Kvalitni prehravac jako je Denon a podobne se pohybuji nove cca od 7000 co sem se dival a to pro me je uz moc. V bazarove prehravace nemam moc duveru, zesak nebo receiver bych v bazaru koupil ale dvd prehravac radsi ne. Ty mechaniky mi prijdou jako hodne citlivy a tezko opravitelny prvek.

Prehravac co mam ted H&B 3255 je co se tyce funkci naprosto dostacujici, ale ovladac mel maly dosah (vevnitr bylo misto pro kondik, ktery to zlepsil), dale casto se stava kdyz zmkacknu nejake tlacitko tak to udela neco uplne jineho nez k cemu je prirazeno (misto pauze da treba prehravac do defaultniho nastaveni apod). Proste kvalita nekterych casti je hodne podcenena. To by se u prehravacu v cenove kategorii 2x vyssi snad uz nemelo stat. Samozdrejme ze se najde i u drazsiho prehravace nejaky nedostatek ale nebude jich proste tolik jako u tech do cca 2k, tak bych to asi videl.

to Lada:
dobre zatim mi bude stacit ze to nejake Xvid zvladne, jeste bych se treba ozval. Pockam jestli se nekdo najde kdo by mel zkusenosti s tim typem co sem psal.

Re: DVD/DivX přehrávač

Me ONKYO (502) sice zvlada DivX i Xvid, ale nikoliv titulky, nebo jsem na to jeste neprisel - ani jsem to nezkoumal. Behem prehravani techhle formatu je ovsem dost omezena moznost posunu dopredu a dozadu, treba nejde jako u klasickeho MPEG na DVD pouzit vice rychlosti, neni to plynule, nejde nechat pri searchingu zapnuty zvuk atd. Pokud vim, ONKYO ma pioneerske mechaniky, coz je snad z te lepsi casti techniky, ale tohle je otazka SW. Taky ten kousek uz ma sva leta, mechanicky ovsem parada a nejake vypadavani zvuku nebo cokoliv nezna, cte co cist ma bez problemu.

Jak se k tomu stavi novejsi rady muzu zkusit u tatika na chalupe (ma 403 tusim nebo jeste novejsi (40x) uz s USB atd)

Re: DVD/DivX přehrávač

Přesně je to Pioneer DV-400V, nevím, nakolik lze předpokládat, že modely z jiné řady a zároveň novější se budou chovat stejně.

Jinak dnes už i řada kamenných prodejen nabízí rozumné ceny +/- srovnatelné s netem, takže není problém tam zajít a na nějaké sbírce všemožných formátů si konkrétní přehrávač před koupí vyzkoušet. Slečna se sice tvářila děsně kysele, když jsem ho chtěl zapojit, ale nakonec vyhověla. Možná mají špatné zkušenosti, že lidi vyzkouší a nakonec stejně objednají z netu za blbé kilo levněji.

Re: DVD/DivX přehrávač

Pioneer DV-610AV ti můžu jen doporučit. Je to dobře udělané DVD. Mechanické zpracování je velmi dobré. Mechanika je tichá a rychlá. Poškrábaná DVD čte taky dobře a obraz se zvukem jsou též dobrý.

Re: DVD/DivX přehrávač

Minimálně Pioneer DV-610AV bych dnes považoval jako základ, lépe Pioneer DV-LX50, oba umí bez problému titulky.

Re: DVD/DivX přehrávač

Jarous: A co Xvid mas nejake zkusenosti?

Re: DVD/DivX přehrávač

xvid a divx je to isté smile

Web

Re: DVD/DivX přehrávač

Peter: přesně jak píše yuri a potvrzuji, že umí smile

(upravil Peter 1. 1. 2009 15:05)

Re: DVD/DivX přehrávač

Díky, jeste se chci zeptat, na mem starem prehravacu se nektere xvidy trochu trhaly, je to u dv-610av bez problemu?
Pripadne jak jsou na tom nizsi nebo starsi modely.

Re: DVD/DivX přehrávač

záleží, ako bol nastavený enkodér...

Web

Re: DVD/DivX přehrávač

redyuri: Já jsem ho nenastavoval. smile

Re: DVD/DivX přehrávač

a ja snáď hej? divixy dnes vyrába každá socka, štandardizované nastavenia len u dobrých warez skupín.....

Web

Re: DVD/DivX přehrávač

Jo jasné. Ale zas u divixu, jakehokoliv, se to netrha takze to je spis slabina prehravace na nektere nastaveni xvidu, nevim nikdy sem se o to nezajimal. Nic uz obednam tu DV-610AV.

Diky vsem za rady.

Re: DVD/DivX přehrávač

Je to záležitost firmwaru u danýho DVD playeru.Slušnější firmy nabízej i selfupgrade firmwaru, existujou i weby kde se dá stáhnout modifikovaný neofiko firmwar.

Příspěvky [19]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Ostatní technika » DVD/DivX přehrávač

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£