Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Ostatní technika » MP3 přehrávač

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 44]

Téma: MP3 přehrávač

Poraďte mi prosím MP3 přehrávač, aby to nebyl uplnej šmejd a dal se poslouchat, měl tak 2GB a cenově do 1.000Kč

co byste řekli na: http://it.cz/index.php?met=49&produ … 20441&

Re: MP3 přehrávač

myslim,ze znacka teac nebude nejhorsi volba,mam od ty znacky empetrojku ja i moje pritulka a za cca rok,rok a pul se nenasel jedinej problem,ted jsem si jeste poridil trosku lepsi sluchatka,takze si nemuzu stezovat,ja bych do toho s klidem sel.

Re: MP3 přehrávač

Jo TEAC je docela slušná volba co se poměru kvalita/cena týče. Jediným vyloženým průserem je dle mého názoru výdrž...

(upravil Jarous 24. 11. 2008 20:45)

Re: MP3 přehrávač

Chlapi, spíš si připlaťte na SONY nebo CREATIVE, TEACy jsou poruchový - odchází displeje, zamrzají, lámou se kabely ke sluchátkům, jsou kvalitativně opravdu mizerný a furt na reklamaci, další vyměněný kusy jsou to samý a statisticky vracíme za ně nejčastěji peníze.

Re: MP3 přehrávač

Souhlasím, že Sony a Creative je něco trochu jiného, ale že by byly TEACy nějak nadměrně poruchové? Toho jsem si nestačil všimnout. Hážeme všechny do jednoho pytle, nebo máme na mysli nějaký konkrétní model?

(upravil Jarous 24. 11. 2008 21:03)

Re: MP3 přehrávač

Klidně to můžeš u TEACu hodit do jednoho pytle a připsat si, že časem odchází konektor na sluchátka i dražší modely jsou poruchový i když vypadají mnohem lépe, přimlouvám se za jinačí značku. V týhle ceně je třeba základní iPod. Nebo CREATIVE MuVo T200 4 GB černý http://www.svet-it.cz/product.aspx?id=176603 nebo CREATIVE ZEN STONE Plus 2 GB černý http://www.svet-it.cz/product.aspx?id=171062 nebo Sony MP3 přehrávač 1GB NW-DB103FW bílý http://www.svet-it.cz/product.aspx?id=158766 a další...

(upravil froggg 24. 11. 2008 21:59)

Re: MP3 přehrávač

K Teacu moje zkušenosti: 2x špatnej konektor, 1x zaseklej FW a 1x špatná mechanická konstrukce (tu ale měla celá řada, displej byl přidělanej něják špatně, takže se dostal do polohy "nakřivo" a buď v ní už setrval, nebo se hodil do polohy "jinak nakřivo". Jaký to byly typy, doplním snad časem, až to najdu, z hlavy je neznám, jednalo se o přehrávače rodičů a kamarádů.

Tak ten sluchátkovej konektor byl v obou případech u MP-114,ten displej byl u typu MP-222 a FW u MP-600.

Já bych asi doporučil Sony, Creative prej nejsou špatný, ale já nemám osobní zkušenost. Ze Sonkama jich mám několik a všechny kladný, akorát možná pro někoho nedostatek, že nemají češtinu. O iPodu jsem si po mé první zkušenosti myslel, že jsou taky v pohodě, ale pak jsem přišel na to, že to je vlastně jen naleštěný hovno s dobrou reklamou. O něm už se debatovalo v jiným tématu.
Ještě bych upozornil na Emgeton/Cowon iAudio/Mpio, všechno to u nás distribuuje Emgeton a všechno to je dobře se tvářící Čína s dobrým poměrem cena/výkon(na první pohled), hlavně to, na čem píšou Emgeton, je pokaždý od jinýho výrobce, firma Emgeton to jen odkupuje a prodává pod svojí značkou. Neříkám, že se nedá koupit slušně a bejt spokojenej, ale často se serou a reklamovat prakticky nemáte šanci, Emgeton reklamace ze zásady neuznává. Taky jsem měl jeden kus (MiniMax3), byl to slušnej stroj za slušný peníze, ale měl několik nedostatků, jako pravidelný lupání v nahrávkách asi po 1s, omezenej počet souborů na cca 550, kvůli použití staršího HW (kvůli ceně) a třeba taky občasný sekání. No a největší slabinou tohoto přístroje byla odolnost a to i přes to, že měl kovové tělo. Možná to bylo spíš na obtíž. Urvaly se mi několikrát kabílky od baterky, uvolnily se konektory a osudným se mu stal pád, při kterém se odloupl chip paměti. Sice by to šlo opravit, ale já na to už seru. Staral jsem se o něj dobře, za rok mi spadnul maximálně 10x (to je dost málo při mým stylu života) a z toho tak 5x nějaká porucha. A v tomto duchu se nese většina přístrojů od Emgetonu, chyby a vady, co z parametrů nepoznáte, ale naserou vás až jako uživatele v podobně různých nedodělků. Jako důkaz posílám ještě odkaz na jejich fórum, kde není o stížnosti nouze:
https://www.emgeton.com/support/phpBB2/index.php

Re: MP3 přehrávač

Spíš bych šel do http://www.123mp3.cz/d/sandisk-sansa-e280-8gb/

Web

Re: MP3 přehrávač

Sandisk se u mě taky často dostal do užšího výběru, když jsem vybíral pro někoho přehrávač, ale když jsem četl uživatelský recenze, tak jsem od toho odstoupil. Jednak některý typy prý neumí adresářovou strukturu zobrazit a řadí muziku jen podle ID3, to je obzvláště hloupý, pokud někdo nemá ID3 vyplněný a druhák, napsalo se na hodně fórech už taky dost o tom, jak se sekaj, jak neberou některý paměťovky, jaký jsou pak záhadný způsoby na zaseklej FW (snad zasunutí original SanDisk karty, nebo tak něco) a hlavně, některý Sandisky nemají standardně MSC (Mass Storage) režim pro USB, ale pracují v režimu MTP. Takže muziku si do toho člověk nasype leda přes nějákej přehrávač. U nových modelů to tak ale už být nemusí. Pro majitele starších bych měl návod, jak to změnit, kdyby byl zájem.

Re: MP3 přehrávač

Tak je teda mozny,ze sme s pritulkou kapli na nejaky modely,ale ja si vazne nemuzu stezovat,na mym kousku se neprojevila naprosto,ale fakt naprosto zadna zavada a to s tim delam sileny veci...to,co ma pritulka taky docela ujde,ale ta ma jenom gigovku,ale oba sme si hned poridili jiny sluchatka a tamty zahrabali do supliku,to je fakt,ale zadny mechanicky opotrebovani,ani jiny problemy,tot muj nazor.predtim jsem mel jako jeden z prvnich empetrojku roadstar a to bylo taky celkem v pohode,ale mel jsem ji cca 3 mesice,pak jsem ji zrusil na koncerte:o)

Re: MP3 přehrávač

Já tomu s klidným srdcem věřím, protože u takových výrobců to může bejt co série, to jiná kvalita. Jedinej z nich, co doteď funguje, je mamky, tam až na ten spadlej displej je všechno v pohodě. To je ta MP-222.

Já už jsem ale ze všeho tak poučenej, naštěstí hlavně z případů cizích, že bych do nějáký nejistoty prachy nevrazil a i to, co by mělo bejt relativně v pohodě si nejdřív zkusím, než za to vysolím peníze. Chystám se v nejbližší době prověřit Samsungy, tak dám třeba ještě info o nich, ty se mi zatím taky jeví jako celkem použitelný.

Re: MP3 přehrávač

Reklamovat se to dá vždycky, ale je třeba počítat s tím, že to klidně bude trvat měsíc a v tom horším případě si to celý užijete 3x, než prodejce vrátí peníze. Po záruce jsou prakticky takový věci na hození do koše. Je potřeba se připravit i na to, že někteří internetoví prodejci se budou s reklamací silně kroutit, různě jí zamítat apod., tohle se u skutečně značkového zboží a renomovaných firem nestává a nad tím bych se při výběru především zamyslel. Mám rád když mi něco vydrží, nejsou s tím problémy a můžu se na to spolehnout a za to si také raději připlatím.

Re: MP3 přehrávač

No ale u Emgetonu je právě problém ten, že oni reklamaci zásadně neuznávaj, prostě vlastní zavinění, mechanický poškození atd. A ty jim těžko dokazuješ opak. No, však si přečti to fórum. Jednak je tam krásně vidět, jak je skoro všechno, co prodávaj nedomrdlý a taky tam psalo dost lidí o tom, jak s nima vyjebali při reklamaci. Oni ti to opraví, ale ne v rámci záruky, vždycky to musíš platit. A to i zkurvený přehrání FW u některých přístrojů, protože doma to nejde a oni to zadarmo nedělaj, i když vědí, že ten předchozí FW byl sračka a obsahoval chyby. Zmrdstvo (skoro) nejhrubšího kalibru.

Re: MP3 přehrávač

Zuzana má základní model, TEAC MP-111. Po cca osmi měsících zdechl jeden kanál, sluchátka byly OK. Cvičně před odhozením do kýblu jsem to pod lupou otevřel - jasný, z půlky urvaná smd jacková zásuvka. Podle mě jen díky tomu, že nebyla vůbec ničím zajištěná ani podlepená, navíc zaletovaná tím Pbfree sajrajtem. Odletoval jsem to celý, vyčistil spoje od Pbfree, podlepil kapkou dobrého vteřinového gelu Loctite a zapájel Crystalem. Od té doby je pokoj, o vánocích to budou dva roky, co to běží v pohodě.
Původní špunty jsem zahodil ve snaze nekurvit dceři uši a vkus, koupil jsem k tomu nějaké špuntové Sennheisery okolo 1.300 s výborným zvukem, ale už nevím co to byl za typ.
Celý problém poruchovosti těchhle levnějších mp3ek je podle mě v čínské šlendriánské výrobě a ve vypuštění mezioperačních a výstupních kontrol ve snaze snížit náklady na výrobu. Stejně jako u spousty dalších výrobků, montovaných těma žlutýma kurvama.

Když začaly chodit první série NADů C352 a C372, kompletně vyráběných a montovaných v Číně, nevěděl jsem, kam dřív vletět.
Nebyly výjimkou ani případy, kdy po vybalení aparátu na prodejně a ve snaze ho zákazníkovi předvést se po zapnutí okamžitě prorazily oba koncové stupně...Naštěstí jsem na to servisní centrum v Londýně neupozornil jen já, ale i spousta dalších jejich servisáků z celého světa, takže došlo poměrně brzy k nápravě.
Nicméně to potvrzuje to, co už dlouho tvrdím - kdyby nějaká výstupní, nebo aspoň mezioperační kontrola desek existovala, tak by se jim to prorazilo ještě v Číně...

Web

Re: MP3 přehrávač

Tímto se tedy potvrzují problémy Teacu se zdířkami sluchátek.

Teď trochu mimo téma k tý Číně z úplně jinýho oboru. Ta výstupní kontrola dělá hodně. Je to krásně vidět na něčem, co kupuje každej a to jsou boty. Často jsou i ve značkových obuvích, jako doplňkový artikl, vidět boty, co prodává Nguyen od vedle, ale jeden velkej rozdíl je v tom, že ty boty v těch obuvích, prošly kontrolou kvality (teď záleží, na jaký úrovni), na rozdíl od těch u žlutýho. Takový boty kupuje třeba moje babička, nebo i moji spolužáci a je prokázaný, že vydržej víc, protože ty opravdový zmetky vyřadili. Další výhodou je zaručená dvouletá záruka a nevýhodou vyšší cena, to se někomu nechce dávat, vzhledem k tomu, že větev to má za polovic. Ať se to ale koupí tam, nebo tam, na nohy by to přijít stejnak nemělo, protože to je akorát o zkurvení nohy. Tak to jen tak lehce mimo smile

Re: MP3 přehrávač

Sony jsou hodně dobré přehrávače. Jinak nedávno vyšel nový model od Sandisku http://www.ukazto.com/?img=3336867~sand … a-fuze.jpg

Web

Re: MP3 přehrávač

Jo nad CREATIVEm jsem také přemýšlel, ale co všechno se zobrazuje na displeji? dokážu bez problémů procházet alba a vybrat sipísničku??   http://it.cz/index.php?met=49&produ … 12234&

Ty SanDisky jsou bohužel už mimo cenu...   http://it.cz/index.php?met=49&produ … 11187&

Nečekal jsem teda, že ty TEACy jsu na tom až tak špatně. Ale tahle firma má u nás kamennou pobočku, tak o to by to pak bylo s případnou reklamací jednodužší. Radši bych to koupil v kamenném krámě.

Re: MP3 přehrávač

Utržený konektor na sluchátka není problém pouze značky TEAC. Vlastně to není ani tak problém výrobku, jako spíš uživatele, který se chová jako prase. MPtrojka padá na zem, kroutí se v kapse a odolává dalším zkouškám, které pro něj dementní uživatel neustále připravuje. Znovu opakuju, že TEAC (pokud všechny jejich MPtrojky a klidně i MPčtyřky nahážeme do jednoho pytle) není o nic více poruchovější než ostatní značky.

Re: MP3 přehrávač

little takže bys s klidným svědomím toho TEACa doporučil? Líbí se mi hlavně že má možnost rozšíření na MS micro

Re: MP3 přehrávač

No little nevím, je to přesně jak popisuje Sinklér a kromě sluchátkového konektoru, také rád upadává USB konektor a v tomto případě si nemyslím, že je to špatným zacházením uživatele a výrobce to dobře ví, jinak by reklamaci neuznal. A TEAC si myslím, že patří k jedněm z nejporuchovějších, naši obchodníci je nechtějí už prodávat, což o něčem jistě svědčí. Jak se říká chytrému napověz..., dále nemá cenu to rozebírat pokud je někdo již rozhodnutý.

Příspěvky [1 až 20 z 44]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Ostatní technika » MP3 přehrávač

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£