Re: Drnčící ARN-312

Jestli neznáš konstrukci repráku, tak se povídej zpět na ten obrázek, co jsem postnul.

Re: Drnčící ARN-312

Tyvole, a nemáš náhodou špatně přilepenou středičku k membráně nebo magnetu !??

Web

Re: Drnčící ARN-312

Tento problém môže robiť aj uvoľnený závit na cievke, prípadne celá cievka odlepená z formera, môže byť pripečená... Pokiaľ nieje chyba v lepení stredičky ku košu, tak rozlepiť reprák a kuknúť sa na cievku. Je to jednoduché, už som pár reproduktorov opravil a poskladal, zatiaľ žiadny problém.

Web

Re: Drnčící ARN-312

Nevím jak vy,ale já to vydím na špatné vystředění,jak je ten repro zhrubastarý?

Re: Drnčící ARN-312

Teď, už je to jedno. Ale jestli prodávající věděl o závadě (což asi věděl), tak je to teda kurevstvo, prodat takový reprák!

Web

Re: Drnčící ARN-312

Volný závit málokdy udělá takový ostrý pazvuk, to spíš rozllepený spoj, upadlý spoj středičky, nebo i viklavý magnet vůči koši - to ale dělává až při větších výkonech a u ARN312 jsem nikdy nezažil. Taky to může být opravdu poškozené transportem, stačí s tím bouchnout a odštěpek magnetu udělá své.

Jak jsem říkal, odborný pohled, ne bezhlavě dělat díry do membrány a zkurvit to ještě víc. mad

Web

Re: Drnčící ARN-312

Já mám dvě 312 a dělají mi to obě, ale v ozvčnici to není slyšet, tak to neřešim. Vzpomínam si, když jsem si je před léty objednal, a když jsem je zkoušel mimo ozvučnici, tak jsem se hned vyděsil, co to je?! V ozvučnici to pak nebylo slyšet....co bych za ty peníze chtěl smile Taky si myslím, že to dělá ta středička...asi je příliš tvrdá....příliš naimpregnovaná??? a hraje tímto pazvukem.

Re: Drnčící ARN-312

Ono to nejde slyšet, protože to v ozvučnici nedělá. Myslím, že to i Antonio kdysi zkoušel.

Web

Re: Drnčící ARN-312

http://imgupload.cz/s4/aNuqZqd6l4.JPG nevim no. treba bych to mohl rozlepit cele a podivat se co tam je spatne. ty diry pomohli ze to tolik nedrnci, ale pri vyssi hlasitosti to hold nestiha odfukovat a stejne ta stredicka rezonuje

Re: Drnčící ARN-312

Jestli jsi ty díry udělal v podobném rozložení po celém obvodu, měl bych spíš strach aby tam vůbec zbylo dost "masa" a aby to v té prostříhané části časem nezměklo, je to dost namáhaná část.

Re: Drnčící ARN-312

No ty vole smile, takovouhle úpravu vidím prvně. Jak píše Karel, bál bych se, že časem ze začne membrána "bortit".

Web

Re: Drnčící ARN-312

KarelXth: to bude dobry. netrefil jsem je stejny, takze nekde je vetsi nekde mensi dirka, nekde vetsi rozestup a nekde mensi. se to delalo na prdel...
kazdopadne to davam do bandpass, takze to snad slyset nebude. ted jsem to vrazil do jedne komory psaciho stolu a zadekloval dobre, tak uz to nejak nedrnci, snad to bude ve finale ok. stejne si myslim ze je to poradny vyser od tvm!

Rendolf: taky si myslim ze tu stredicku pekne zesrali co se tyce matrose. je to jak krepovej papir, takovy sustak..

Re: Drnčící ARN-312

312ctka v TDi, pěkné big_smile

Web

Re: Drnčící ARN-312

Kritik: Já nic takového nepsal, v ozvučnici to jde taky slyšet, proč by taky nešlo, celek se hýbe stejně. Největší katastrofa je, aplikovat 312 magnetem dopředu.

Bentley: Tohle už je brutální zásah, je to dost zeslabené, chtělo to větší počet menších dírek. Výser od TVM to je, za ty dva litry, co za ten hnus chtějí...

(upravil Bentley 9. 11. 2008 23:14)

Re: Drnčící ARN-312

panove, tak jsem to dnes naipregnoval chemoprenem asi na 5mm kolem tech der oboustranne jsem se snazil. snad se to zpevni.. http://imgupload.cz/s4/z8J6RkRacI.JPG

(upravil chyna.cz 10. 11. 2008 0:04)

Re: Drnčící ARN-312

taky mi dělal podobný zvuky Tonsil, odlepil jsem vrchlík a nechal jsem ho chvíli hrát nahlas do země.  taky při stlačení se žádný drhnutí neozývalo. třeba byl jen sajrajt mezi cívkou a magnetem a buď vypad nebo se šikovně umístil ,aby nedělal ty pazvuky.
http://www.youtube.com/watch?v=d81DoLFE5jw

Web

Re: Drnčící ARN-312

Měl jsi to radši zpevnit několika nátěry nitrolakem.Chemopren je furt hnusná žvejkačka.Nesmyslný použití Chemoprenu.

(upravil sinclair 11. 11. 2008 16:42)

Re: Drnčící ARN-312

Kurva je zajímavý, že mně tohle 312 ani 8608 nedělaly. Ani v bedně, ani bez ní.

Předražený se mi nezdá. Vemte v potaz stále rostoucí ceny barevných kovů i železa /a póláky z obyčejného železa nejsou/, ten reprák má slušný litý koš, slušný magnet a celkově je slušný, jen se s ním musí umět pracovat.
Co bych třeba ze sortimentu TVM odsoudil daleko víc, je například ARA312 nebo ARO7908. Oba jsou to poměrně drahé repráky a v podstatě úplně na hovno, dokonce bych si troufl tvrdit, že ARA312 nemá aplikaci. A ten druhý - desetipalcový střeďák s mizernou citlivostí, taky úplně na hovno.

Web

(upravil Amater 11. 11. 2008 18:18)

Re: Drnčící ARN-312

Zvuk z toho videa bol produkovaný nárazmi cievkou o magnet. To značí nie celkom dobré stredenie , u mnohých repro tento jav zmizne po zamontovaní do bedne a objavuje sa až pri väčšej výchylke hraničiacej s Xmax- ako už bolo vyššie povedané.  Toto bol inak typický hliníkový zvuk smile . U niekoľkých kusov od TVM som sa stým už stretol, po opätovnom nastredení sa to už neobjavovalo.

Edit : Tak ma napadlo skúšal si ho aj v zvislej polohe ? Daj  ho zvisle a otáčaj ho po osi, v niektorej polohe by sa to mohlo zlepšiť..

Edit 2: Michal to ako vždy zase raz vystihol smile .

Re: Drnčící ARN-312

Moje selske vysvetleni - nemusi byt pravdive:
Pri provozu repra bez ozvucnice se membrana nema o co "oprit" a vliv nepresneho stredeni je mnohem vyssi. Jakmile dame menic o ozvucnice, sily pusobici na relativne presne tvarovanou membranu prevazi a a tudiz se menic pohybuje v mezere rovneji, nepresne stredeni ho tolik neovlivnuje. 312 obvykle drhnout/pazvucit prestane.