Téma: Drnčící ARN-312

cau, koupil jsem tady arn312 a kdyz jsem to zapojil zda je vse v poradku, tak to nekde kolem magnetu pod prachovkou strasne drnci, i pri nizke hlasitosti. co to muze zpusobovat neboli je nejake reseni problemu?
myslel jsem ze se tady v bazaru takove veci nedelaji...

http://www.youtube.com/watch?v=3dsdHQBLJH4

Re: Drnčící ARN-312

Z toho videa poznám P.R.D., může to být naklepnutá cívka, bordel v magnetu, poškozené lanko a 10 dalších věcí. Kdybych to měl v ruce, tak 5 minut diagnostiky s úspěšností 95%, po netu ztráta času.

Web

Re: Drnčící ARN-312

tak jak ti to mam popsat... jako kdyz das na membranu treba vrchnak z petlahve a nechas to hrat. tak nejak to slyset.  lanka jsou OK, pod prachovkou nevim. bordel taky se tam asi nedostal, je to cele radne zalepene. nozna naklepnuta civka... -> to se da opravit?

Re: Drnčící ARN-312

Tohle se děje při nevětraném prostoru pod vrchlíkem, taková 312ka prostě je, mám stejnou zkušenost. Není-li díra v pólovém nástavci, řeší se to odvětráním v nosiči cívky nebo v kónusu membrány pod vrchlíkem, jak to dělá třeba Peerless.

Re: Drnčící ARN-312

antonio, mam ji poprve v ruce  a nikdy jsem se s tim jeste nesetkal. tak zkusim to nejak provzdusnit. doufam ze to pomuze... nemas nekde obrazek jak to ma vypadat? nebo staci udelat par kolecek s manikurovymi nuzkami?? abych to zbytecne nezk**vil

Re: Drnčící ARN-312

http://s19.postimg.cc/xs5dm0zfz/xxls.jpg

312kový papír se ale bude třepit, pokud to nebudou ostré řezy, i pak je nutné je potřít nějakým zpevňovacím sajrajtem. Kašli na to, zkurvíš to.

(upravil Bentley 7. 11. 2008 21:03)

Re: Drnčící ARN-312

jeste ze jsem se ptal. pac jsem to chtel navrtat na oblast 'F'   to bych tomu zase dal
tak to zkusim no co to udela

a kdybych to tam vypalil treba nazhavenou pajkou??

Re: Drnčící ARN-312

Nechápu, proč by 312 taková měla být. Spotřeboval jsem jich asi 20, taky těch ARN860x a něco podobného byla vždy spíš vada, nebo překročení něčeho, tenhle jev nepamatuju ?

Web

(upravil antonio 7. 11. 2008 21:15)

Re: Drnčící ARN-312

Dovnitř ti ale bude padat bordel.

Sendy: Já z toho byl původně taky zmatený, snad sinclair kdysi dávno psal to stejné co ty, u mě se to projevilo stoprocentně, 3 kusy 312 a 2 8608. Věřím, že reklamace 312tek a následné vracení, že se nic nezjistilo, je v TVM na denním pořádku. smile

Re: Drnčící ARN-312

kdyz to vypnu a rukou hybu membranu tak zadne dreni necitim nebo nejaky zvuk  neslysim. takze bych to videl na vzduchove turbulence uvnitr. nechapu jak se to takhle muze vyrabet

Re: Drnčící ARN-312

Při jak velké výchylce ? Instalací do boxu se výchylka mění.

Web

Re: Drnčící ARN-312

vychylka je +- 1mm treba a uz to chrasti. to video je kvuli tomu loudnute. s rostouci vychylkou je to cim dal vetsi bordel. zatim jsem pripravenej tam udelat jednu dve dirky, jen aby to zas nebyla blbost a problem nebude vyresen.

(upravil Kritik 7. 11. 2008 21:28)

Re: Drnčící ARN-312

To přívodní lanko k membráně máš přilepené? Zdá se mi, že je tam vidět izolačka?
Připadá mi, že to drnčí to lanko.

Web

(upravil Bentley 7. 11. 2008 21:30)

Re: Drnčící ARN-312

kritik: to se ti zda, je to zalepene od vyrobce, a ty kabliky od zesu jsou akorat stazene izolepou. jinak vse pajene od vystupu az do repraku

to me napadlo jako prvni, tak jsem ho dal co nejdal. nema na to vliv

Re: Drnčící ARN-312

Schválně jsem se díval na svoji 312 na fotce. A je to natřeno nějakou "hmotou".

Web

(upravil Sendy 7. 11. 2008 21:36)

Re: Drnčící ARN-312

Na videu z tytrubko nevěřím ničemu (ad výchylka)... nechápu, těch repro jsem měl v ruce kupu, hlavně na zakázku dělané kusy a tohle jsem nezaregistroval. Jednou byl podobný efekt, byla špatně přilepená cívka, a taky jeden sub dělal podobný efekt - problém koncáku.

Web

(upravil Kritik 7. 11. 2008 21:42)

Re: Drnčící ARN-312

Drnčí to i v ozvučnici? Zdá se mi, že mě to dělalo myslím taky, ale jen venku když nebyl reprák v ozvučnici. Nejsem si 100% jistý  hmm

Web

(upravil Bentley 7. 11. 2008 21:44)

Re: Drnčící ARN-312

mozna se s tim nekdo nesetkal proto ze kdyz pusti k tomu  basaku jeste nejakou vysku tak to uplne zanikne, kdyz se pusti jen do cca 100hz, tak to slyset urcite je.

Kritik: lankama to neni. Ozvucnici teprv budu delat, takze nemuzu posoudit, ale nevidim duvod proc by to nedrncelo i tam. jedine ze to pak nebude tolik slyset, ale urcite to neni tak jak by melo.v poradku

antonio: ono je prostor od civky propojen s tou vlnkovanou prachovkou ne? neni lepsi udela tnejakou dirku do ni nez do membrany?

Re: Drnčící ARN-312

Zkuste někdo přesně popsat, jakýma turbulencema tohle má být způsobeno.

Web

(upravil Bentley 7. 11. 2008 23:59)

Re: Drnčící ARN-312

udelal jsem kolem dokola diry, no hotovej peerless a drnci to porad. pak jsem to nejak chytil a nehtem jsem byl na te vlnkovane stredicce, nebo jak se to jmenuje a dela to ona. presne ten zvuk jsem nehtem zesilil, takze by ji chtelo nejak upravit aby  nerezonovala. nejakej napad??
ale zlepseni tam je no