Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 6 z 7)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

  Stránky: ««« 1 ... 4 5 6 7 »»»

RSS

Příspěvky [101 až 120 z 121]

(upravil sinclair 11. 12. 2008 20:58)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Davide, a z čeho Ty posloucháš muziku, když ne z CD, SACD ? Ty máš přístup k primárním záznamům, nebo co posloucháš, že je nutné to reprodukovat lepším řetězcem, než byl použitej při záznamu a masteringu? Co to je sakra za blbost ?
Nemusíš hned každého přirovnávat ke konzumentovi krabicáku. Já mám také rád čistou, nezkreslenou reprodukci -kdo by neměl, že- ale nesnažím se dělat ze sebe vola tím, že pro přehrávání použiju -podle tebe- výrazně lepší aparaturu, než byla k dispozici při záznamu. To je naprostá kravina.

Teď jsem Tě přeci jen načapal na švestkách. O tom, že nízká impedance je daleko vhodnější z hlediska rušení se nepřu, ostatně to tady zdůrazňuju už několik let.
Co je ale pro mě zarážející, je to, že si vůbec neuvědomuješ existenci RC filtru na vstupu jakéhokoliv výkonového zesilovače, je to vždy podélný odpor v hodnotě až několik kiloohmů a příčný kondenzátor v hodnotě stovek pF, často tento RC člen bývá i za sebou zdvojený pro vyšší strmost. Tento článek je pro jakýkoliv výkonový zesilovač existenčně nutný, nechci-li si příčným proudem odpálit koncové tranzistory v případě, že se mi na vstup něco dostane-někdy stačí i prst.
K čemu mi tedy kurva bude impedance jednotek ohmů z dispre na vstupu výkonového zesilovače, když je tam stejně tenhle RC článek a ona supernízká impedance není nijak schopna přes tento RC člen ovlivnit vstupní nelinearity tranzistorů v diferáku ???
Vidíš vidíš, meleš blbosti a je to nebezpečný v tom, že jsi tady určitá autorita, čímž pádem Ti to mladší a méně zkušení kluci mohou sežrat.

A zdaleka není pravda, že bych byl odkojený PA. Přestože vlastním poměrně kvalitní a výkonné PAčko, zvučím, opravuju to lidem, tak dělám i do hifi a z obou oborů se snažím vybrat pro jeden či druhý to nejlepší.

Na mě momentálně působíš tak, jako většina lidí odkojených či rekrutovaných z Lopuchu či Slovanetu. Lidí, jako je Pavel, všímajících si toho podstatného, zaujímající rozumná stanoviska a zastávající rozumné názory je tam jen pár.
Slyšíš růst trávu i tam, kde je evidentní poušť a kde tráva už z principu růst nemůže.
To je level, kde jsi Ty.
Můj level je tam, kde tráva růst z principu může a já dělám maximum pro to, aby vyrostla, případně občas poslechnu, jak roste.

Web

(upravil dawsoo 11. 12. 2008 20:59)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Vojta:
Já jsem si to taky zkusil neboj dělal jsem v divadle zvukaře a chvíli jsem se motal i okolo Čro nepsal jsem že všichni,ale bohužel většina .... bohužel i tam kde teď dělám slyším kapelu přes apec a pak výslednej záznam přes ten samej apec... a je to neuvěřitelný jak se to zmrší .... z věcí co zná snad každej stačí si poslechnout třeba poslední metallicu... tam to nebude o tom že by na to vydavatel neměl peníz si myslim. Jinak abych předešel mejlce... já chodim na živou akustickou muziku a rovněž na akustický muzice i testuju... to je jedinná správná cesta... jinak se ničeho člověk nedobere... protože není jasný jak má hrát správně jakejkoliv elektrifikovanej bordel...

Není co dodávat...

(upravil sinclair 11. 12. 2008 21:07)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

A čím si doprdele myslíš, že ta akustická muzika byla nahraná?
Studiovou technikou, která je podle Tebe dělaná jen na trvanlivost, odolnost, opravitelnost a stálost parametrů...
Zase meleš voloviny a už jsi v tom tak zamotanej, že nevíš kudy kam.

Takže moje rada je buď si vytvořit konzistentní názor, případně počkat, až to dojde léty praxe, nebo doplnit vzdělání v oboru.

Web

(upravil Vojta 11. 12. 2008 21:12)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

David: Přes jsem čekal že vyrukuješ s Metlou smile. Tu jsem záměrně nepsal, protože se ve větší pravděpodobnosti chystá remaster:-). Jinak souhlasím že tomu Jensenovi bych taky usekl pracky.

S porovnáváním aparátů na akustickou hudbu, ano, ovšem když někdo práskne live do bubnů tak vím jak by to mělo znít i z PAčka. Potažmo přeci existuji studiový monitory který ti "ukážou" jak to hraje a můžeš mít srovnání, ne nadarmo letos BP2008(viděl jsem jen fota) ale i účasníci říkali že JBL (spolu s BV) hrály výborně, a jsou to monitory z 81.
Ještě, kdyby ty studiová technika nebyla dobrá proč tedy ve studiích nestojí ty "špičkový hifi bedny" ale poctivý(vesměs starší) velký monitory?

(upravil dawsoo 11. 12. 2008 21:24)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Leoši:
Nemelu voloviny... je dost vydavatelství a labelů kde na tohle dávají majzla a výsledek je sakra rozdílnej... ono i v tý studiový technice jsou různý věci a dělaný na různý účely...rozdíl je zda jde o odbavovací nebo nahrávací studiovou techniku.... i u nás v naší republice jsou mistři řemesla s dobrým vybavením a stejně tak jen rutinéři kteří jen udělaj svou práci...  rozdíly jsou opravdu veliký... velkej podíl má i to jaká a jak se ta studiová technika použije...


Vojta:
Na to je snadná odpověď... Protože není potřeba to měnit,není masová poptávka po vysoký kvalitě.... Ve studiích bejvaj k vidění i typický hifi bedny... B&W, Tannoy, Wilson Audio ... Ano más pravdu, bude to hrát i z PA ale já tu melu o domácím hi-fi .... jestliže je např nahrávka živáč,tak na hifi aparátu má znít jak na tom živáči... tj prostor na kterým produkce vznikla,zachovaná barva zvuku toho aparátu kterej na tom koncertě reálně byl atd...atd... což zas při reprodukci přes jiný PA se nedokáže přenést, protože převládne jeho vlastní charakter zvuku... třeba ty JBL... typická věc... je jasný že v obřím kině budou mít výhodu bedny s vysokejma dosažitelnejma SPL jde už spíš o ozvučení velkýho prostoru než o domácí poslech... v menších prostorách by to mohlo dopadnout klidně uplně jinak...  Konkrétně tyhle JBL jsem slyšel v bytě a střední pásmo a vejšky byly problematický mírně řečeno do všech nahrávek vnesly svoji barvu zvuku.

Není co dodávat...

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Já od začátku mluvím jen výhradně o záznamové studiové technice.

Web

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

dawsoo napsal:

Objektivně? Mohu doložit např jen uplně blbým testem měření THD z ESi Juli@ v loopbacku kde můj kus dává na 1kHz 0,0006% vidět jsou 2,3,5 harm a při vřazeným prototypu mýho preampu zkreslení kleslo na 0,00019%...kde klesly zejména vysoký harmonický včetně i základních a to jen právě díky impedančnímu odlehčení výstupu zvukárny....

sinclair napsal:

Kluci, já mám ke generátoru postavený poměrně slušný výkonový zesilovač, je to lehká variace na diskrétní část z Actidampu 3. Ten mám spolehlivě změřený a ten má 0,00043% při výstupu 10V a 100kHz. Když jsem dopiplával SPM250, tak jen vcelku pro zajímavost jsem dvěstěpadesátce ten výkoňák předřadil. Hotové, zhruba vypiplané moduly jezdím měřit na AP P1, který má rozumné rozlišení 0,0002%....

Naprosto bez ironie pánové...
Jaký smysl má debata o THD, když evidentně oba víte, že to číslo nevypovídá nic o tom jaký dopad to má na zvuk? Změřím cosi co sám zpochybňuju a na tom argumentuji že je něco objektivně lepší protože ve druhém případě je hodnota pochybného o skoro nic větší?
Jaká je vypovídající  hodnota takového měření při 10V?
Předpokládám, že jste někdy dělali měření při napětích v řádu 0,001V a míň. Zajímalo by mě jaká byla shoda hodnot zkreslení s měřením při velkých signálech.

(upravil dawsoo 11. 12. 2008 21:56)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Ok já taky ale stejně jako v hifi tak i tady jsou různý řady různejch kvalit ....  tvrdím že v 90% v žánrech o kterejch jsem psal je to povětšinou průser... protože jsou to zpraseniny udělaný tak, aby to hrálo dobře v autě i na minivěži či jezevčíkovi... jak říkám nemá to cenu nikho nechci přesvědčovat,jen chci aby zazněl i názor kerej je jinej ... a že audiotechnika není zas taková prdel aby všechno šlo vysvětlit selským rozumem či jen škopkem ...jednoduše s poznatkama z 60-70 let... dneska je měřící technika,možnosti záznamu a možnosti technologický včetně součástek uplně jinde. A jeden z mála kdo si tohle uvědomil je právě Pavel Macura,kterýho nemůžeš nějak asi vystát,což je škoda protože ten má jako jeden z mála výsledky který jsou porovnatelný se špičkama v oboru. To možná bude i ten důvod proč jsem se tady do toho vmísil....protože jsem odpůrce jakýhokoliv náboženství. Já ač jsem v oboru nula,neživí mě to,tak nejsem na tom tak špatně abych nerozlišil zrno od plev. Mě audio prostě baví a snažím se v rámci možností vždy o ten nejlepší výsledek jakej je možnej samozřejmě v mezích mejch možností a peněženky.


Methman:
Ano uhodils hřebík na hlavu... je to právě hodně o těch malejch signálech... to co jsem napsal ohledně měření.... byl jen blbej jednoduchej příklad že i v meznějším případě kde je konstrukce kompromis se dá něco udělat a zlepšení je měřitelný i blbou konvenční metodou.

Není co dodávat...

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

David: ///nahrávka živáč,tak na hifi aparátu má znít jak na tom živáči... tj prostor na kterým produkce vznikla,zachovaná barva zvuku toho aparátu kterej na tom koncertě reálně byl///

Jedna věc je že má znít, ale druhá věc je jak to zní, i když není zmršený zvuk písničky, tak mi nechceš vnutit že stejně hutně(nemyslím tím aby ti to rvalo střeva, byla velká SPL,ale čistě, aby kytara(nebo cokoli jinýho) znělo jako kytara a ne nějáká "pila" z 4" středu) by hrály nějáký ptačí budky jako 60ks EAW750 na koncertu(i PA dokáže hrát výborně potichu).Beru že ne v cimře 5x4m. Ale bavíme se přeci o kvalitě zvuku, ne o tom jestli zvučím louku nebo hajzl. Potažmo zrovna s těmi JLB(žádný zvukovody,zvláštní procesing,nic) si v dobře udělané malé cimře zahraješ určitě slušně.

Ty totiž vidíš PA jen jako obří systémy co dokážou vytvořit obrovský SPL, ovšem co jsem poslouchal/viděl tak má dobré PA(RCF,EAW,BC) daleko víc navrh než nějáký Seasy, Peerlesy apod, a to ty podle mě neumíš akceptovat, protože jsi PA neslyšel jinak než když stála nějáká píča za mixem.:-)(Ať si nemyslíš že jsem proti hifi zaujatej, s Kyselimem plánujeme LA s NEO8 a Peerles):-)

A zrovna při výběru hifi/PA je jeden z "parametrů barva zvuku, nebo se pletu?

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Vojta:
Já vidím PA jako špičkový věci u kterejch není prioritou neutralita a čistota zvuku,ale schopnost zahrát bez výrazný změny zkreslení nahlas...jsou prostě dělaný na ozvučení většího prostoru v tom jsou nepřekonatelný,ale právěže dost lidí si neuvědomuje že je to vždy něco za něco, nemají ani náhodou zas ty potřebný aspekty a parametry který mají poskytnout kvalitní hifi speciály... tj prioritně konstrukčně udělaný a uspořádaný tak, aby zvuk z nich měl co nejméně vlastní barvy... takhle já to vnímám existujou i velký kousky který se dokážou vyrovnat spl PA,ale této třídě je to pro drtivou většinu smrtelníků absolutně nedostupný zboží... takže je to o prioritách... já dám přednost vždy aparátu,kterej má co nejméně svého témbru... pozná se jednoduše... každá nahrávka na něm hraje uplně jinak... jak kdyby se vyměnil celej aparát... to je pro mě hi-fi vysoká věrnost.

Není co dodávat...

(upravil sinclair 11. 12. 2008 22:44)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

"jak říkám nemá to cenu nikho nechci přesvědčovat,jen chci aby zazněl i názor kerej je jinej ... a že audiotechnika není zas taková prdel aby všechno šlo vysvětlit selským rozumem či jen škopkem ...jednoduše s poznatkama z 60-70 let... dneska je měřící technika,možnosti záznamu a možnosti technologický včetně součástek uplně jinde. A jeden z mála kdo si tohle uvědomil je právě Pavel Macura,kterýho nemůžeš nějak asi vystát,což je škoda protože ten má jako jeden z mála výsledky který jsou porovnatelný se špičkama v oboru. To možná bude i ten důvod proč jsem se tady do toho vmísil....protože jsem odpůrce jakýhokoliv náboženství."

Tak předně-na jiný názor Ti nikdo právo nebere, jde jen o to prokázat, zda je onen názor dobrý či špatný, od toho tady ta diskuse ostatně je.
Audiotechnika rozhodně prdel není, nicméně změřit jde všechno a je třeba při tom používat i ten selský rozum. Nevím, co máš s poznatkama z 60-70.let - já tedy nic.
Právě proto, že je měřicí technika na takové úrovni, je možné bez problému prokázat, proč tenhle zesilovač hraje tak, ten druhý onak a neodbýt to konstatováním, že to prostě tak je a hotovo.
Technologické možnosti spolu s moderními součástkami sebou přinesla doba, vývoj a kdo jde s nimi, nemůže na tom nijak prodělat. To si uvědomuje každý vzdělaný technik, nejenom Macura, tak z něho laskavě nedělej poloboha. Výsledky jsou jedna věc a to, jestli vůbec k něčemu budou dobré, je věc druhá.
Ano, mám na Macuru pifku od té doby, co na svém primitivním webu plném odkazů na cizí zdroje uveřejnil schéma ohlodaného Sinclaira, který v té podobě, jak ho tam nakreslil, musel odejít každému, kdo se o stavbu pokusil. Pohříchu to schéma vyštrachali profesoři středních škol a mistři odborných výcviků, dokonce na to udělali desky a dávali to studentům jako příklad ss vázaného zesilovače s tím, že se pak pokoušeli to v dílnách oživit. Já jsem pak měl plnou mailovou schránku zoufalých dotazů typu "co s tím, už nám to dvakrát po sobě shořelo", přičemž Macura nereagoval ani na jeden mail jemu zaslaný.
Idiocie, s jakou to bylo nakreslený, pak hlavně osazený a přiblble komentovaný mi nějak nezapadá do škatulky highendového poloboha s fantastickými výsledky, víš?
Nehledě k tomu, že ta topologie se dá poměrně jednoduše upravit změnou několika součástek tak, že je z toho velmi slušný výkonový zesilovač. Kdyby to takovej polobůh byl a stálo mu to za to /když už to na svůj web dal/, tak by několika větami nedostatky původního zapojení okomentoval a navrhl úpravu.
Místo toho tam byla ale spousta narcisistních keců okolo jeho vlastních věcí, ke kterým nebylo ale ani principiální schéma, jen ty kecy.

Máš značně zkreslený představy o kvalitách a vlastnostech PA aparátů. Je to totiž stejný aparát, jako máš doma, se srovnatelným, nebo i nižším zkreslením, ale schopný zahrát i nahlas. Nesmí barvit ani kreslit - jak jsem napsal, muzikanti, zvukaři a koneckonců i producenti by to nemohli akceptovat, aby z PAčka lezlo něco jiného a jinak zbarveného, než se děje na jevišti. To dělají jen špatná PAčka, na který jsi zřejmě narazil Ty.
Kdybys slyšel třeba velkou Alfu od NEXO, s dobře nastaveným processingem, tak bys co se zvuku týče prděl blahem a navíc by Ti to ukoplo SPLkem hlavu.

Web

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

No právě. Ovšem nemyslím si že dobrý PA(řekněme třeba RCF,Adamson,EAW) hrajou s větším témbrem než hifi.(špičkový seasy,Scan speak,...) A zas nedovolil bych tvdit že nejsou dělaný na to aby hrály zabarveně. To by bylo celkem na hovno kdybych si kytaru na kombu nějak natočil(popřípadě zvukař) a aparát by to stejně zkurvil podle svého. A ještě zkreslení a čistota s neutralitou si myslím má určitý pevný spojení. Abychom se pak nedostali do tvrzení že na tvým hifi aparát chrčí Metallica líp než na PA.

(upravil dawsoo 11. 12. 2008 23:16)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Vojta:
Ano hrajou neporovnatelně bohužel... důvody proč tomu tak je tady snad nemá cenu vysvětlovat... stačí se podívat na konstrukci velikosti membrán vs pásma na který se při svý velikosti používaj...

Nebudu to tu zasírat evidentně se to asi moc nehodí do krámu jsme těžce OT... je to marný jak jsem psal vejš...

Sinclair:
Leoši děláš velkou chybu že lidi podceňuješ... já jsem nikdy nesnižoval nic co jste tu ty nebo ostatní co maj jinej názor,jen jsem chtěl aby to bylo v plným kontextu ,protože ano já se o PA nezajímám z důvodu že mě to nic neříká.. možností jsem měl dost slyšet i velký aparáty a speciálně koncertní zvuk mě nikdy neoslovil... všude mi to přišlo že to hraje jak z pr.... včetně top KV audio a i věcí co tu zmiňoval Vojta. Proto na koncerty už nechodim a raději volím živou akustickou muziku kde to zmrší maximálně sál.... Uznávám to a beru to že nemam do toho co kecat... Ale na oplátku zas ruku na srdce stejně tak co já vim prd o ozvučování vy víte prd o hifi... jinak by jste nemohli psát kraviny jako vojta a snažit se porovnávat jablka a hrušky .... tak nemá cenu se hádat... jsou to prostě dvě odlišný disciplíny na odlišnejch hříštích.

Není co dodávat...

(upravil Vojta 11. 12. 2008 23:28)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Ano jsme OT. Ovšem například velikosti membrán se používaj proto aby to jednak uhrálo velký SPL a aby to hrálo věrně. Odpověz si sám- bude hrát líp kopák z 6" "basu" nebo z 18" hajzldeklu? (při velikosti kopáku  26"x18"):-) Ne nadarmo tu kdysi psal při nějáký diskuzi Boramyr....měj plouchu basáku čtvt metru čtverečního s výchylkou kolem 2mm a o zkreslení se ti bude jen zdát).
A pokud tím narážíš na to že PA hraje hůř tak založ novej dred a dobře mi(a asi nejen mě) osvětli v čem to hraje hůř.
Jen tak pokud vím tak veškerý hifi výmysly vyšly z PA. Větraný magnety, dvojté středičky, impregnovaný membrány a spousta dalších píčovin.

Vím že míříš k tomu aby aparát hrál nezabarveně a měl by znít jako živý nástroj, ano. Ovšem netrď mi že PA nehraje stejně dobře(líp) než hifi:-) Je to jenom o tom co už říkal Leoš, žes buď neslyšel pořádnej aparát nebo jo ale za mixem stála nějáká hluchá píča která i z EAW udělá ACčka.

BTW KV2 Audio a top? smile

Konec:-)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Mezi péáčky určitě co znáš lepšího ?

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Kdo seš ty, Vojtěchu ? Co jsi vytvořil, kromě toho, že jsi chcal do Bečvy ? Že se tady vošklíbáš nad kávéčkem ?

(upravil BlackRider 12. 12. 2008 0:45)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Kramperovy věci hodně lidí co znám chválí. Někdo to dokonce považuje za top klasu u nás.

P.S.: Moje představa ideální bedny na doma by byla kombinací Hifi/PA repráků. Na basy by šly PA, zbytek Hifi. Ještě jedna věc, v tom pokoji kde jsem teď mi zahrají bedny s 5" basáčkem níž než profi bedny s 15" reprem. I když maj nula nula prd citlivost (cca 86dB/1W/m).

Web

(upravil Frank 12. 12. 2008 0:48)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Ale vo to přece vubec nejde...


Celý vlákno je tu dost pošahaný.

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Staré Class A hrály jak z praku, kdyby se v létě ty kamna tolik nepřehřívaly a co jsem naposled slyšel VHD systém, tak to hrálo taky výborně.

Web

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Kazzatel: V Bečvě jsem se tak maximálně koupal:-). Postavil jsem asi tak 8 páru hifi beden převážně z TVM, Beyma a Seas(takže asi nic moc, ale začít musím, jinak zvučím). A VHD hrajou hůř než jeho starý systémy ES nebo Class A. Krampera je pro mě "bůh", ovšem ty jeho poslední bedny nehrajou tak dobře jako jeho starší. Toť vše:-)

A asi jsem ten co bohužel zvučí na RCF TT+ a Adamson Spektrix. Za VHD jsem stál jen jednou, ale slyšel jsem ho ať už na Kryštofech tak na Cocote Minute. Ale rozhodně se tu nechci hádat.

Black: Ano. Rozumná kombinace PA a hifi. Ale to se spíše kloním k hifi/PA speciálům(LAB12,12LX60).

Já končím, jsme těžce OT v dredu o Aldaxu a řeší se tu uplně něco jinýho(tak jak v mnohých dalších dredech).:-)

Příspěvky [101 až 120 z 121]

  Stránky: ««« 1 ... 4 5 6 7 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£